Friday, January 26, 2018

LET'S KITA SEMBANG TAJUK ROJAK, CAMPUR2...

No comments :

Assalamualaikum.

Breath-in..breath out..
Phew.. apa ke teruk nau keje skrang.
Ilek2.. pelan2 kayuh insyaallah lama2 ok la tu kot kan?
I skrang stiap kali balik mmg terlelap sekejap dalam kete sblm sampai rumah.
Oh lupa nak kabor, skarang i p keje, balik keje dah ada dedebar. hehehhe.
later kita sembang pasal ni k.
so Alhamdulillah, tak payah nak menapak and tersengguk2 drive KL-Kajang.
*lompatbintang*
Aci jom kita sembang sekejap kasi clear folder hphone.

:: 1 petang yang damai dan hujan, perut lapaq...tapi mata tak lepaih dari tv... malas nak bersiap... so i seret kaki la p punggah peti es apa yg leh di gudam kan.... ::

:: belasah je la janji ada rupa wrap. pelakon utama dia, i pakai chicken strips by pride. sedappp i sooka! pastu tereban kan tumbuhan2 flora dan dressing kan je dgn kewpie caesar and thousand island.. letak cheese & gulung2 siap and sedap. eh mudah btol kan??::

:: next roll, i tak buh cheese dah. tua2 ni kurang minat lah makanan ber-cheese. kalau ada kuah asam pedas mmg i talaa kan taruk dalam.. baru laa original pepel abadi... ::

:: The next2 day nya pulak... cari mana nasi ?? hahahha. abis kena kambus dgn ikan bilis. mementang ikan bilis ada stok byk! ni nasi goreng  cili api menyengal. i syak sedap. sbb belen nasi ni,suami i simpan dalam peti es. esk nya dia panaskan sndiri.. betul admirer tu! hehehe::

:: i dari kecik mmg jenis makan nasi goreng dgn ikan goreng. sbb rumah kami dulu, ikan goreng is menu WAJIPPP. ada ayam ka sotong ka udang ka...ikan goreng MESTI ada.. so makan apa saja msti nak makan dgn ikan goreng. nak2 nasi goreng mak, warna oren + telur dia berketel2..perkhhh! ::

:: sapa biasa baca blog i, msti pasan..i bilang kali masak, mesti masak soo hoon telur. hahhaha. tu kira masterpiece i laaa.. biasa kalau i masak tu maknanya, kami tgh ber-mood nak makan simple2..mmg x dapat lah nak mengari ke, mengasam tomih kaaa..  kalau lapaq kebuluq.. pi makan kedai je.. sedap sikit. huhu. lagipon i kan ada sejenis penyakit tak suka makan apa yg i masak.. kalau laki i tu, kemain menjilat jari sampai ke siku..sket lagi nak membawa ke lengan..gittoo dia pnya nak jaga hati I.! hahahha ::

eh, eh....tak dan nak sambungggg... 
mai dah keje melambak.
dann update ni ja dlu..  
ada masa, i update lagi na..
terima lahhhhh buat melepas rindu...
MISS CONGENIALITY BANDAR TEKNOLOGI KAJANG..
pamparaaammmmm. hahahha

:: come to me, sayam sayam sayam... kah!! ::


.: NO HATE JUST LOVE 💋 :.




Wednesday, January 24, 2018

LANGKAWI 2018 5th CHAPTER ; MAKAN-MAKAN DI LANGKAWI

4 comments :

Assalamualaikum,

I ingat tak sempat nak update arini.
Sebab kerja pnya lahhhhh.. mcm noqharom jadah apa tah...
system baru ni soooo %&*@+ tetttt tett tettt..
sampai kena marah tahap tujal2 pala oleh boss..
eh malas ye nak ulas..kang akk takut tangan akk yg bercakap kang.
cewaahhhh. ajet berani sangat kau tu esah!
Now, amek semua sistem down. 1 happpahh pun tak jadi!
nak login pun xleh.
Now, i tgh melalui masa2 down tuk datang office.
Rasa tak puas buat kerja, buat tak jadi. buat sistem down.
Kerjasama orang2 tertentu pun x berapa memberansangkan.
Balik umah, jenuh suami i jadi clown, bagi i happy.
Bawa i makan sedap2..
Smlm dia siap pi beli flask, tapaukan teh halia sedap kat titiwangsa sana.
Teh halia mmg fav i ye. rasa ringan badan lepas minum ter-brup brup buang angin.
Kang dia bagi i kata2 motivasi. Dia ajak i ngaji sama2.
Kurang2 i lupa sat hal office.
I bkn mengada ke apa, before2 ni masa kat ofice lama..lagi lah bapakk stress!
keje tak pernah2 abis. TAPI, time tu i tak sakit lagi.
Now dah lain, lepas i baik sakit..i mmg tak boleh nak rasa stress melampau ke apa,
badan jadi sangat weak,  circulation darah kadang mcm tak menentu..
eh takpela, kang cete byk2 orang kata attention seeker plak.
I cuma harap i dapat stay sampai sistem semua stabil.
I doa i tak collapse kat office.. again, i bukan pesakit denggi ye.
I sakit cancer. :(

Sokkay, live goes on... 
Jom kita throwback sket cete makan2 sedap kat Langkawi awal tahun aritu.
Kebetulan i dah upload pic siap2..

1) LAKSA POWER IKAN SEKOQ, AIRPORT LANGKAWI

:: First and foremost, laksa ikan sekoq laa...apa lagi kann?? wajippppp neh.. ni kat pantai tepi2 airport. ada byk lori pikap buka kedai. so dah mai byk kali, i boleh tahu dah mana yg terpaling sedap. tapi malangnya i tak pernah notice nama kedai.. cuma i leh bagi clue, kedai ni suami isteri muda yg meniaga..eh laksa ni mmg tersangat lah sedappp! sbb lemak sangat2! ::

:: laki i enjoy btoi makan laksa kat sini. syukur lah dapat laki suka makan laksa..husband kwn2 i rata2 tak menat makan laksa2 ni semer... ::

:: ni 2nd time repeat...dah di UP nya ikan jadi laksa ikan duekoq! hahaha ::

:: 2nd time tu i makan bihun sup. i mcmbiasa, sblm order mana2 sup i akan tanya.. sup tu kuah dia jernih ke keruh? sbb i tak suka sup keruh2! rempah2 beriya2 i tak suka! i kan ada darah2 cina sket..so mmg suka clear2 soup..chicken2 soup..yg mild2 yg sedap di hirup2 gitu.. so budak kedai laksa tu bagi i jengah dalam piyuk belanga kuah sup tu sndiri..and dia tlg kacau sup tu. lulus, sbb cair and clear! hahahha. sambai kaler merah tu mmg trademark sup utaqa! dapp oii! ::

2) RESTORAN WAN THAI, KUAH 

:: Ni antara restoren wajib singgah kalau mai sini. Restoran wan thai. dia ni jenih kedai thai yg hellok2. bkn yg cokia dok masak api marak julang2 tu..no no. kedai ni kedai fav.tok jib kalau mai langkawi. depa kata, tok jib mmg tak pernah miss mai makan sini.. but dgn husband I, ni 1st time rasanya i bawa dia makan sini.. and that time, 1st time dlm hidup i, i try miengkham ni ha.. slalu tgk org je makan! sedapp olss.. daun kaduk campur dgn mcm2...ada kacang, ada kelapa, ada serai, ada bawang, ada udang kering,cili api.tu kuah tengah tu, ayaq gula..  pastu kapit gulung elok2..kunyah2..sedap.. abis leenchen makan berdua..::

:: kat sini RM5 je 1 set mcmni. mughah sgt aihh!Nanti bila order, diorang siap setting kan mcm kat atas nuuu ::

:: hat ni signature dish depa. jgn tak oda kalau mai sini k! nama thailand dia, i tak hengat. tapi tanya je kat waitress tu. 'dik,otak2 nyok 1'.. gitooo. dalam kelapa muda ni ada campuran seafood..sotong,udang, isi ikan..dia masak ala2 rasa otak2 la..tapi otak2 pepejal kan? dia mcm berair2 sket.. masuk dlm kelapa ni ha.. korek2 sket isi kelapa tu..perkhhhh!! nangessssss! RM35.. ::

:: ni 1 lagi kemanjaan I..ikan jenahak steam limau. sapa suka siakap, boleh order siakap. suami i mmg tak kawan dgn siakap. dia kan tak menat ikan sungai, ikan tasik, ikan sangkar ni semua! so tukar ke jenahak..ponn sedapp giler!. bagi i, ikan masak steam limau kena mcmni! ada cili api terabur2..limau masam2 kena cukup.biar dia melawan! daun ketumbar tu killer dia! perkhhhhh.. so 1st day tu kami order 2 lauk je. nak tambah omelette..i kata tayah la.ikan tu besar..makan berdua pun terkial2 nak abis. sebaik suami i kucenn besauu! huhu. ikan ni dalam RM45 mcmtu, ::

:: happy tgk suami i happy makan sedapp! kedai ni nasi dia bagi siap sukat mangkuk. pastu nnt ada sejemput beras pulut tengah... pastu cool water mmg dia FOC..sekejap2 mai tuang. dah mcm hotel. buah potong pun complimentary. ::

:: ni 2nd time...datang lunch pulak..tadi kami dinner. ni lunch! kali ni order la omelette dgn sotong celup tepung. sehedap!::

:: tadaaa...masih belum boleh move-on dgn jenahak steam limau! dapp nya olssss.. melenjap dah keyboard ni dgn ailio. slurrpp2. ::

:: deco dalam kedai..thai authentic.. ::

:: kedai ni ramai je orang.. kalau peak hour, better buat reservation ::

:: Wan thai ni kat belakang kamdar dekat2 tabung haji kuah taw! senang sangat aih, pakai je waze.. hehehe ::

Sapa nak try, boleh search/waze nama kedai.
Kedai ni buka for lunch sampai kol 3pm.
pastu tutup kejap. kol 6pm buka balik sampai malam taw!

RESTORAN WAN THAI LANGKAWI
86, Persiaran Bunga Raya , 07000 Kuah Langkawi.

3) SHELL-OUT LANGKAWI,CHENANG

:: Ada sekali , dinner shellout kat pantai chenang. ni gara2 nampak banner promo... buy set shellout, boleh dapat siakap goreng RM1 ja.. so jom la kita try shellout org langkawi cemana ke gupa nyaaa.. ::

:: helllokkk jg rasa dia..tapi masih belum boleh beat yg terpaling sedap kat ipoh masa p tambun aritu. kalau kat langkawi ni, mmg restoren SHELL OUT dia tak byk..rasanya hat tu je la ada..tajuk dia mmg SHELL OUT. Cuma dia byk cawangan. Kat chenang pun ada 2..kat kuah pun ada.. ::

4) UNCLE JAI CAFE, PEKAN KUAH

:: dah makan macam2..wan thai pun dah repeat 2 kali, malam terakhir  kami p Pasar Malam Kuah.. dengarnya Pasar malam paling besar kat langkawi, tapi kalau nak banding yg kat KL, hat tu jadi paling kecil lah kot..hehhehe. sebaris panjang mcmtu je.. kalau kat KL, i pernah pergi pasar malam yg berlapis2 layer dia! lagi heaven. so makna kata, i p pasar malam just beli kuih karas jaaa.. pastu p cari makan kat Uncle Jai..dekat je dgn pasar malam. duluuuuuu i mmg biasa makan sini kalau dtg langkawi... so ni lamb chop suami.. dulu i rasa uncle jai ni dh sehabis sedap dah. Now, makin makan macam2 fine dining, dah rasa juz2 je lamb chop nya. hahhaha ::

:: i punya chicken grill . ::

:: perati air 1 jug tempayan tu haa..::

:: air buahhh dia ada byk size..i amek size XXL... puasss woo minum . share berdua lah! dah la dia letak dalam mug ayan mcm ni.. sejukk sedapp wok! tu letak hphone suami kat sebelah dok  bagi gambaran size dia..hehehe. hphone suami tu note 5.. ::

:: happy tawwwww dapat minum air puaz2.. air kan 'kembar air'.. orang kata..huhu::

5) AISKRIM GULUNG @CABLE CAR

:: ni makan masa p 3D art museum, dekat cable car. tgk ada ice cream gulung..let's try. pastu nampak promo yg perisa durian D24! gelupur lah order! RM15 sebekas mcmni. dia guna durian seulas..dia kitai2 campur dgn susu bla2..jadi la eskrem gulung. rasa? biasaaaa je. i lagi redho makan ice cream durian dalam tub cap King's ke...apa ke..walau tak pure durian, tapi flavour dia dah cukup feel dahhhh ::

Mmg mai langkawi, makan je kejenya.
In between tu i ada layan Man nasi kandaq(terbaekkk)..
pastu ada makan nasi campur Siti Fatimah(femes nasi campur)..
Ada singgah makan ringan2 kat depan Mail Grup..
aritu layan Nasi dagang pak malau.
Puass lah jg makan. Laman padi depan meritus  pelangi tu i dah pernah try dulu2.
tak sedap mana pon..view je win!!!
So Alhamdulillah puasss makan kat Langkawi...
Ni dah berkira2 nak naik utaqa lagi neh.
Suami i dah ajak p tepen laaa.. Penang la...
nanti i perambus kan kerja ni haa dulu ye bang..

Ok kawan2, doakan i sehat..kuat tempuh dugaan kerja ni haa..
Bila i sehat, i p makan2 sedap ..leh i update share dgn u ols kan??

tata titi titu..


.: NO HATE JUST LOVE 💋 :.



Friday, January 19, 2018

LANGKAWI 2018 4TH CHAPTER ; NASI DAGANG PAK MALAU DAGANG BERLIPAT, DAGANG HAMPA MENGKUANG LAYU..

2 comments :

Assalamualaikum.

Hari ketiga kami kat Langkawi, baru dapat merasa bfast Nasi Dagang Pak Malau..
yang di-tular2kan... moh la kita merasa. Alang2 dah sampai sini kan?
Chalet kami duk tu ada bfast. Hellokk jg bfast dia. Mee dia, nasi lemak dia..
semua berasa, sedap... so pagi day 3 tu, kami skip bfast kat hotel sbb nak p makan nasi dagang.
Sambil lalu depan buffet bfast hotel tu,tetelan ailio.
Pakkkall je pak malau pnya hal. kalau tak, i duduk je makan hotel pnya buffet.
being us ni..badan gemok,tapi perut sempit dgn babat..takleh makan byk!
so, i melepaskan buffet yg sedap demi pak malau..harap pak malau tak mengecewakan!

Sampai2 tgk byk lagi port kosong. canteqqqq..
Mula2 kena p order kat kaunter.
Habaq la nak nasi dagang lauk apa...
Ada ayam biasa, ayam kampung, daging, ikan tongkoi...
kuih muih pun byk...
so kami decided nak makan ikan tongkoi soang satu set.
add on dgn ayam kampung seketul... 
Dah order, jom cari tempat..

:: tu kat tempat orang bekerumun2 ramai tu la kaunter. order kat situ k! bgtau nak duk kat mana..nnt pandai la depa mai hantaq..::

:: walau kaki tak berapa nak ngam, gagah jg la makan bersimpuh.. nak dpt view baekk punyaaaaaa .... sapa yg benau2 sakit kaki, takyahla susah2 nak berseliput bagai..ada je kerusi meja..hellok ja.. i lain, i bab makan, terus jadi kental.hahhaha::


:: mmg syok oooooo ...cuaca ellokkk.. angin sepoi2 language.. sblm matahari naik atas pala.baik la ampa pi waktu pagi2. lps subuh tu dah ellok dah keluar..huhu ::

:: nasi dagang dia helokk sangat rasa dia.. tak berat sgt.. ::

:: cissss terkenang2 plak dahh.. sedappppp! ayam kampong dia lembut, tak cuit lagi dah tertanggal isi dari tulang.. sampai cenggitu i klasifikasi kan beliau? hahah. karipap tu jgn tak order pulak. sebab apa? pandaii, sbb sedapp nak kojol! ::

:: kopi dia pnya lah kawwww! dh mcm minum kat kedai kopi Ah Tat..bapak lahh layannnn. kalau mai makan sini, cerr try oda kopi tarik dia satoooo!!::

:: Selesai ::
:: dah kenyam, saja la bawa2 diri turun bendang... sedau sket asal usul.huhu. tgk pangai i laki bini?? main belasahh je pakai selipar kat sana.hahahha. malas giler nak melawaaa! lantakkan situ! selipar ni pun beli kat kedai depan mail grup..::

:: padi dia tak berapa meriah mcm kat laluan p cable car... mcm dah kene lenyak ngn bajak ke kerbau ni?? huhu::



:: teratak ni i tak sure homestay ke apa... ::

::dia mcm menurun bukuit sikit dari kaunter ke pondok makan kat bawah.. tu mamat baju biru tu bkn staff sini...dia staff bini je... i minta dia belikan air teh o ais.. tak cukup air!.. ::

:: masa i nak balik ni, dah start memenuh... tu kusi2 kuning tu elok jg duduk makan atas kusi kan?tadek la berpeluh berlipat kaki kou! maklom laa faktor usia dan bentuk fizikal badan. hahhaha ::

:; dah kenyamm muka alaa senyum ::

:: TQ Pak Malau.. ::

Keputusan dia, mmg PUAS HATI hoooliauuu sedap nasi dagang dia.
Seiring dgn ketularan kedai ni.
Tapi sapa2 tak minat nasi dagang, kenot help la..
sbb kat sini mmg serve nasi dagang je. cuma lauk dia variety..
Mcm suami I, dia tak berapa kenan nasi dagang. saja melayan I..
tapi leennchenn jg dia makan. tu cara tak berapa minat.
kalau minat, aje mau dia bertambah2 makan.
I pun bkn kata minat sangat..tapi boleh la makan.
i suka nasi kerabu, nasi ulam more..
Nak pi kedai dia, senang sangat..waze nama kedai or waze Makam Mahsuri.
Mmg dekat sangat dgn makam mahsuri pun..dari kedawang tu dia belah kiri.
Masa nak bayar, Pak malau owner tu kemain ramah tamah sembang ngan suami I.
Beriya2 dia suh suami i datang selalu.
So kira cemana skrang ni? kalau datang selalu tu makna kata kena mai langkawi selalu lah kan?
kakak sooka ye.. suami mentayam i je yg bengkek2 je kalau i mai langkawi..
i acah2 ajet2 nak jmpe MR.X hahahhahha. msti berbakul sumpahan mahsuri dalam hati dia ken?
hhehhehe. ala bang, gurauu pun takleh..huhu.


NASI DAGANG PAK MALAU
Jalan Makam Mahsuri,
Kampung Mawar, 0700 Langkawi Kedah 


.: NO HATE JUST LOVE 💋 :.


Thursday, January 18, 2018

LANGKAWI 2018 3RD CHAPTER ; 3D ART MUSEUM

3 comments :

Assalamualaikum.

Meh la sambung jap cete jalan2 i ke langkawi baru ni.
Jap lagi keje dah que nak kena per-settle.
kita tepek pic byk2, senang keje... hehehe

Ni day 2 pagi2 konon nak bfast kat Pak Malau Nasi Dagang..
sekali tgk orang mengemut2... dgn hujan.. tanah berlecak2(bendang)..
terus kengsel. next day je la kita pi..
kol 10lbh tu kita p makan siap2 nasi campur kat Restoren Fatimah..
terus shoot p Cable Car...
Tujuan utama, mmg nak p 3D museum art semata.
Cable car dah byk kali naik...
ada 5 kali lah kot. 
Cuma yg ada slide turun ke jambatan tergantung tu, i tak sempat rasa lagi. 
Lenkali je laaa kita repeat.. 
so, straight away p beli tiket...
RM30 for mykad adult(waktu I pergi la).
Kalau amek pakej mcm2 jenis ada termasuk la nek cable car la, 3D dome bla2..
lagi jimat..tapi kami ni, 2 ketul manusia yg dah kertu dah nak reput dah pun.
nak ber-trex2... 6d motion etc.. tak kot kan??
so kita tuju je la mana2 yg berhajat nak pi.. 
Nak tau details, boleh search k.
Bkn kak Elo tanak tepek sini, tapi yela...nnt reader mai baca bkn yg terkini.
Kang rasa tertifu plak. Sbb kak elo kadang terkena jg.
Baca review beriya2..refer table for entrance fees bagai..ujung2 lama pnya entry.
So better u all get the latest info from the official website,stiap kali nak pi mana2 k!

:: Entrance mmg tajuk mcmni.. Oriental Village. Jgn nampak tajuk mcmni, koang patah balik plak. betui dah tu! dalam ni ada segala mala cable car, 3D museum, 6D motion bla bla.. tok wan ngn tok anjang ja takdak.. huhu::

:: jarang2 btoi kakak posing kat pintu masuk ni. slalu menonong je masuk. ni sbb santai lebih sikit, so jom la kita pose barang sehenjut dua.huhu ::

:: ni dah kat depan entrance 3D museum. dah ada aura2 3D.boleh la layannn. eh nak kabor..lenkali kalau ada pic sayap mcmni, ampa sorok la tgn kat belakang. baru la nmpk ampa btoi2 ada sayap. ni siap tiru gaya bersayap bagai..celah mana nak nampak real kan?? ni kakak jenuh pose , ada mcm maleficient tak?? hahaha ::

:: hat ni tangan panjang..ssh dia nak belit tgn kot belakang. jadi laaa bang..hahha ::

So, pic bawah ni semua pakat2 pose dgn 3D art la kan??
bkn senang ye nak pose, sbb kita tak sure sbnrnya pic ni nak kata apa???
pastu jgn lupa tgk contoh pic orang lain pose.
Dia ada letak berhampiran dgn art...
and most important thing, org yg snap pic,haruslah berdiri pada titik point yg ditetapkan.
baru nampak overall the art.... ada fammm??
tapi hakuu pun kadang hantam jg. dah org ramai.
celah mana nak perembat depa pi jauh nak pijak kat pointing view tu kan??

:: mayuri.... cewaahhh mayuri ni indian word; merak. ni gara2 pengaruh cete Naagin la ni..smua binatang ada jadian! pfftt ::

:: duyong?? neyyy!! ikan dugong, lebih tepat! ::

:: leeencheeennn bang. hahhha ::

:: hat ni tak jadi.. tapi i nak taruk jg.bistu kodak dah guna kan?? huhu ::


:: ni kalau suami i tunduk sikit mcm hayun badan, lebih real mangkali..::

:: badak air..::

:: bersenang lenang..::


:: badak bapok... bontot kemain berlipat..serrraaamm bila teringat bont*t sndiri. mcmni kah? hahahhah ::

::xda harapan dah bang, kalau dah masuk siap2 smua badan dalam mulut beliau.. bye bang! hhhaha::

:: motif kau redha depan dia??::

:: ni salah pose..patut i duduk atas tikar aladdin tu kan?? takpe, 10tahun lagi kita datang pose balik k! ::

:: welcome to the zakk palace.. dunwori palace ni sgt secure, nmpk tu paip bomba ada siap2?? hahahah ::

::Queen ::

:: kalu real, i syak batu tu tak mampu pun nak tampung berat kak jah! ::



:: Ya sheikhh! ::


:: Suami pnya idola ni..i?? i pnya kesayangan, almarhum TGNA.. hehehe ::


::  baru i feel kecik sket... dalam dakapan bebear. gergasi...::

:: huntomm la dpt makan kak esah.. kenyam 14tahun... ::




:: way to venice..ameen . heehhe ::

:: Thor...sbrnya laki i nak pose mmcm cth..kna naikkan badan sambil pegang bendalah ni. tapi org pnya ramai que nak amek gambar, dh nmpk mcm mencangkul pun ada.. hantam je la bang..::

:: the puppet ::

:: hahahhah nampak mcm dia takut2 kan?? tak de gaya warrior bang oi!! udoh2 letak lah pedang tu..moh kita balik. hahhaha. ::

:: eyyeww tada ailio denesor!! ::

:: taman2 syurga... ceewahh ::

:: Sket lagi kita p betui2 pnya naaa...sopporo here we come..ameen. hahhahah ::

:: ni pesal kaki tak cengkam buluh? igt magnet ke leh lekat2 mcmtu je? failed! hehehe ::

:: genie in the bottle ::

:: bahan ujikaji professor klon ::

:: bagi makan ikan jap..::

:: desyummm kena penyepakkk. huhu::

:: berkebun..::

:: haloh haloh haloh ::

:: gadis dan bunga. gadis keee?? larrrriii ::



::xtau motif... hehehe:

3D art kat langkawi ni the largest in Malaysia.
and 2nd largest in the world!
patut la besar  gabaq.... sonot jg! bersih kemas.
I dulu 1st time masuk time kat Korea, time tu baru2 fofular 3D museum ni.
tapi kecik je studio dia.. yg kat sini mmg luasss.
lenguh nak explore! 
Ada show pasal tikar ajaib..guna fully 3D.. amazing!
Nak pi tempat2 mcmni,kna cari couple or geng yg rajin layan bergambar laa..
camera/phone kna la yg hellok sket..
tayah la tiba2 nak bawa hphone nokia sabun lama ampa plak..
So, sapa dah mai langkawi...
nak naik cable car/cab, silalah amek pakej ni skali.
its worth-it babe!

3D ART LANGKAWI 
Jalan Telaga Tujuh, 07100
Langkawi, Kedah

Ok time's up!
back to work!
Ada masa i sambung lagi cete langkawi ni haa naaa...
Bye koang. Salam sayang peluk cium!


.: NO HATE JUST LOVE 💋 :.