Tuesday, September 29, 2015

MEE GORENG ASIN

No comments :
Tgk tajuk pun dah tau.
agak failed mee goreng yg i masak malam ni.
Adoiii... i just put in secubit kiub ayam + sos tiram.
TAK buh garam lgsg tau!
setiba2 ko nak menjadi masin mcmkan i bubuh segenggam garam ni kenapa???
why u melukakan hati i??? kita break!!!
*LariSambil2Hentak2Kaki*.
Tapi takda lah masin mana, cumanya still kemasinan yg menyebabkan spoil lah!
Masin2 gitu, 2x tambah juga suami i..
"bang..ko jgn pura2 mcmkan sedap sgt bang..kang cirit birit i jg yg susah!".bahahah
jenuh i buat dgn penuh kasih sayang.
tuba yg kau balas??
kita stop masak mee 3mggu! pfftt...

:: kemain dayang senandung lagi kuali kau esah! hahaha. Kemain beli Tefal bagai, tp kuali berkerak mcmni jg yg best! siap masuk blog lagi.bahhaha. nmpk..tempting and good looking kan mee i? but salty sikit. Mencik!::

:(

Monday, September 28, 2015

KERJA MULA MENGGILA!

No comments :

Yesterdaya my luvely pe'ot came.
Camana eh nak cakap..
sikit sedih n sikit happy.
Sedih sbb..hmm its mean -ve of pregnant lah kan?
happy sbb, ?"haa dtg pun kauu!!".
Apapun, ak tahu dan ak mengerti yang Allah lebih tahu apa yg terbaik buat aku.
ok enuff nak sedih2 ke hapa ke.
Kuat. kuat. kuat.

Today, byk skolah tutup according to Jerebu.
Gi keje pun jln clear water.
Cuaca pun mendung je.
Org service aircond mai..perkhhh gigil2 nok.
mcm kat Switzerland koo..hahahha.

Arini keje a bit serabut pasal nk close account kan.
Mcm2 hal lah jam2 tu jg la nk kluar mcm2 pekeliling.
tiba2 kena amik tau mcm2 perkara which is before2 ni rasanya ak tak pernah involved pun.
Aku ni bkn 100% recover lagi.
Mula debar2 kalau keje byk2 fikir pening2.
Rasa heart beep pun mcm laju je.
Dah la cuti solat ni, nak ngaji sangat pun limited. :'(
Mohon peliharaan Allah. Ameen.  

Sunday, September 27, 2015

BEGEDIL EMAK DAN MY EX SOULMATE

No comments :

Pagi Sabtu rutin biasa2.
Bangun, iron baju for a week, kemas2 umah.
Mandi2 and p bfast.
Arini p makan kat kedai roti canai yg ramaii gila orang @Teras Jernang.
Makan2 sambil nyembang2 ngn suami pasal isu semasa(sebab suami baca paper during coffe.heheh)
Pastu singgah beli barang basah.
Beli ayam je pun. Sbb ikan ada 2 jenis lagi dlm esbok.

Otw balik,singgah Mydin Mall.
Grocerries tuk rumah mak ayah.
I mmg ditugaskan membeli barang2 dapur rumah mak.
So moh kita. Suami i ni punya lahhh bahekk.
I tinggal tunjuk2 je. Dia yg angkat. Susun dlm troli.
Bayar? oh bayar masih i ok.
Sbb they're my family. So biarkan lah i nk berbakti sikit. hukhuk

:: Alololo kemasnyaa dia susun brg dalam troli. lap yu very muahsss ::

Balik, kemas2 lauk.
And...
membongkang depan tv.
Kol 2pm, baca mak whatsapp dia masak begedil daging freshh!!
huaaa sapa nak bergadoh dgn mak pasal kesedapan begedil dia???
so menggelupur laki bini solat zuhur, zasss balik Ampang.
Begedil punyer pasal..jgn buat main! hahaha

Sampai2 terus terkam meja makan neh!
Dgn sup tulang fresh sepiyuk!.
makan ngn nasi + kuah banjir2...lawan dgn begedil..perrghhh!!
Kol 3pm kan..org len sebok tdo..i laki bini berlumba2 menyuap! BAHAHAHAHA.

Petang2 aktiviti lepak2.
Malam lps maghrib, tekak tingin nau2 nk makan benda maneh2.
Suami ajak kluar minum. Ajak jiha skali.
Mula2 nak pi EatMe @Bangsar.
Ujung2 fikir parking yg menghazab, moh la kita ke Alaxis @G.E Mall sana..

:: Adinda kesayangan i ni.. laa ni dah jadi SIL fav somi i piula..huhu::

Masuk Alexis yg kemahen gelap gulita tu mmg mengundang rasa yg curiga jg.
tp demi Pavlova yg kurindu2,silakan saja masuk merodok2 jgn kau terpijak kaki org sudah!
Malam mggu kan ada live band..gila syok..tapi.tapi tapi..
suami sy sudah buat onar!
Dia boleh pi pakai seliparrr???? what ?? porque abanggg???
kenapa kau hancurkan hati ku sebegin rupa?
drop my waterface,abg!! nehhhhhi abg..huaaa
makanya kami just boleh lepak up to 10pm je.
since diorang kan ada attire etique kenn...
*lap2aimata*.

But ok la..later2 kita dtg for live band again k..
so moh la ngoder mamam.
Sbb tak lapau sgt, kami order pavlova n seafoOd pizza dia yg Ya Ampun kok kenapa sihhh sedapp banget begini???
Ko boh apa dlm ni nok????

 :: Simple but sedapppp baqhang!! ::


tgh2 makan, setiba2.................
what???? dia???
Huaaa kenapa dia hadir d saat2 ak sedang berbahagia????
kenapa skrg???
dup dap dup dap..dah la duk sblh laki i.
ehh lpstu pindah sblh i..btol2 sblh i ok!!!
mau ko tak rasa mcm nak meraung2 sambil tarik2 ujung seluar dia????
dlm kesamaran lampu neon yg suam2 kuku, ak curik2 pandang dia.
harap2 suami i x pasan lah kegelisahan i ini.
being me yg in order to be a isteri tobahek,
pelan2 i bgtau kat suami i...
tapi sgt unexpected!! suami i sikit tak tekejot..
malah disuruhnya i p dekat dia, and offer nak snap kan pix!
tak ke kecit ati kau?? dia tak jelos lgsg ke hapa ni???
ok foine.
i merajok.
tapi nak juga  suh jiha snap kan pic dia dlm gelap. ngee.
Oh..dia masih hensem seperti dulu...

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


:: kekasih gelapku..HANS ISAAC ::

:p

Friday, September 25, 2015

Friday Nite @TgiFridays, Paradigm Mall

No comments :
Harini office masih kosong.
Tinggal i (Nora Danish), suzi & nana.
Lunch time 2jam setengah, ngorokkk Zzzzzzzz...
Ptg ni balik keje detim ngan husband.
Fetch him at his office and we went to Paradigm Mall.
Nothing much happend.
Just makan2...
@TgiFridays.





Insyaallah budaya ngedet on Friday nite akan diteruskan sampai bila2.



Wednesday, September 23, 2015

DEAR SUZIEYANA KHAIRUDDIN & NIZAM FAREWELL

1 comment :

Hari ni hari mantai raya qurban.
Meaning, esok kita raya haji!!
Office dah almost kosong.
Ramai dah start cuti.
Geng2 hanya tggal suzi n nana sahaja.
And....
why u update harini mak esah?? why today??porquee??
apa yg spesel nya??
since sepatutnya i is bz like a bee sbb kna cover/backup keje kwn2 cuti kan??
mana LPO melambak..baucar lagi. 
but i update juga...coz of...

Pagi ni tiba2 suzi asked me..
"kak sha ada blog tak? saya syak akk msti ada blog. sbb cara ak update status fb tu mcm ayat2 org2 blog".
hahhaa.. ko dah kenapa zi??
and....i promise to her to reveal my url blog yg tak layak pun nk panggil blog actually,in 1 fine day!
eh kesah pulak i kan blog ni xda org baca lgsg ke x??
so mari kita bajet kita adalah blogger yg haibat dan pailang.
waka waka eh yaaa.. ;p

So my dear stuff @ friend, Suzieyana Khairuddin...
This entry is special dedicated to u! hahaha
elok pulak tanya ada blog ke x..terus dpt masuk blog 1 entry khas!
hahahha... zi, ni kenangan k? kot2 time kamu baca ni akk dah xda ke(sob2), or akk dah transfer ke... caraaa sket ko baca sambil menetes2 aimata,aiidung,ailio smua sbb terlalu tacing..kan kan kan??

Since dah update..moh la kita gebang2 sket.
Lebih tepat sbnrnya nak ciwi gambauu.
smlm kan...farewell one of store staff... Nizam nama diberi..eewaahh cakpong2..
boleh sekor2 meroyan nak begambau memasing..
Nizam yang pindah,kauorang yg panas menggelenjat..apahall??
hahahha.. eh moh la kita tgk.
igt murah ke kodak weii?? hahhaha


:: Su, Ain J, Ziana & Nora Danish ::

:: Nizam Sado ::


:: Yg cekak pinggang tu la gubesau..Ain J. sekali dia hayun lengan, Lemas 4 org teros.hahaha ::




dah settle catwalk.. masuk kol 1pm(kol 1pm je leh on9 fb)..
menggelupur masing2 tggu dpn pc. sbb gubesau @Ain Jalil will update pic to fb.
pastu sengeh2 memasing dpn pc, balas2 comment fb.
padahal dah mak2 org memasing,tp  perangaiii!! hahhaha.
Ok Pinis pasal suzi n store ladies photoshoot. hahaha..

Harini tak tau la dpt halfday or not.
Kalau dpt kan best, zasss blk umah mak.
kacau2 mak msk gondang.
Jadi ke tak mak masak rendang organ2 lembu.
Hati,limpa,paru....
slurrrpp.
hasben i puasa sunat arini.
sunat wuquf arafah kan?
i x leh la puasa. mlm smlm bdn mcm dedar2 nak demam.
pagi2 buta dah terbayang2 nasi lemak bagai.
hodoh gila perangaiiii...
So malam ni kami di ampang, sonokkk nyeeeee...
Selamat hari raya qurban anje2 semua. 


Friday, September 18, 2015

TEPPANYAKI @PAVILLION

No comments :
Friday is a Dating Time! we we we..

Cambiasa, fetch husband @Dataran.
Kali ni kami xnak jd bangang2 mcm mggu lepas.
Hehehe. Awal2 dah decide.
Choose 1 place in KL yg boleh pilih nak makan mana.
Then menonong to Pavillion.
Dengar mcm gempaq2 ni.
Pusing punya pusing pilih food.
boleh laki i tersangkut teringin nak try Teppanyaki @Republic Food Court saja??
Dia kata dia tak pernah makan.
pastu nmpk mcm tempting agaknya..
makan sambil sua muka depan kuali org masak tu...
Moh la kita bang...

::Tapi memang dapp laa teppanyaki dia.. ::

Abis makan konon2 nak karok..ceewahh kemain.
Sekaliiii redbox sini, siap dgn buffet.
Dah la baru lps makan, so lupakan je la.
Moh la kita balik bang. Solat jemaah. Bosa pahalo bang :'(

Wednesday, September 16, 2015

MITSUI OUTLET KLIA

No comments :
It's Malaysia birthday!!
16 September 2015
Hari Malaysia = Holiday!!

Since pagi mmg melangut dalam umah.
Dengan jerebu nya.
Tengahari makan gitu2 je.
Lps Asar, ek eh..tersangap2 plak laki bini.
"Jom..?"
bila sebut je jom...terus migrain.
Sbb mula lah kena fikir plak NAK KEMANA?
Huaaa..cemuih abis dah jalan kat KL ni.
Ujung2 ak bg idea kita try Mitsui Outlet, KLIA? lets??

Dengar kabor nya mcm JPO Outlet.
tah. ak pun x sure.
Since x penah pegi pun Jpo tu. hahaha..
Ak rasa shop lot dia ala2 mcm kat genting nunn..
mahal mcm mahal je??
ehh xyah la susah2 jalan2.
tak perlu pun nk soping ke apa.
ni babat2 dlm perot ni dh berbunyik2.
Pusing2 cari kedai makan apa yg menareq??
yillek pochiiii..tak byk pun food variety.
terpaksa la menebeng kat Sushi King...

:: Kami bdua ada peel tak bapa pandai makan sushi yg raw2 meat ni. Ujung2 makan inari tuna dgn dragon ball yg setapp nya ya ak aw!! Benarnya ada edamame. sampai 2 pinggan laki ak makan. rerupa ada promo. 1 plate = rm1shj! kalau tau, 20 pinggan kami makan! pfftt ::

:: Chawan Mushi. It's must. dappp!::

:: Chicken apa tah. mcm fillet + tempura la. not bad ::

:: Soft shell. seketol je ok! di patah2 nya kaki dia, di asing2kan...nmpk la mcm 40jota ketol. pentipu! ::


 


Tuesday, September 15, 2015

BAWAL SWEET SOUR + SAWI PECAH TELUR

No comments :
Esok cuti Hari Mesia. Hoyehh!!
HAPPY BUFDAY MALAYSIA!!

Petang balik keje..
bersilat berkuntau silambab memasak.
tekojar2 den.
Dapat masak 2 dish je.
Still Alhamdulillah.
Sbb masih berdaya masak tuk suami.
Dalam terkejar2 suntuk masa, masih dpt tunaskan tanggungjawab.

::Bawal sweet sour + sawi pecah telor ::

Sunday, September 13, 2015

BIHUN GORENG SINGAPORE...

No comments :

Sunday arini lepak2 rumah.
Suami kemas atas.
I kemas dapur.
I steam kan frozen dimsum.
Goreng hash brown + nugget sikit.
Dip2 with cheese.
Then lepak2 tgk tv.
Tgk balik smua movie and series yg recorded.
Masuk kol 2pm..perut sudah berdicit2.
Eh xleh jadi ni. Kalau lg lambat masak.
Lagi kuat dicit dia, jadi mengaum piula kang.
So moh la kita tgk apa yg boleh di qiqah kan..

::Akhirnya tercipta lah bihun goreng singapore bersama2 geng haiwan2 sutung,udang & ayam ::

::Sedap nok.Sendiri masak,sendiri jilat2 sudu.hahaha::

hooliauuu 👍



Saturday, September 12, 2015

KPJ DAMANSARA KE PARADIGM MALL KE NISSAN SERVICE CENTRE

No comments :
Pagi ni accompanied mr.husband amek ubat @KPJ Damansara.
I tak turun kete pong.
Diva meletop pom pom, mana leh jalan jauh2 kan?? ;p
Dah melangut tak tau buatpe.
Godeh2 BeautyPlus terhasillah...
karya seni agung...
hahhahahah..



::Amacam? amazing tak hasilnya?? dari muka mcm mak lampir kena cambok sakti terus ter-plingggg::

Cukup?cukup?tak cukup i bagi lagi...hhahahha..
Settled,kita singgah Paradigm Mall.
Ni je la keje kami, kalau lps chcup @Kpj ni msti singgah Paradigm.
Sekali lalu kot ...
Terus tuju mamam.
Dari pagi tak bekpes hokeyy???
konon nak p fickles, tp sekali arung dah ke paradigm..
kita ke chillis udoh..

:: Sbb tak bekpes, nachos sepinggan lebau mcmni boleh habis kami bedal?? iye biau betul??::

 
:: dap2..win!::

::we asked for well done cook. kna sumpah jd medium rare ke hapa ni? sebaik tak tumbuh siong::

:: tak habis. settled 2 ketol je. tapau bw balik ::

Dah kenyam, singgah Kaison sat. 
Kedai wajippp pegi nehhh... 
Adoii dah kenapa byk nau artificial flower dlm pot yg comel2 ni kemain byk mengemut2 depan mata?
i kenot tahan bahh.
i dah terbeli hampir 10 ketol!
kat mana nk letak ni wey?? hahahha
"bang..jgn jeling i mcm tu. cucuk jikmata kang". hahaha 

temporary i letak at....

:: Microwave ::

:: atas hood pun bolehhhhh..hahahha ::

:: cherry tree.comell..tepi sinki i letak u k..::



:: ni rasanya mcm temporary je ni. sbb nak bli vase + bunga lily pestik:: 

Alkisahnya lepas p Kaison bkn terus balik Hillpark.
Ter-rushing2 kami sbb appointment service kete kol 1.30 pm @Nissan Service Center Jln Chan Sow Lin.
Sampai ada terlepas2 la plastik beg suami i sbb kalut cari tiket parking.
setakat terlepas takpe lagi..
terpecah plak seketol pasu kaler itam!
merekah2 beliau.
mcm tu jg la merekah2 hati i ni taww!!
"bang, u pomis mau ganti kan?? ganti 3 ok! Sbb ada terkena gangguan emosi skali!"  

Service kete kamain berejam2 ok!
Ak siap kaki naik atas kusi tido punya la keletihan.
Dah bapa kali ak p tadah latte kat dispenser machine tu ha.
Tgk2 jam dah nak masuk Asar ni.
Eh Zuhur tak lagi.
Lintang pukang cari surau.
Ada,pun...fuuhh
Selesai solat, baru rasa lega sikit.
Lps abis service, konon nak singgah umah MIL.
Tgk2 kete Nor(SIL) xda. And gate lock.
Keluar lah kot. Nampak kete Azli (BIL) ada kat umah Wan(BIL).
tp tak nak lah singgah.
Tertutup je umah nya. 
Close discussion ke hapa? i is x berminat nk joint. hehehe.
btw umah my BIL wan tu, btol2 sblh umah my MIL.
Then ke rumah mak melah lah kita.
Haa part ni la yg best..hahahha...



Friday, September 11, 2015

HOMST STYLE RECIPE + TEH TARIK PLACE

No comments :

Friday Nite dating kami kali ni mcm tah kehapa2
Sebab kan...
ye ye je i siap2 solat Asar kat opis.
Pas fetch husband @KL menonong balik Kajang.
Dah dekat2 nak masuk tol Silk baru masing2 mcm terbangang2.
"where we go??"
huaa dah sampai bangi kot!!
mula lah mai idea merapu2.
then decide nk p makan Wadihana,Bangi.
Dah duduk2 dah pegang menu, husband boleh letak balik..
Keluar kedai...
"Jom p Bangsar!".
Hoiii dah sampai bangi kot?
kita dah bersosak2 melawan jem tadi.
setiba2 nak patah balik.
mereng sewel btol sekor2.
Bila dah uturn, sekali pjgg gilerrr que nak masuk tol.
Cancel lagi. So kemana kita???
Bangi Getway je kesudahannya!!!!
Solat Maghrib siap2...
and try HOMST Recipes. Ala2 chinese muslim food.

:: Salted egg soft shell. Hayohhh,x dapp!! hanyir!!::

:;Chicken Lemon. Sedap. Lulus ::

:: 3 season vege. Bendi, terung, petai. sedap lagi Mohd Chan. Sekian:: 

Tah kenapa mcm ada yg tak kena je menu dia.
Slack sbb soft shell + salted egg tu kot. Kembang tekak.
Turun2 bawah terus mengeteh.
Bagi hilang rasa mua..
Singgah Teh Tarik Place.

::Chill juga date lepak2..outdoor..ngeteh.ngopi.::




Sunday, September 06, 2015

TAK JADI PI MATTA FAIR (SEPTEMBER 2015)

No comments :

Nahampak tak tajuk di atas???
kau rasa?? seronok ke bila ada bnda TAK JADI?
tak,kan??
so.... ni wajah2 tak seronok spt yg digembar-gemburkan di atas..




Hahaha.. percaya?? percaya yg ak tak hepi??
Senyum sampai nampak gigi siong taring bagai.. TAK HEPI ketteww??
pic will never lie ok!!
Sbb yg benarin ak happy je... better than..berimpit mcm ulat t*ik dlm PWTC tu ha.
Mmg tak la. Tapi...napsu mmbuak2 nk kelebet2 kot2 ada pakej murah pi Jepun or Aussie tu yg mmbuat kan mulut ak lancang je ajak husbnd p Matta Fair hari2 ahad ni.
Lps Zuhur kemahen semangat laki bini ni bersiap nk p Matta Fair.
Sambil pejam2 mata mmbayangkan keindahan bunga sakura atau kangaroo yg bergelimpangan.
Sekali ya ampoonnn!!! ni kete byk2 ni berderet2 mengemut2 dari negeri mana ni semua weyy??
semua arah plak tu jem. utara barat timur laut barat daya..
eh ko igt masa 24jam ni mmg ak had tuk terperuk dlm jemmm sesaja?
eh dah2....bongkar2..patah balik..uturn2. hahhaa.
tup2 tersadai kat Nailis place,ampang.
mmg x leh pisah btol kitowang dgn ampang kan??

kesudahannya, tahun ni kita pi Lancang tgk gajah je la..
idok le jadi ke jepun ke hapa.
hahhaha


Wednesday, September 02, 2015

BAWA MAK AYAH JALAN-JALAN CHERATING & CHECKIN @PAK ITAM INN

No comments :

Pagi ni setiba2 suami i ajak p Cherating and bawa mak ayah skali.
Apa ajiiii?? Zasss la kita. Kemahen heppi mak ayah & Jiha.
Singgah minum pagi @Leha Kelfood kat Tmn Melati sinun.
Rerupanya ayah dah lama memendam rasa nak ajak mnum situ.
Sbb dlu masa dia ada projek ERS @Tg Malim dlu, kwn2 dia rajin ajak mnum sini.
Ala2 nak mngimau kenangan gittooo.
Lepastu order roti canai kosong je boleh???
Kot kalau tingin nau..makan la nasi kerabu solok ke soto ke kan??
Roti canai bukan sama je ke rasa nya? 
ayah ayah *geleng2palalaju2*.
Tgk mcm mak  tu..nasi kerabu penuh spnggan, dengan solok,daging salai, begedil.
Lpstu dah amek byk2,x abis makan. xdek pun rasa bersalah ke hapa.
kan mak kan??? hahahaha

Perjalanan smooth.
Dekat je rupanya cherating.
About 3hrs je dah plink!! sampai...
Kali ni kami saja amek chalet yg btol2 tepi pantai.
Pak Itam Inn.
Giler best n strategic chalet ni.
Dia berada in between Holiday Villa & The Legend hotel.
Kiri kanan gajah, semut tersepit di tengah2.
Cantikk angat view dia...

::Ciktam and ciknyah yang jelita ta ta ta::



 Apa2hal kita kena makan dlu.
Sbb tadi kan ayah just mkn roti canai je kan??
sblom perut dia masuk angin & dia naik angin, moh la kita makan.
Haahahhaa.
Keluar2 je simpang chalet, ada restoren.
Nasi campur dia not bad.
Ayah & mak je makan. Berselera ayah makan.
Mak again... kesah pulak dia,tadi dah makan nasi kerabu setempayan, skrang nasi sepinggan.
eh apa adehal kan mak kan?? cayaaa lah mak. hehehe.
Aku,suami & jiha saja xnak makan sbb nk simpan space for Satar Kemamangg!
Lps kasi settle perut ayah, moh kita ke kemaman.
About 20minutes from cherating.
Pe aji..pekena sata & binatang2 celup tepung.
Bruuppp.. dappp2.


Pehtu ken.... kami sggah pasaraya TenTen..
Suami i tiba2 nk bli short.
In case tergedik2 nnt nk mandi laut.
Dia xda sluar xtra.
Kami kan x plan pun nk bercuti kan..
so kami ala2 sehelai sepinggang juga la.
Dapat sluar pjg tuk mak,haku n jiha.
mak siap dpt blouse tantek you...
atuk(ayah) pun bli short paras bwh lutut tu.
Selesai, balik bilik kita for dzuhur jama'.

  :: Nampak x? nampak x?? gajah2 i pun boleh terbang taww!! hahaha ::

  

:: Anje leleh2 angat ni.. wewittt ::


 

Malam kita dinner @same restaurant lunch tadi.
Amek set makan ikan sesemua.
Balik makan lepak kat stall Pak Itam Inn pekena teh tarik.
Tepi pantai dengan angin kuat.
Ombak menderu.
Perkhhh rasa nak bentang toto tido situ om!!
Bestt bangett!!!

Bila dah mngantuk masing2 baru balik bilik.
Kali ni kan, kami amek bilik besauuu.
Boleh sumbat 5 orang terus.
I risau jg kot suami i kekok.
Eh sekali dia yg ok.
Sbb dia tak suka separate2 bilik.
Nnti x dpt nk nyembang2.
Tidurlah kami secomel2 berlima ketul sebilik. 
Hahaha.