Monday, July 31, 2017

BELASUNGKAWA ALMARHUMAH KAK ITA & CERITA DETIM REHAT JUMAAT..

3 comments :

Assalamualaikum.

Innalillahiwainnailahirojiun...
Belasungkawa atas  kepergian Almarhum Kak Rozita Ishak.
Kerana serangan jantung menjadi asbab perginya seorang teman yg sangat disenangi.
Semoga roh almarhum ditempatkan dalam kalangan para solehin..
Ameen.

:: Kak ita and suami; Abg kholid.. manis sweet baikk sangat orangnya.. ::
 
:: saya and suami lepas subuh terus singgah berziarah.. rumah kak ita di Alam damai cheras sana.. ::

:: Anak sulung arwah baru touch down KLIA from china at 7am tadi. mesti sedih giler kan anak almarhum?? ALFATIHAH kak ita... tenang kat sana k? ameen ::

Bismillah...

Ni cerita ari Jumaat lepas.
Ni baru lepas ziarah jenazah kak ita...rasa bersalah plak nak update cerita makan.
Harap kak ita tak kecik ati naaa. kak ita kenai kot cemana I pnya good rapport dgn semua food?
Ampon kak πŸ™

Rehat panjang  Jumaat lepas, kami berempat p sunway putra.
Saja nak cuci2 mata..dah sangap membusuk dalam office, ngadap audit naziran.
Tapi, i dah terjanji dgn manje (laki den) nak p makan sushi.
So sampai sunway putra berpecah.
Geng2 lain p makan tempat lain...
I masuk sushi king siap2... book tempat.
Ari jumaat kemain orang semua lapaq sushi..slalu full house!
Another 10minutes terpacul laki den..
dia ride by LRT STAR from Masjid Jamek to station PWTC..

:: tadaaa.. 3 set i balun mendalah ni.. ::
 
:: menu wajipp mai sushi... piri2 chicken set.. suka order ni sbb kenyam! kalau makan sushi, rasa mcm main2 je dia masuk dlm perot kenn?? kali ni ada suami i...so lapang sket dada...ada 'dbkl' tukang abiskan..hahhahaha. nokharom btoi panggey laki dblk.. *petir!!*
 
 
:: edimame pertama for husband.. kali ni dia sental 3 edamame(green pis) :: 

:: sbb dia dah sanggup menapak layan bini montek dia makan sushi, i maafkan lah walau muka i tinggal sebelahhh!! grgrrr ::
 

:: detim dgn dia ni time pejabat.. mcm rasa detim dgn boss dowh! dia lorat pastu mcm eksen2 sket...apahall tah?? terbawa2 karakter opis ke bosss? haahhaha. pastu kalau dia pegang tangan i, rasa mcm adrenaline tu lajuuuu lain maciam! hahhaha poyo weihh! so pasni kalau nak rasa meremang2 mcmni, tiap kali detim dia kena pakai baju pejabat siap lahh?? hahah::

:: i lapaq nasi sbnrnya time ni! tapi dah janji nk makan sushi..layannn kan je la..tak makan apa sangat kali ni... dragon ball tu pun i rasa mcm merudum sket rasa dia.. dia pnya coated tu rasa mcm keras.. i makan yolk dia je. ni kalau kentut ni mau melantung bau getah sekerap! eh nasib la engkorang.. i yg rugi(membuang) tak bising..koang yg dapat(hidu) plak kecoh kennn 😜 ::

:: detim dalam 40mins je..pastu 'boss boipren' i tu dah huru hara nak p solat jumaat. lepas dia gerak balik for solat jumaat.. i rujuk balik dgn geng2 i yg i ceraikan tadi ..hehhehhe. :: 

Kita warm-up cete ni dulu naa...
tengarh recaj energy ni, baru balik Tambun weekend.
kaki kemain sakit mcm ada construction dalam ni..depa buat drill ke apa weyy kat kaki i ni???
sakit tau takkkk? 


.: NO HATE JUST LOVE πŸ’‹ :.


3 comments :

nini said...

Adoiiiii rasa lapar tgk makanan akak

Anis Azalea said...

Manje hang layankan aje bini montel dia. Hahaha..

Nur Aishah said...

nini : jilat screen sikit, amek rasa k? hahaha. muahsss
anis : aloo monteK ok ..bkn monteL.. hahahhahaha. jenuh i nak kaver biar merdu sikit bunyikknyaaa.. :p