Wednesday, August 30, 2017

SALAM KEMERDEKAAN KE-60 & SELAMAT HARI RAYA IDULADHA 1438H..

No comments :


Assalamualaikum.

Huaa tak dapat coti free.
rimau udoh kalah! hehehe. #FinalBolaSeaGame2017.
tapi takpela,tayah frust sgt tak dapat cuti. hahhaa
 dah kenapa orang lain berusaha bermati2an..bagai nak rak..
setiba2 kita je tukang nak kaut untung je kejenya(harap cuti).
Memang betul,sapa tak suka cuti ye dop? tapi gini laa..
ada, ada. takde, diam2 je. siap2 mai p keje noh??

Kita kelebet cerita2 last week isi masa lapang sat noo.
Nak coti pjg ni kemain sunyi sepi opisss... huhu

:: Nida's wedding. Nida ex-staff farmasi.. mmg report under me. lepas dia quit, tu endok nana replace.. hehehe. Nida kawen kat Jempol N9... kemahen jauh rasanya. naik kematu punggung saya wak! huhu ::

:: Kalah teruk I berdiri sebelah dia ni! adoiii. cantik, putih, kurus tinggi. Haku????? jahanammm ! hahahha. nak edit pun takleh, pic dekat sgt! kahhh!! SELAMAT PENGANTIN BARU NIDA & ARIF.. ::

:: payung cete makan sat.. before pekena rendang lusa.. ni sagoo gula melaka by Wadihana.. slurrpp.. ::

:: mee hailam dia pun not bad. ada rasa black pepper. tapi i tak berapa IN lah dgn food2 kat wadihana, tak memadan dgn harga.. hmm ::

:: ni lepak kat Caravan.. ulang2 situ jg la kami lepak... jarang ada keberanian nak try port baru. takut kecewa! huhu. kemain bendela dh nampak mcm masuk dlm air sirap selasih! hahha ::

:: kalau lapaq nasi, mai caravan i order 2 jenis nasi ni je.. 1. butter chicken. 2.salted egg squid. sedap gilerrr!! yg ni butter chicken. portion byk! mmg jarang habis, kena minta bantuann bradah depan I tu..huhu ::

:: pandan gula melaka cake ni jgn dinafikan! sedapp gilll ::

:: kueytiaw kat PappaRich ni.  kalau nak lepak kopitiam, i preferred PappaRich than OldTown. PappaRich ni owner dia melayu. yg lagi satu tu, faham2 je lah ye.. sedap elok kueytiaw dia..not too dry, not too wet! but its hot yaw! huhu ::

:: i layan set ni... ayam masak kicap, salad, papadom and omelette pedas. Sedap ok!! kenyam i makan. cukup nutrisi. ayam kicap dia mcm mak2 masak! sedapp jaahhh! ::

:: Ahad pagi kat umah mak, p grocerries tuk umah mak kat Aeon Big..dah tak sempat nak p Mydin sana.. kang putus plak barang dapur omak. Bawa manja2 2orang ni haa.. abam tukang snap pic. paknyah dia dgn 1 lagi troli bawa beras.. hehhehe. ::

:: Pose mcm nak cucuk jikmata dah kenapa bang?? huhu.Ni ahad petang baru ni.. p ngopi...frusted suami durian cheese sold out.. i layan red velvet dgn vietnamese noodle.:: 

Kek sampai je, whatsapp mak masuk..

:: Mak send pic,dia pun mengopi kat Secret Recipe's.. huhu ::


:: dah la tu... order same food plak tu!! ::
:: dah la muka nak sama, taste pun samo! lebiu omak den! ::

Ok ols..
Jumpe selasa nanti (Insyaallah) sebab Monday I cuti..
Nak p JayBee nganto Pokcu register UTM...
So, sebelum raya, kita merdeka dulu naa.. 

:: Salam Hari Merdeka 60! Moga Negara Malaysia tercinta kita sentiasa dalam rahmat Allah, jauh dari malapetaka , bencana alam, serangan penyakit berbahaya dan kemiskinan. Terus aman dan diberikan pemimpin yg mentaati Allah dan memimpin rakyat ke jalan keredhaan Allah. Ameen. ::

Then..

:: Selamat balik kampung juga naaa.. ::


.: NO HATE JUST LOVE  💋:.




:: 

Tuesday, August 29, 2017

SIMPLE BUFDAY CELEBRATION FOR JUNE'S & JULY'S BORN...

1 comment :

Assalamualaikum.

Happy monday ols!
Kena kuat semangat chayuk2..
Sbb mggu ni keje 3 ari je kennn.
Khamis cuti mendeka.
Jumaat kita raya haji!
Yeayy! olss balik kg ke??
I mcmbiasa, wajipp balik kampong.
hoii aje gilerr tak balik?? Ampang je kowt?? 😛
 
note : see? monday? i type halfway entry ni semalam, pastu kerja pnya lah melambak2..berjujut2!
Macam kan tadek hari esk! 
bla bla2..tu yg ujung2 x dapat nak update semalam... 

 Balik umah rasa lolah kekemain! Sempat singgah Pasar Malam tu!
Sbb suami i sepanjang SUKAN SEA ni mmg dia tawadduk mengadap TV...
Kalau agak2 pengacara Nadi Arena tu MC, mmg boleh saja2 suami i replace! hahah
so i yg supportive ni singgah la PM beli makanan siap2..
dahtu cili bawang ikan bilis semer dah abis stok?
Nak masak celah mana kan?
Beli lah skali  bawang2 tu sikit.. dasar makcik bawang! biahahah.

:: Pastu basuh jamban! hahahha. mai balik dah tebiat lama I..bila stress je terus sental bilik air..buka shower laju2... mandi dgn baju2 skali.. baru feeeel mcm ogy ahmad daud dlm cete  Azura...basah2 lencun2 gittchew! Awwww!! dulu muda2 rajin la buat pangai mcmni. Kena marah dgn ayah sket, lari mandi dgn baju2 skali. Tak dapat keluar jmpe member ,terus basuh bilik ayaq! hahaa.  ni semalam mai balik roh loqlaq tu... Sambil sental dinding tonyoh2 sket dinding alangkan mcm tgh menonyoh someone..erk? dah sental2 bilas2 sampai kilat terus mandi betul2...baru rasa ARGGHHHH leganyaaa! ::
 
Ok..back to track..
Nak nyembang pasal last friday punya makan2 kat office.
Unit kecil kami ni terpaksa la divided by 3 quarter pnya celebration.
Tak larat woo nak celebrate for everyone accordingly.
Sbb bapa kerat sangat orang dalam ni kan?? (dalam 12 orang je).
So kali ni nak celebrate manusia2 jelita pnya bufday. ehem.
june & july babiessss....

:: masing2 dah tak lalu nak fikir nak beli kek apa.. settled dgn assorted tart in box mcmni.. :: 

:: satu box lagi mini pavlova... jadi lah 2 box tuk 12 orang kami ni haaa.. kali ni pnya konsep kami main order je kat FB.. gamble! rezki sedap, alhamdulillah. dapat jahanam, paseghah je! i order lasagna ponn main redah je order from fb... 6 jahanama pnya rasa! masam gilerrrr!!! tasteless! I order 4 small box.. 1 box je kami usik.. lagi 3 box??? sodaqallahulazim!!! pagi ni i bagi feedback kat owner dia.. i komen elok2 la. boleh dia jawab : RESIPI MMG MCMTU, PURE ITALIAN kekdahnya! ! woww hebat nya italian taste dia..dia sekolahkan kita mcm lah kita ni original people sgt, yg tak biasa makan lasagna! pfftt.. yes mmg pure tomato tadek hal, tak dosa pun.. dah yg masam mcm makan lasagna cuka tu dah kenapa kan?? i komen ikhlas..dia pun tadek la marah2 ke apa... hope dia improve.. cumanya jadi serik woo nak gamble2 order mcmtu! kena dpt recommend orang baru berani order .. sebaik dessert2 2box ni molek akhlak.. pffttt ::

:: menu aritu potluck... simple mimple kapadia gitoo.huhu. chicken slice sandwich.. :: 

:: ni bihun soto sedapppppp! eh xda plak pic menu lain2.. dah mula makan, bz layan tetamu... lupa dah nak snap ::

:: mmg unit kami kecil around 12 orang... tapi setiap kali buat makan2.. mmg kami akan jemput kawan2 unit luar..mcm unit ubat, surgikal tuk rasa soang sikit apa yg ada.so ni our beloved pharmaciest, Ms Leyse.. a.k.a kekasih gelap abg azam(pic tutup mulut). bluerrhh! dia orang pertama yg masuk , terus jd 1st guest::

:: ni geng2 surgikal ::
 
:: mata katup pun taruk jg sini.... no filter. lantakkan situ! huhu ::
 
:: lagi...::
 

:: lidi satay tu dah mcm nak mencocok mata gua! ohh kasim selamat!! suzie, bawa astarafar makan tu! hahahhha.:: 

:: june's baby.. patut mek soang lagi..dah mek kena admitted dari awal bln aritu due to pregnancy pnya hal.. so tggl la 2 ketul tembun ni ha! ::

:: enduk kesayangan.. ::
 

OK BZ BALIK DAH NI..
SAMPAI SINI DULU DEHHH... 

.: NO HATE JUST LOVE💋 :.







Friday, August 25, 2017

JOM JAHHET INSTEAD OF ME'NATE STEAK?

2 comments :

Assalamualaikum.
Peram nak masuk 3wks juga story ni. Huhu.
Ada satu malam, geng2 SAMTEN(Secondary school) ajak p dinner kat JAHHET.
JAHHET ni steak house ala2 me'nate.
owned by Najmi anak almarhum TNG Dato' Harun din..
a.k.a kawan baik kami masa kat SAMTEN dolu2...
ada byk story pasal jahhet ni tapi tak berani nak reveal.
short story.. owner lama me'nate pak mus tu dah jual me'nate to 'somebody' ..
so skrang me'nate steak hub tu no longer belong to him anymore ye.
then Najmi and family ni guna service pak mus(the butcher) tuk produce steak kat Jahhet.
Makna kata, skrang Najmi dah collaborate dgn Pak Mus (pioneer owner of me'nate).
Maka nya nak makan steak sedap, sila kan ke Jahhet...
 sambil2 pomot bisnis kawan.heheh

:: malam tu nisa dgn raja intan je dapat joint. yg lain2 tu byk songel. skrang i dah cukup kental ye dgn alasan2 acah2 bz kekedaung ni semer dari kawan2 I... Kalau depa buka je mulut kata susah anak ka apa... nemain(never mind), i go first. kalau nak tggu,nak bersoal-jawab, i tak kuasa ye. belakang...diorang mesti kata, KAU BOLEH LA TADA ANAK... foine! eh tayah jaga hati I.. so do i..ok!  ramai ye kwn2 i yg senang giler handle anak2.. depa tahu tang mana nak 'tangan' kan..tang mana nak manjakan anak.. tang mana nak bebas kan tang mana nak control anak... i kagum spesis2 mcmni! at the same time...ramaii jg kwn2 i , yg i tgk ya allah rencam nya koang handle anak? tooo complicated! masing2 lah kot kan?? rezki masing2 dpt jenis anak yg mcmana...   perlu ke i bahaskan? tak perlu kot kan??? kita hidup ni sekejap je..tayah nak remuk redam makan hati ke..kecik hati ke apa.. let them dgn reason diorang... bkn dosa pun, terpulang masing2 kan? im ok! definitely OK! kita proceed je mana yg ada. walaupun yg joint ni pun anak dah 2,3..tapi still boleh joint. see? again, NEMAIN! pokok pangkal diri sndiri kot.. kalau betul2 nak, benda susah pun boleh jadi senang..tapi kalau mmg dah tanak tanak, bnda senanggg pun jadi susahhh lah hai!! heheh. eh statmnt ni pun je dah nampak mcm stress je? eh ye ke?? hahhahahha. ::

:: best wooo owner duduk lepak sekali . Najmi in grey shirt. dulu masa skolah, si najmi ni bapakk la kiut miut emsem. muka soft je..kata anak harun din kan?? dah kertu ni..kemain lain bebenor jadi nya..sebaya I dia ni.. huhu. bygkan baru 25thn(lalalala) dah cenggitu ropanya? hahahha. :: 

:: Duduk2 je terus ada plain water..hidang atas meja..::

:: konsep mcm me'nate ye..sbb owner me'nate(pak mus) jg yg involve kat jahhet ni kan?? so pi kat freezer, choose raw meat..bgtau nak masak mcmana(well done, medium rare etc) pastu mention nak sauce apa (brown sauce, mushroom etc)then duduk ::

:: pastu p kat dispenser2 ni..choose air..ada ice cube siap..air masih free-flow.. hot drink pun ada..ada mocha, latte, cappucino etc.. mmg berbaloi2::
 
:: laki i makan lamb.. i time ni kekenyangan, and masih tak leh terima western2...adoiii 55jota kali mention.pedapp haku! hahha::

:: lamb shank for raja intan. nisa makan wagyu... RM100++ je kou! sbb ada less 20% on all meat price. ::

:: i makan ni.. saja2  try..carbonara mussel.sedappnya jah! byk mcmni dlm RM21 je! kalau nak large portion pun ada.i amek yg small .. Ni pun terlebih dari cukup buat makan 4 orang..:: 


:: tuan khemah, raja intan & annisa.. i mmg realized, kalau ada apa2 event ke outing ke geng2 samten kami bertiga ni je la yg rajin participate! tak byk cakap. yg lain?? hmmpp hmmp.. astarafar2... hehe ::

:: ramai jg orang malam tu. nampak mcm boleh pergi jauh...steak pun sedapp! surrounding pun selesa..cozy.. ::

:: geng2 sporting sempoi..tak banyak songel..walau anak ramai..siap raja intan tu ada anak autism lagi! ... annisa ni suami dia orang scotland.. anak bapak la lawa..mix kot kan?? rasa i penah blog pasal anak dia si SOPHEA DOWAN DOWAN(dont want) dulu huhu ::

:: TQ NAJMI FOR HAVING US::

Tujuan utama datang pun semata2 nak support member niaga.
Masa kami datang tu baru lebih kurang 2-3weeks operasi kedai.
Ikut I , bkn minat sgt makan western2 ni semer..again, saja kasi support.
Price pun sgt reasonable ye anak2.
Happy to get the best steak with very affordable and reasonable price!
Cuba dulu baru tau! 

Koang kalau nak dapat taste steak asal me'nate...
leh datang JAHHET.. sbb me'nate skrang no longer belongs to Pak Mus..OK?
(rasa mcm dah mention tadi?? ahh dulik.cakap lagi skali! hahha)
Pak Mus dah bff dgn Jahhet.. 
Siapa Pak Mus? koang search dia pnya biodata k? pemes dia ni...
Btw...i pun tak sure address Jahhet..adoiii cemana kou nak pomot ni esah??hahaha
camni..koang find gps or waze :
JAHHET FINE MEAT
STREET MALL BANGI GATEWAY .
Kedai dia betul2 belakang Bangi Gateway..
kat new shop lot.. 
kalau pakai waze konfem tak sesat.. soheh!
Skrang tgh ada promo.. less 20%.bila lagi jah???
go go go... boleh reserve jg.
Nnati i find the real address and ctct no.tuk u ols k.
kang mandai2 letak no phone si najmi sini kang... lebam jg nak mnjawab dgn binik dia.
Dato'K Siti nurhaliza tu pun slalu lepak sini ye... sila2..

.: NO HATE JUST LOVE  💋:.


Thursday, August 24, 2017

SEMANGAT MERDEKA !! CEEWAHHH...

2 comments :

Assalamualaikum.

Tajuk kemain macam minta berdiri tegak sambil nyanyi NEGARAKU gittcheww! huhu
Semalam masa rehat dann la ON fb from pc..
nampak my jiran sebelah rumah;Eliz up status below 👇

:: i baca2 je, terus komen.. teruja nau nak komen. hahhaa::

:: yg i pun duk reply memula.. i kata i dgn suami mmg ada plan nak beli bendera..sbb nampak abg ipin(jiran depan rumah) dah gantung bendera dari awal bln ogos lagi!. then kebetulan suami i call..dia kan mc duk umah kan?? i tanya dia buat apa tu?? dia kata baru lepas pasang bendera! terus i tingat status eliz kat fb! Ya ampon! si eliz ni kata 'jiran' tu refer to us kah??hahaha. kekdahnya!! so terus i gelupur reply lagi skali..so that takde lah nampak sgt betapa tak synchronize nya I dgn suami I.. hahaha.. mean apa yg suami i buat, i tak tahu! kenot ye! hahaha. btw eliz siap puji somi i .. "pandai abang akk!" hahaha kipidap bradah dapat pojian! ::

:: terus i minta suami snap pic barang seketul dua.. PERKHHH!!! kewl kan kan kan?? ::

:: bukan 1 ye...2 teros.. phewww semangat2!! hahaha. elok plak terkibar2... dia kata nak naikan lagi tiang tu.. kasi tinggi lagi.. ni baru dia mc smggu, sok2 kalau dia dah retire ke tender ke.. apa lagi lah bakal di kelebetnya?? huhuhu... cayalah bang!!! ::

I SUDAH... AMPA BILA LAGI?? 

MERDEKA!!
MERDEKA!!
MERDEKA!!!!!!



.: NO HATE JUST 💋 LOVE :.