Monday, July 31, 2017

BELASUNGKAWA ALMARHUMAH KAK ITA & CERITA DETIM REHAT JUMAAT..

3 comments :

Assalamualaikum.

Innalillahiwainnailahirojiun...
Belasungkawa atas  kepergian Almarhum Kak Rozita Ishak.
Kerana serangan jantung menjadi asbab perginya seorang teman yg sangat disenangi.
Semoga roh almarhum ditempatkan dalam kalangan para solehin..
Ameen.

:: Kak ita and suami; Abg kholid.. manis sweet baikk sangat orangnya.. ::
 
:: saya and suami lepas subuh terus singgah berziarah.. rumah kak ita di Alam damai cheras sana.. ::

:: Anak sulung arwah baru touch down KLIA from china at 7am tadi. mesti sedih giler kan anak almarhum?? ALFATIHAH kak ita... tenang kat sana k? ameen ::

Bismillah...

Ni cerita ari Jumaat lepas.
Ni baru lepas ziarah jenazah kak ita...rasa bersalah plak nak update cerita makan.
Harap kak ita tak kecik ati naaa. kak ita kenai kot cemana I pnya good rapport dgn semua food?
Ampon kak 🙏

Rehat panjang  Jumaat lepas, kami berempat p sunway putra.
Saja nak cuci2 mata..dah sangap membusuk dalam office, ngadap audit naziran.
Tapi, i dah terjanji dgn manje (laki den) nak p makan sushi.
So sampai sunway putra berpecah.
Geng2 lain p makan tempat lain...
I masuk sushi king siap2... book tempat.
Ari jumaat kemain orang semua lapaq sushi..slalu full house!
Another 10minutes terpacul laki den..
dia ride by LRT STAR from Masjid Jamek to station PWTC..

:: tadaaa.. 3 set i balun mendalah ni.. ::
 
:: menu wajipp mai sushi... piri2 chicken set.. suka order ni sbb kenyam! kalau makan sushi, rasa mcm main2 je dia masuk dlm perot kenn?? kali ni ada suami i...so lapang sket dada...ada 'dbkl' tukang abiskan..hahhahaha. nokharom btoi panggey laki dblk.. *petir!!*
 
 
:: edimame pertama for husband.. kali ni dia sental 3 edamame(green pis) :: 

:: sbb dia dah sanggup menapak layan bini montek dia makan sushi, i maafkan lah walau muka i tinggal sebelahhh!! grgrrr ::
 

:: detim dgn dia ni time pejabat.. mcm rasa detim dgn boss dowh! dia lorat pastu mcm eksen2 sket...apahall tah?? terbawa2 karakter opis ke bosss? haahhaha. pastu kalau dia pegang tangan i, rasa mcm adrenaline tu lajuuuu lain maciam! hahhaha poyo weihh! so pasni kalau nak rasa meremang2 mcmni, tiap kali detim dia kena pakai baju pejabat siap lahh?? hahah::

:: i lapaq nasi sbnrnya time ni! tapi dah janji nk makan sushi..layannn kan je la..tak makan apa sangat kali ni... dragon ball tu pun i rasa mcm merudum sket rasa dia.. dia pnya coated tu rasa mcm keras.. i makan yolk dia je. ni kalau kentut ni mau melantung bau getah sekerap! eh nasib la engkorang.. i yg rugi(membuang) tak bising..koang yg dapat(hidu) plak kecoh kennn 😜 ::

:: detim dalam 40mins je..pastu 'boss boipren' i tu dah huru hara nak p solat jumaat. lepas dia gerak balik for solat jumaat.. i rujuk balik dgn geng2 i yg i ceraikan tadi ..hehhehhe. :: 

Kita warm-up cete ni dulu naa...
tengarh recaj energy ni, baru balik Tambun weekend.
kaki kemain sakit mcm ada construction dalam ni..depa buat drill ke apa weyy kat kaki i ni???
sakit tau takkkk? 


.: NO HATE JUST LOVE 💋 :.


Thursday, July 27, 2017

FIRST TIME RE-FILL COMPACT POWDER..YES I ADMITTED.. IM QUIT CONSERVATIVE (PARTLY)!

4 comments :

Assalamualaikum.

Pahabaq geng2 semua?? geng selatan? utaqa?? pantai timoq ? klang valley??
*letak tangan kat tinger mcm hulk hogan sambil tanya*. 
perkhh ajet cikepal kou ni esah?? reader ada 16milliar? hahahha.
eh dulik la... kakak kental ok. mcm sis ke bro sajat tu?? 
tahan maki ok! ha gittcheww.. huhu.
Pagi tadi kalut lewat, time tu plak baru pasan compact powder dah tahap kena keruk, korek!
eh takde masa ye pagi2 mcmtu kakak nak cungkil2 keluar, buh refill bagai.
Kita rumah dekat Sijangkang keje kat Kokdiang..mana sempat nya? huhu
sambil lalu, main capai je refill sumbat dlm beg.
Sampai opis, baru kita buat xtvt refill-me-refill bedak 😅

:: mcmbiasa, sentiasa konpiden satu masa nnt kulit I bisa jadi se-ploless minah korea.. so,kakak tekad setia dgn The Face shop(korean product). 😝 ::

:: dah tinggal kerak tepi2 mcmni je ha.. kalau calit2 kat span kadang boleh tahan bertompok muka. eh takpe ye tompok sikit2.. gasakkan. kucing tu kalau tompok, comel je kan?? huhu. punyalah selekeh pangai! pffttt ::

:: ni 1st time pakai refill ni. slalu beli dgn casing2 skali. aritu sales rep tu advise soh beli refill je. jimat byk!! dari RM129 mcmtu, refill cuma RM75++ mcm tu jaa.. ! So jom la kita refill.. belen duit bedak tu boleh buat beli sekerim baskin robbins kan??? ni adik kat kedai tu yg ajar cara nak umpil fill lama.. pakai jarum, cungkil lubang, nnt terjungkit terkopek la isi lama tu..::
 
:: dah berjaya umpil and take it out. :: 

:: ni re-fill dia...comes with spongue as well..dunwori..spongue kepam lama tu leh perhumban! Huhu::

:: then sumbat dlm casing lama.. ::

:: tadaaaa.. jimat kennn??casing dia elok lagi kot.. beza dalam RM40-50! aje gilerrr?? tak masuk akal tawww! kalau tau, lama duluuu dahh i pakai refill ja. eh ke baru2 ni je ada refill tah???  :: 

: cengginilah rupa nya..yg bulat tu dah siap refill.. yg bersepah2 kat luar tu casing, spongue lama.. and bersedia tuk dihumban.. S E L E S A I !::

I bab kosmetik2 and skin care2..mmg sgt berhemah!
bkn kedekut ke jimat ke..
i pakai kann..kemainn lamaa nak abisssnya..
kadang tertunggu2 bila nak abis ni?
sbb nak try brand lain ..hahaha
mcm litik ke, facial wash ke...
bedak ni ha sendiri..tgk la nasib dia..mau sampai syawal tahun depan baru abis kowt.
kita ni jenis pakai pagi p keje sekali dab je.. 
lepas zuhur, mmg tak la nak topup2 bedak ke litik ke.  
tak rajin nok! cuma kekadang kalau ada meeting petang ke..
gagah la jg tepek, tgk keadaan la.
if not..mmg i saja kasi orang2 office tgk my naked face.. WOWW!
emma maembong pun surrender dgn tahap konpiden mcmni! huhu

Ok koang.
I dapat update ni je for today.
Keje banyak. Cuma sistem and internet kat sini, hari2 nak d0wn.
kou buat pangai kannn??
jgn sampai kakak angkat beg pi Sogo terus kang! haaaa awas  ye!

Jaga-jaga cik salmah!!! 😛

.: NO HATE JUST LOVE 💋 :.
 

 


Wednesday, July 26, 2017

TERINGIN NAK MAKAN MEE GORENG KALER OREN, SEKALI MEE KAT KEDAI DAH HABIS..TERUS AJAK MAKAN PIZZA.. BOLEH, GITU??

3 comments :

Assalamualaikum.

Takde apa nak story sangat.
Ni cerita biasa2 moment2 yg i tempuh, hadap hari2.
Nak2 weekdays.. apa je lah yg kita leh buat ken??
i terkagum2 jg dgn orang yg leh hangout dgn member minum sampai lewat malam.
Movie dgn suami/bf.. padahal esk nak keje kowt??
 i kalau weekdays, masa yg ada 3-4 jam tu mmg macam tak cukup!
sedar2 dah kol 10.30pm...
esk pepagi kol 4.45am dah nak bangkit...
i bab tidur mmg berkiraaaa! jgn cuba2 nak kawteam,sorry booolayan.
kalau kata fav drama i ke apa sekalipon, i rasa nak tidur, i lelap je.
kesah pulak i dgn kotak tv tu? dah la boleh record skrang kenn..

So lalui je la hari2 mendatang dalam hidup...
sementara di beri pinjam udara utk bernafas.
Agak2 bermanfaat ke hidup kita ni?
Allahua'lam...

:: Ni dinner malam semalam. Mula konon terbayang nak goreng mee kaler oren. Mean tanak campur seafood sauce ke, sos tiram ke,kicap ke apa. nak goreng oren2..pastu nak letak taugeh. bila makan krap krup2...perkhhh..sekali sampai kedai, mee dah abis. terus merajok.tanak masak apa2pon. ajak suami makan pizza.. gitto perangai kou! haha ::

:: set ni boleh pilih appetizer..kemain healthy appetizer pilihan pasangan secoli ni.. hahha ::

:: i bkn minat sangat pizza2 ni semua. dah kertu2 ni tekak kelahar nasi lauk2 kampong je.. tapi sesekali kalau teringin layan jg.. hat ni habis 2 slices je. lebih tapau je la..sambil tgk tv mlm td ulang makan..tu pon i korek cheese kat crust dia je hahaha. roti and meat2 ni semua mmg dah takleh telan.. ::

:: yg ni forever yours my husband.. new orlean drummet ::
 
:: makan kat Pizza Hut depan Metro Inn kajang ni ::

:: laki i berbaju melayu lengkap bersampin songkok completed sbb opis dia buat jamuan raya...terus jamuan penutup raya 30Syawal! huhu. catering tuk jamuan raya dia tu i la huru hara mencari kan sbb cater biasa tu x dapat nak commit last minute. sebaik suami i kata sedap2 kakak catering tu masak. Soto dia sedapp giler laki i  kata.. tetes ailio i dgr.  ::

:: Malam2, dah solat isya.. lepak2 menyembang sambil tgk tv.. sambil2 tu layan pakai mask... dah kertu2 ni kemain senang skin nak jadi dehydrate! tepi2 mata, kat tulang pipi, pandai dah nak mengering, memerah.. amek haku tepek mask goat milk. i ni mmg ada masalah kulit muka kering la.. orang lain dok komplen muka oily, kekejap kena tekap dgn paper oil tu.. i mmg jadi too dry! kena apply mask 2mggu sekali neh..::

:: i pakai hat The Face Shop je lah pun... suka sbb xtra moist! :: 

PSSTTTTTT.....

:: TADAAA  .. malam tadi i sempat goreng mee..tapii tak berapa jadi la kaler oren nya!!! mebi sbb kurang cili. Rumah I ni walau tadek budak, 'bapak budak' tu belebih2 lagi manja perutnya!! pedas kena lite2 je.. Sudahnya pucat lesi mee I... still tak mencapai piawaian.. tapii..i berjaya campak taugeh inside! selalu i nebes2 sikit nak masuk taugeh.. kali ni i kuat semangat try masukkan! i nak makan mee krap krup2.. btw kuali lejen berkerak tu tatap menjadi pojaan hatiku! mihmih::

:: Alhamdulillah... jadi laaa dinner for two...::

Semalam. suami first trial naik feeder bus MRT dari station stadium kajang to hillpark.
took about 30minutes juga la nak sampai ke taman perumahan kami.
tu pun bas sekadar antar kat roundabout bawah.
I pi la tunggu dia kat situ.
dia kata dia boleh je jalan sampai umah..
Oh I tak gamak nak biar dia menapak.
korban byk dah suami i tu...
kete ada, pon tetap tak nak drive asing2..
sebab dok kesian i drive pagi2 jauh2..
nak car pool jg.. biar susah sikit balik naik Public transport pon...
so skrang i ada sikit lega la kalau nak masak ke apa...
sbb tayah kalut nak p jemput dia...
takat jemput kat bus stop yg sekangkang gorilla tu enggak apa2..
sarung cardigan je , siap.
Moga Allah mudahkan urusan suami I..
urusan kami..
dan urusan kita semua...
Ameen.


.: NO HATE JUST LOVE 💋 :.


Tuesday, July 25, 2017

Chocolate Fan Giveaways by Sii Nurul

14 comments :

Assalamualaikum.

Awal bismillah nak say  TQ to  NINI.
For inviting me to joint this giveaways.
Ni giveaway collaboration between nini and CIK NURUL ...
Apa2hal gelak dulu..hahahhaha sbb tak pernah umur ok joint2 giveaways2 ni semer.
kenang nini invite je neh..kita kasi sapot!
I ni mmg terkenal dgn ke-kurangan-an ONG nya.
Lucky draw pun susahh nya nak sangkut weiii.. apa pnya turrrrr daa??
So nini manje mucuk asyem mentayam kakak...
dah alang2 choclate sbgai imbuhan dia, tlg buat2 amek ati akk..cabut nama akk plss.
hahaha igt main tikam2 cabut2 nombor ke esah oi?? hahahha ...
tak kira laaaa pick randomly ke apa..
akk tau by 16th august,choclate sebukuit ada ataih meja siap naa.. ada famm?? hahaha
jgn mainkan pasaan kakak ye..
bab makanan ni dia ada sejenis ikatan ukhuwah fil jannah ok!

KLIK BANNER UNTUK TURUT SERTA!!! 


Ikut hati kakak..malas nak ajak ramai2 joint.
Nanti peluang nak menang tipisss.. hahahha
tapi sbb fikir kali ni mesti menang punye(instinct! kah!!), 
so jom la koang kalau nak terai (ajak2 ayam).hahahha

Syarat dia setended je dgn giveaway2 yg lelain.

1. Follow BLOG SII NURUL  dan DIARY.NIE'S GALLERY
2. Like FB PAGE SII NURUL
3. Buat entry yang bertajuk "Chocolate Fan Giveaways by Sii Nurul"
4. Letak gambar banner kat atas dalam entry post korang dan backlink ke entry post ini
5. Tinggalkan URL entry post korang kat ruang komen di bawah

Giveaway ini berlangsung bermula 25 Julai - 15 Ogos 2017. Dan senarai peserta akan diupdate dari semasa ke semasa. Pemenang akan diumumkan pada 20 Ogos 2017 (Ahad), Insya'Allah.
3 ORANG PEMENANG AKAN DIPILIH melalui RANDOM.ORG.
Penenang bertuah akan menerima hadiah Coklat Ferrero rocher, Cadbury & Hersheys

So kita tengok sapaa yg kenaaa!!! miahahhaha
.: NO HATE JUST LOVE 💋 :.


INI MASA DIA...

2 comments :

Assalamualaikum.

Sabtu lepas, final week raya kan?
Ponn masih berjujut jemputan raya.
I dapat pegi a few je.. tah rasa badan sat OK..sat rasa perangai juga.. huaa.


:: ni kejadian Jumaat malam sabtu, dekat umah mak iti, my bff since sek menengah, kat sg ramal dalam sana..dekat sgt dgn umah I.. i tak pernah miss  raya umah dia, so do her! tiap kali raya umah beliau, msti tersempak dgn geng2 sekolah rendah beliau. makanya, dah jadi kawan2 I jg la kwn2 skolah rendah dia.. tinggal diorang tak sampai2 lg rumah i..igt nak ajak jg 1 day.. sillaturrahim kan?? ::

So, sabtu tu mcmbiasa, lepas laundry, ironing. p bfast..
then tengahari... pi  Serdang sana..
rumah my BIL (adik suami).
Ni kira jemputan wajipppp !
jgn cuba2 tanya gambar..hahahha.
mcm biasa dan selalu..mana maunya i snap2 pic kat belah2 sana.
Handbag pun i letak kat tepi tangga.
tak tgk2 pun... fokus menyembang makan.
maklomlah dalam usaha..... nak dpt title menantu pilihan tahun depan. hahaha.
Patutnya petang tu nak terus balik Ampang.
Rindu sangat kat manja I , auni tu..
this coming weeknd ni, kami sefamily nak p Ipoh..auni and abam tak ikut.
mama ia nak bawa ia jalan tpt lain.. 
tu yg nak tanak, i nak spend time jg dgn diorang.
tapi, tak dapat plak nak terus balik ampang...
sbb jiran depan rumah jemput raya.
dah 2 years x dapat2 p raya umah depa, ada je hal melintang pukang.
So gagahla pegi time ni.. no excuse.

:: kami jadi peserta pertama, kebetulan mak pak nurul ada mai dari johor.. so depa kata nak bagi hadiah.. sbb mai awai. pegherli ka pa pakcik oi?? hahaha:: 

Selesai je makan2, kami minta diri terus balik Ampang.
Badan start dedar.. ponn sempat singgah belikan ayah roti canai and teh tarik.
dpt PM tepi jah oi, kemain dah  pandai oda2 food. hahaha.cumel ayh I.
dia takut makanan tak abis, dia suh beli sikit je. huhu 😛 
Esknya(Ahad) tu yg dari rumah mak I terus ride naik MRT .. (entry semalam).

Masa otw balik dari Surian, damansara..
acik(my bro) whatsapp bgtau diorang ada kat AEON mahkota cheras...
jualan tutup kedai, Aeon branch situ nak katup dah.
So, giler2 kemeja murah ..
Nak'pow' I lettew ..huhu.
acik skrang tgh intern kat Jab Perpaduan KL(opis bedah)..
dia kekurangan baju kemeja, biasa budak2 kan byk collar shirt dgn short sleeve pesen2 je kan?
so jom la kita p Aeon sana.
leh cuci2 mata tgk apa2 yg patut. 

:: mengemut orang. i mmg tak gemor sangat la keadaan ceni. leh migrain! layan kan je la budak2 ni. :: 

:: baju longgok2 mcmni..pandai cari, dapat yg OK.. ::

:: kemeja boleh tahan.. crocodile, durban, john master, renoma.. boleh laaa.. utk budak2 ni haaa.. i kata kat diorang, kalau tak kenan, tayah paksa diri beli semata2 sbb nak kejar murah kan? nnt hati tak happy buat apa. biar alah membeli, menang memakai. So masing2 budak2 bertiga tu dapat baju kemeja soang 2-3 helai. Acik dapat sluar slack 2 helai. pokcu tu beli siap2, nnt nak masuk U lepas keluar result UPU sept ni.. I pesan kat depa, balik rendam sabun + downy byk2.. longgok2 mcmtu takut hygiene issue jg kan.. ::

I mai Aeon tu semata2 layan adik2 jantan i tu je...
Kami tak beli apapon...
takpela rezki diorang... 
dah dapat barang masing2 i ajak makan diorang kata dah kenyam makan KFC.
ehhh berani tinggalkan kakak kau ni??
dah tinggal berdua je tak makan, i ajak suami balik terus la.
berpisah dgn adik2 kat pintu masuk...
kami terus balik..solat zuhur, and terlelap dua2 orang.
sedar2 dah kol 5pm.. bgn mandi, asar..terus keluar cari makan.
Lapauuu! kemain tadi nya kat HAMEED tanak makan, semata2 nak makan sedap.
pastu dah jmpe adik2 igt nak lanje diorang makan elok sikit, dah depa taknak.
Ujung2 g kedai thai kat bangi seksyen 7 tu jua akhirnyaa..

:: masuk2 je kedai nampak mangga gemok2.. tros order.. ::

:: sedap woo pulut mangga sini. suami i yg kurengg pulut tu pun, kemain menyodok! ::

:: dah lewat makan, perut i masuk angin siap. pastu gatal makan pulut 👆. amek menolak semua! i jamah sikit je.. suami i perabihkan semua..::

Breakfast pagi tadi, i teman suami makan kat Medan selera, HKL ni.
Medan selera ni, mmg open kat orang luar.
Ramai je orang luar mai minum sini...makanan pun happening!
tgh dok minum i dengar pekerja indonesia tu cakap dgn suara tinggi..
"mana boleh seringgit!! sebungkus paling2 dua ringgit!".
I toleh, tgk ada pakcik dalam late 50's tersenyum2 malu agaknya.
I kata kat suami.. "sian dia bang, dia ada singgit je kot".
Suami bgn, nak pi bayar..terus minta bungkus kan tuk pakcik tu tadi.
Indon tu takde la kekwat ke apa..cuma nada suara mcm tinggi sgt kowt..
pakcik tu kata.. dia ada duit... tapi ada rm2 je..nak beli 2 bgkus sebungkus tuk adik dia...
dia tnjuk building hospital. adik dia masuk ward kot.
alahaiiii kakak sedih tawww..
kalau kena kat sedara mara kita.. tsk tsk tsk. 
suami tnjuk nasi goreng? dia angguk.. pastu i suh tambah telur mata.
Suami tanya, pakcik nak apa2 lagi tak? dia kata , cukup2.
pastu suami selit sikit note dlm tangan dia, dia tunduk, tapi amek..hehehe.
terdersak lah kot.
berpuluh2 kali dia kata terima kasih.
Eh tak apa lah ye, andaikan pakcik tu menipu ke apa...
i kalau bab makan, i tak boleh ye.
tak muflis mana pun takat bagi orang makan.
dia nak tipu ke apa,itu dia pnya fasal.
Lumrah manusia, lapar = makan. 
i tanak fikir byk2..
bkn dia minta duit pon. dia minta beli makanan dgn duit takat yg dia ada.
so kalau I la..kalau ... i kata.
i bagi je laaaa... singgit pun rezki juga.
kurang kan lah sikit kuantiti... nasi goreng kat medan tu kan jenis membumbung2.
tak luak mana... 
eh tayah la caci kakak, kata kat KL ni byk penipu..
mcmana nak survive kalau bagi free je semua..
eh bukan semuorang dapat peluang buat kebaikan mcm ni taww!!
sambil meniaga, cari rezki..dapat pakej pahala sekali harung!
kita ni pakal tak nampak hikmah sedeqah betapa hebatnya!
kalau kita nampak, osah berebut2 orang nak sedeqah!

Jom share fadilat bersedekah sikit :

5 DI DUNIA
-MENCUCIKAN HARTA
-MENCUCIKAN BADANNYA
-MENOLAK BALA DAN PENYAKIT
-MENGGEMBIRAKAN ORANG MISKIN DAN MENGGEMBIRAKAN ORANG MUKMIN
 (AMALAN YANG SANGAT MULIA)
-BERKAT HARTANYA DAN DILUASKAN ALLAH REZEKINYA

5 DI AKHIRAT
-dinaungkan dia dari panas akhirat
-ringan hisabnya
-berat timbangan amalannya
-mudah melalui titian siratulmustakim
-bertambah darjatnya di dalam syurga.

I share, sbb nak bear in mind.. tanam dalam hati I sendiri...
rezeki Allah bagi, sbnrnya dalam tu bkn tuk kita sorang.
Ada bahagian2 orang lain juga.
Allah bagi rezeki, kadang utk menguji kita.
memang la kita tak sekaya or sesenang mana.
tapi, takkan nak tggu kaya baru sedeqah ye dak??
sedeqah dulu ..baru boleh kaya.. 
insyaallah.. 

.: NO HATE JUST LOVE 💋 :.



Monday, July 24, 2017

1st MRT KAJANG-SG BULOH TRIAL EXPERIENCE..

4 comments :

Assalamualaikum.
Kemain internet buat perangai arini.
Sampai kena selit slot update tepi2pintu. gagah tak gagah??
I bukan apa, terbayang kat bff i si ziana tu kang, buka2 blog i tak berupdate.
i tak gamak nak kecewakan beliau.. lepas beliau declare, tak pernah miss baca blog I..
terus sis semangat taw nak update..
hahaha leviu jee!! Ain J love sikit je sbb dia suka je postpone2 baca blog I...

::Awas loh Ain J ! hahaa ::

Make it short.
Semalam (Ahad) dari rumah mak...
terus kami park kete kat Bukit Dukong (Cheras)nak try ride MRT laluan Kjg-Sg Buloh.
It was my 1st time, but many2 time for my husband. huhu

:: park kena RM4.30 sekali masuk dgn syarat... kena pakai rapid kad or touch n go card yg akan korang guna utk naik MRT.Its for ensure,that u are MRT passenger gittchewww. if not.. parking fee ialah RM11 sekali masuk.Makanya standy la rapid card or tng card for ur MRT ride..::
 
:: this banner is at everywhere...  tak tahu tanya je pekerja2MRT ramai je kat tepi2 tu or kaunter::

:: parking byk!station mostly tinggi2..mean better chck,senang park kat same level dgn pintu masuk MRT... mcm kat bukit dukong, entrance mrt kat level 3.. so park siap2 level 3 tayah nak turun naik escalator/lif.. walaubagainamanapun, kami park kat level 1 ni, sbb tak tau. dah masuk baru tau. huhu.kat parking lot ada surau.parking pun besar..luas... ::

  
:: tebiat lupa parking tu kena kreatif tuk koang atasi..such as..posing kat kete siap2..then snap pic dinding2 parking.. supaya tak melalut2cari kete kang! hahah.wow baju p merket bawa naik MRT..hahah kou mampoo?? mana plann pon ni..selalu dari rumah mak, menonong je balik umah terus.. sebaik i wangiiiii... hahahhaa *tiba2* ::

:: sama je mcm LRT2 lain kenn??ada self service machine..and ada juga kaunter...::

::suami i dok topup TNG. Suami i ada 4-5 TNG kad kou! dia bantai isi semua. senang dia takut hilang or tertinggal. he's very not token/ticket types! que2, NO NO NO! and kalau naik public transport dgn dia, dia akan treat i mcm bawa budak2. bagi tiket, then bawa i p masukkan tiket..then amek balik tiket tu, simpan. kang nak turun/keluar, dia bagi balik tiket..hahaha 😅 ::

:: MRT ni tinggi2 ye station dia..tgk la tiang depa je tau dah kan?? but dunwori,escalator mmg ada...2-2 arah ada..lift pun ada..::
 
:: baru lagi..luas..bersih..cantik station dia..::

:: Bukit dukong cheras from top ::

:: gap from landasan dia pakai pintu auto mcmni. takde lah kes orang terjun landasan , or budak2 buat kita kering darah main acah2 terlebih dari line kuning etc. ni ala2 monorel juga kennn ::

:: tuk mula2 ni, semua dok kalut lagi nak menerai.kekemain susah nak dapat duduk! kang baruu nak duduk,dah nampak ibu dokong anak.. pstu kang atuk2 ahsoh2 plak naik... takde chance kita nak duduk taww! ...lelama kaki i naik lempuh. hahahaha.ni dapat duduk lepas PasarSeni...ramai org turun kat hot spot..mcm muzium negara(KLsentral),pasar seni, bukit bintang(pavillion,lot 10), cochraine (ikea cheras) belah2 damansara sana, etc... ::

:: i mcm proud plak tgk rail melingkau2 mcm2 kaler ni haa.. dh mcm PT(public transport) kat oversea yg i penah pegi.. Korea,Hongkong, china..melbourne.. cayuk2! sap2soi je nak faham nya..suami i siap dah hafai nama2station dia...::

::but tuk MRT.. ni je sebenarnya laluan dia,from kajang to sungai buloh. yg berselirat2 kat atas tu,after dia connect with other LRT/ktm.. mcm LRT star, putra, monorel, ERL, komuter... ::

For 1st trial..semalam kami stop kat station SURIAN damansara sana.
the station ahead from  mutiara damansara(ikea damansara) and OU..
bkn nak masuk mall ke apa..
saja nak test ride..
kat surian tu ada mall Nexus Sunway.
tapi baru je open,takde apa sangat lagi.
Kami just keluar station p Hameed mapler..makan mee goreng.
Sedap giler kowt mee goreng dia!
ni puak2 nasi kandaq pemes from penang semua ni...
i tgk nasi kandaq dia pun menceces ailio...
tapi konon2 nak makan best jap2 lagi nya...
so..i dah try..u all dah juga ke??
pada I ..ok jg la ...sbb senang nak hubung.. sana sini.
turun sini, naik sana..dgn 1 kad..
fees dia sangat reasonable(buat masa ni la)..
esok2 jgn kou jahanamkan pasaan kami,p naik mencanak2..
and biasa mmg jadi mcmtu pun! ggrr
cumanya..i rasa mcm lamaaaa lah sgt dlm train tu..
tdo bangun,tdo bangun tak sampai2. huaaaa...

ok la geng, byk keje ni..
kita borak later k..

daaaa..

.: NO HATE JUST LOVE 💋 :.