Friday, December 29, 2017

BARU TAHU SSF DAH OPEN AT SUNWAY PUTRA MALL & AMOR AMOR by CACHAREL STORY...

1 comment :

Assalamualaikum koang!
eh i rasa internet ni mcm dh pulih dari koma yang panjanggggg lahh.
Hellokk je akhlak dia pagi ni??? 
Yabedabeduuu... sengap ok..ujung2 tawun, akaun dah katup bagai.
Keje dah beress... dah tak reti nak buat apa kat opis.
nak cuti, opis takleh kosong.
So mmg time rehat je, berdesupppp pi mall dekat2 sini.
Huntonggnyaa keje kat tgh2 KL ni... kiri kanan macam2 mall ada..
Sogo ada, jalan TAR bulih.. Sunway Putra Mall(SPM) ada, QuillCityMall ada..
Semua leh naik cab semurah RM5-7 je.. 
Kalau ada terlebih2 masa(haaa ngulat eh??),leh lajak p lunch kat KLCC, MyTown, Sunway Velocity.
Wowww...

:: ni jumaat mggu lepas la ni. Suami i datang fetch time rehat... p SPM... ni semua sbb baru dapat tau SSF ada buka kat sana olss! kat 5th floor... half floor tu mmg SSF chartered! best giler ok!! i kalau masuk tempat2 deco rumah ni, mmg gelabah dia lain mcm! harusss kalau tak diheret balik, terus tidor atas katil display sana... hahhaa. ::

:: duk cari2..rikki2 armchair/wing chair..ada la projek deco2 sikit... so awal bismillah, terus p sign-up members..RM39.90 for a year. dgn harapan kalau jadi beli sofa kat sini, dapat la members price... subscribe members ni dpt free gift. tu suami i tayang tu free gift la tu.. Time ni tgh tggu staff tu gubah bunga... see?? asal nya nak survey kusi je kan? lainnn plak i buat...!!! eh tu mmg sudah dijangka dari awal kenn? heheh::

:: bench mcmni pun i rasa helllokk jg nak letak kat 'sudut' yg i plan. tapi suami taknak trus grab..dia ajak survey kedai lain.. ellehh ngaku je la tak kenan ken ken ken??hehhee. lagipon SSF siap caj delivery RM80...dah mcm ikea... eh kakak ter-berkira plak disitu.. so jom kita jalan kedai2 lain dulu.::

:: dalam SPM tu ada Al-Ikhsan kat 4th Floor.. sempena bulan bufday suami I..let's la lanjer beliau apa yg patut.. bab baju2 ni i je yg beli tuk dia.. beli tu dgn 2 makna..1) i pilih dia bayar. 2) i pilih, i bayar.biasanya yg terjadi no.1 tu .. hahhahaha. no.2 tu bila ada special2 occasion mcm bufday treat ke..anniversary ke..heheheh. aritu selesai dgn 3 jersey... ada SALE.. tak sampai RM200 pun. pandai kan i berjimat?? hahahha. hamboii tuk laki kemain tekdung masin. ko kalau ber-bokitta sehelai RM129, tak sedau igt kan??? ne ne ne ne ::

:: tadaaa...aci tak ciwi pokok baru? heheh. ni lah yg i sebat kat SSF nuuu.. fern leaf... ada juga kisah nya...asal nya i nampak tag dia RM129 for members.. non-members rm169. Staff tu tgh gubah2 baru i realise.. rm129 tu only for stand dia je.. fern leaf tu harga lain. ikut berapa byk guna.. setangkai RM19.90.. harga asal RM22.. so pakai 12 batang. silakan lah kira berapa kerugian kakak disitu. I pandang suami, dgn harapan tlg bgtau budak tu, i nak cancel. tapi being suami i yg suka mengembirakan hati isteri montek dia.. dia kata, TAKPELA... rasa nak hempas2 badan je kat situ, biar sampai retak lantai diorang.. pokok mcmni je almost RM400???.... *tikam dada*. koang kalau datang umah kak elo, plss jgn sesekali komen kata bunga ni tak cantik. terguris amat ok? 😠  .Moral of the story, pls jgn gelojoh. pls chck properly kalau nak grab apa2.. tsk tsk tsk. :: 

:: tepek sket cerita beli perfume lagi! tak sudah2..hahahhaha. ni kirim kat mak iti(my bff)... dia p Europe aritu.. dapat la beli ni kat London.. Dah convert duit kita rm165 je ols. kalau kat mesia dalam rm250 jg for 100ml mcmni. Alhamdulillah.. ::

:: pelan2 skrang i beli je apa yg i nak..apa yg i hajat.... but make sure... still in budget, and mesti guna. jgn membazir. Sbb tu i takkan beli perfume yg SALE2, main rembat je walau tak berapa minat bau dia..janji murahh..NO NO . i taknak buat mcmtu dah. Beli apa yg kita nak, kita perlu, kita mampu. Thats it.. eh amor2 ni bau sexy ok.. bahaya pakai malam2.. auuuummm haha dush2 ::

Ok cukup muqoddimah sebegini pjg lebaq...
Ada masa kita chit chat lagi...
Jmpe lagi tahun depan naa..




.: NO HATE JUST LOVE 💋 :.



Wednesday, December 27, 2017

INTERNET MASIH PROBLEM... A BIT STORY PASAL ANAK2BUAH JE YANG SEMPAT UPDATE..

No comments :

Assalamualaikum.

Bencinta ye lah haiiiii nak update sekarang.
Line tenet kaput sgguh2!
macam2 i nak share, nak story..tapi mmg tak dapat lah gamaknya.
kita peram kasi masak ranum dulu lah cete2 tu smua..
bkn takat nak menggodeh blog ni ha..
nak download manual kerja ke, download form ke(work related) pun mmg takleh!
buat pangai sungguh ampa nohh!!

Ni ada tak ada... i dann upload pic anak2 mentayam i...
a bit story about them..ni je i mampu update..pffttt

:: 9th December lepas, bufday mentayam ciknyah Muhammah Aliff yg ke-7.. on 8th dec(Jumaat) masa lunch break, suami mai fetch i kat office anta balik umah mak.. nak jmpe dia..sbb esk nya depa balik loqstaq..  previous week tu, dhani ada balik umah atuk. Dhani 'ter'rosakkan lego aeroplane yg abam dah buat. sekali abam pnya melalakkkk.. sambil menceceh2 mulut dia.."abam buat susah2 taw tak? abam tak tengok manual kertas tu pun..papa pun x boleh tlg abg! abg guna otak ni(sambil tnjuk2 kepala hotak dia).".. hahahah funneh ni ayat2 ni. sambil berjurai2 airmata dia.. pastu i mmg terkenal dgn kehebatan memujuk(gitto) anak2 menakan, terjanji plak nak ganti lego baru. terus stop melalak. terus rangkul2 leher i menggeleser2 bincang nak lego baru jenis mcmana plak.. huaaaaaaa... ::

:: dia requested Lego Ninjago. Masa dah suntuk i main order from lazada je. Tak sampai 2days dah sampai. kebetulan ready stock. i main order je, bkn i reti jenis camner... hat mcmni after sale cecah rm110++  mcmtu jg la..takpela sayang pnya pasal... ciknyah sanggup makan roti cicah kopi jaa. janji abam happy. hahah. ni i sampai2 masa jumaat aritu, dia dah siap mandi, pakai baju nak p semayang jumaat. happy gilerrr lah dia... belemuih la i kena cemolot..kelecup2... ::

:: lps solat jumaat, sempat i layan dia buka kotak.. and start pasang sikit2.. kita ni kena byk2 bertabah masa menunggu dia pasang. Drama lebih dia ni!! hahahhahha. kang adaaa je tak kena. tapi he's such a smart boy laa..sangat kreatif..teliti.. dia mmg sangat minat bab constructing, structure2.. akai panjang, orang kata! tapi sepatutnya orang creative, seni ni lebih cool and chill..tapi hat ni tak tau nak habaq lagu mana tah..kurang sabaq! nak org dgq kata dia jaaa.. haish! takpe2, besar sikit lagi..harap dia faham apa hikmah sabar tu ye abang sayang. ::

:: i sbnrnya jarang beli 1 je hadiah. kalau nak beli kena beli 2-2...baru adil. TAPI...kebetulan manja montek i pnya menan lambat sampai. the following week nya baru sampai.. so dia tukang tolong2 abg dia pasang2 lego je la... dgn janji serta ugutan.."abg jgn kedekut dgn adik. nnt mggu depan hadiah adik plak sampai" gittoo deal depa. hahah ::

::tadaaa..walau bkn bufday dia, i tetap la gigih wrap menan ni bila pos hantaq kat opis. biar dia happy sama mcm abg dia.. masa ni dia ikut panyah mai jemput i balik keje.. ::

:: sbb rushing masa order hadiah abam, i pun main belasah je choose this cooking set for my pwincess mok2lat2 ni haa.. i laju2 order so that, barang leh sampai awai sket.. hat ni murah sket.. dalam rm50 rasanya,::

:: being her..mana pernah byk complaint? happpy je manjangggg... yg ni sejenis yg mcm takde masalah pun ye. hahhaha. menyenangkan hati semuorang. Nak bawa jalan pun senang, sbb keyword dia, MAKAN. Gen I kuat betul dalam jiwa manja i ni.  hahahha ::

Ok ye koang.
Internet kus2 semput2 mcmni, mmg mood ke laut jahanam peginya nak meng-update.
Doakan I baik2..and i kembalikan doa yg baik tuk kalian2 k..
Selamat Tahun baru masihi 2018.
Smoga hidup lebih diberkati dan tambah bahagia..
ameen


.: NO HATE JUST LOVE 💋 :. 




Thursday, December 21, 2017

UNPLANNED JOURNEY TO THE NORTH... KK HERE WE COME!

2 comments :

Assalamualaikum.

Last 2 weeks lempaq blkang punya ceta ni..
Awal2 bulan 12.. jeles tgk org semua pakat pi jalan.
I laki bini pun, bangun pagi2 sabtu terus search2 tempat nak tuju.
Suami i ni ada sejenis kecintaan pergi belah2 utara sana.
Dia sukaa sangat!!
Dia kata  byk exit menarik.
kang penat leh benti taiping. tdo semalam.
pastu lajak naik p penang.
kalau rajin lg leh terus p loqstaq...buat pasai plak, teruih masuk lgkawi.
leh singgah padang besaq la apa la... ha gitto. sbnrnya mmg kami penah buat mcmtu pun!
huhuh.. main gamble2 je.. baju cukup ka tak cukup blkg kira...
tadek anak kecik ni, senang la kot kan??
sggh mana2 pasaraya, beli sepender, bra.. tshirt murr murr. jadi laa kan??

:: kak Elo pun tak faham tujuan posing tangan terbelah dua mcmni. harussss sebab nak runcing kan double chin tu lah kot kan?? hahahhah ::

:: jalan jauh, kita tukaq kete besaq sket. selesa sket. paling penting keselesaan kak elo laa..sbb kak elo pnya tulang pungkuk kan tgh sakit skrang... duk sat kena mengiring. sat tindih pungkok atas bantai.. sat baring kan seat.. tdo ngereng ngadap darling I.. sambil dia drive..dia popok2 la montot I... sampai lena. tapi tak bobok pun mmg akan tdo pnya.. hahhaha. ::

:: eh tak story plak kami decide p mana! hahaha ::

:: terowong menora.. so tau dah kan kakak menghala ke mana??? pandaiiii.. kami p utaqa lagi! Pi Kuala Kangsar kali ni. Sbb msg Sal(kwn cikgu), dia kata mai la KK...dia tggu.. So zassss mai KK::

:: KK bukan town besaq..so tayah la dok harap ada hotel lagu Le Meridien, Hyatt Regency bagai nooohhh.. Ada pun hotel hellok sket belah situ mcm Sayong resort , sah2 dah fully booked. mana tak nya..sangat2 last minute pnya plan.. ::

Eh tapi hotel PZ Kuala Kangsar ni helllokk jg ampa noh!
Hotel baru..bersih.. kemas.. semua bilik2 deluxe sold belaka.
Jadi la bilik standard gini. Duduk berdua ja..Siap dgn bfast RM136.
Bfast dia pun ok. Simple je... kampung style.. tapi food smua sedap2! 

PZ HOTEL KUALA KANGSAR
Lot 656, Persimpangan Jambatan Sayong,
Kota Lama Kanan, 33040 Kuala Kangsar Perak.

Lunch kat depan sungai sayong.
Syokk woo makan lauk2 kampong.
Malangnya kak elo mmg tak makan mempoyak(tempoyak)..
so keterujaan mai KK tu tak menepati sasaran sepatutnya.
Durian tu iye kak elo hantuuuuu. huuh..
Petang lepas lunch, bawa sal skali kita masuk sg bakap(Penang).
Nak pi melawat Midat(geng Assunta).
Dia tgh berpantang kat rumah mak dia tu...

:: Midat ni cikgu kat Assunta. Sal and I ex-Assuntarian jg.Midat(tudung hitam) tu dulu pernah masuk #PelaminFantasia. Masa tu dia x menikah lg dgn Hillas. Now dr program tu terus menikah.. dah ada 2 anak dah.. 2-2 girls.. ::

:: depa duaorang ni stay kat PJ...tapi masing2 cuti skola balik kampong. So saja cari alasan mai jalan terus jmpe depa.. ::

:: masa i up pic ni kat fb..i ada tepek status about FRIENDSHIP. I ada kata, nak keep friendship ni mmg kena sacrifice sket... masa, tenaga, wang. paling penting MASA la... if not..mmg friendship tu akan gone mcmtu je... susah nak mai PJ, padahal bkn jauh mana dgn rumah I.. byk sgt alasan, so kita mai time depa balik kg. Esok2 kita leh set date makan2 belah KL semula.. apa adahal kan?? tinggal NAK dengan TAK NAK je.. ::

:: dah alang2 mai sg bakap, balik turun lalu kot Kuala Sepetang, singgah pekena Mee udang mak teh. Biasa pi Mee Udang mak Jah. kali ni sal beriya nak try mak teh. mak teh pun makteh laaa... pakat ada 2 mak tu jaa..if not letih jg nak layan mak mak yg len..mak anjang, mak usu, mak iti.. heheh. I tak makan mee udang, ni sal pnya. tapi i rasa tak berapa umpphh banding mak jah. service pun agak slow..padahal guest yg ada leh kira dgn jari jaa.. ::

::i lapaq nasi..minta nasi goreng udang.. sedap nasi goreng dia. luluss! tapi i tetap suka hat mak jah lagi! suami makan bihun udang..tak snap pic.. bihun dia lambat sampai..::

:: pagi2 lepas bfast, naik belah2 bukit chandan.. saja jalan2 kat area diraja sana. ni bkn kali pertama mai sini. ada 2-3kali jg la datang.. ni istana lama perak.. now dh jadi muzium kesultanan perak. renovate plak dia! ::

:: pstu turun p masjid ubbudiah bkt chandan plak. I suka betuii mai masjid ni.. nape tah... ::

:: hellok lagi pose...::

:: dah mai dah sawan 'rahimah rahim' dia.. hahaha. laki gua melayan je plak tu.. hahahha. ::


:: siap masuk makam diraja lagi.. i kan sukeee je tgk2 makam2 mcmni, nama2 raja dulu2..sejarah2 ::

:: kawasan luar makam diraja perak.. tapi i tak jmpe plak makan Raja Azlan Shah... mana eh? ke i tak perasan?::

:: dah pusing2 area bandar diraja, turun bukuit pi area sungai sayong. Ari Ahad ada pasar tani. meriah gila olsss! ni lah sungai sayong..siap ada boat pelancong ko..::

:: abam mentayam buah dipit dabuh2...hehehe::

:: pasar tani/pasar siang, pagi2 Ahad Sayong, Kuala Kangsar Perak. Meriah! buat pangai sungguh kami kan? kat kl ni pnya melambak2 mcm2 pasar ada, tak pernah singgah. ni kat negeri orang, sebok2 nak mai menyemak ..huhu:: 

:: tgk la ikan dia.... bapakk la meriah. berjujut2 dari ujung sana ke ujung sini.. huaa gerammnyaa! ::

:: udang sanggul. terjakun2 jg lah I tak pernah try. beli 2 ketol. buat rasa..bkn udang semata ye dlm dia.. dia sbnrnya mcm yong tau foo perisa ayam + sotong + udang.. bentuk bulat pstu ada ekor udang..then salut dgn sarang ni haa..tak la sedap mana pommm! ni RM2.50 seketul. Beli 2 ketul tu pun tak abis! makan seketul share berdua. seketul lagi...hmm hmm hmm.. pepaham je laaaa mana kami humban kann.. huaa::

Otw balik hotel..singgah tempat buat labu sayong plak.. 

:: kedai ni diusahakan anak beranak.. baju tshirt hitam ni menantu beliau. Rupanya tauke kedai ni adik kedai kepada Delimawati(Hantu Kak Limah).. ooooooooo. heheh::

:: kedai ni nampak bersih n tersusun.. i like! kedai ni kami main redah2 je ikut jalan2 kampung ..tup2 nampak yg hellok sikit...terus snggah ::

:: geram jaa tgk pasu2..labu2 mcmni ::

:: ni buat souvenir wedding pun hellokkkk ::

:: kami takde apa nak cari sangat..saja tgk2..kat umah pun dah ada labu sayong kaler itam..tapi tak buh ayaq pun.sbb Cuckoo dah ada. buat hiasan jaaa.. hahahhaha. org dulu2 buh ayaq dlm labu tu sbb nak kasi sejuk. tapi awas ye..jgn lupa..air dalam labu tu boleh meresap dan hilang..sbb dia ada proses ala2 mcm pemejalwapan ke cemana tah... so kena tuang air..and kena abiskan air dlm tu segera... ok berbalik cete. ada tak ada.kami beli la seketul lampu tidur sayong ni ha.... saja buat gatal2. guna 2x..malam ketiga, dah tak ON sbb mcm marak pulak api nya. hahahhaha.eh koang tidur pasang lampu tiduq ka? dulu ye kami mmg pasang...sekarang kami bergantung kat LED aircond je..yg kaler ijau n biru tu.. seco'et ja cahaya dia, jadilahhhh.. buat apa nak terang2 ken ken ken? ehem..hahha ::

:: Kol 11 lebih kami checkout... singgah layan laksa sarang kat Pokok Limau.. i penah update pasal ni before.. sedapp nya lahaii..teluq nak garing saja..makan krap krup2... kat KL tak mai lagi roh nak menyarang telur ni haa! isk isk! ::

Alhamdulillah perjalanan balik pun smooth.
Tak singgah mana dahhh... 
Btw nak habaq neh... entry ni i type 3 days ago.
tapi kemain2 hazab nak publish, sebab internet connection kat office ni buat perangai!
meragamm plak dia!!! try pnya try... sampai ke sudahh..
so entry ni pun i gagah la ON internet hphone petang semalam.
and cepat2 auto publish to today's date.
bkn apa, i faham koang kalau rindu kat I..
lain maciam sket kelaku tu...
ha ha ha  aku ketttttawwwa aaaa -jampi by hael huzaini.
😛
So, sila hargai usaha gigih i...sok2 kot i dah takde...
jgn lupa sedeqah Al-fatihah byk2 taw!


.: NO HATE JUST LOVE 💋 :.


Monday, December 18, 2017

REPEAT JAHHET FINE MEAT PNYA CERITA...SBB DAH TAK LEH FIKIR NAK UPDATE CERITA LAIN..

2 comments :

Assalamualaikum.

Psstt cete makan jap..
tolong tepi sikitt... :p
Last 2 weeks pnya friday, balik keje petang suami ajak menJahhet.
Tau2 je la i ni kan tgh berperang dgn western food2 ni semua.
Tekak kampong kelahom kou!
tapi sbb syurga i pada redha suami I so?? *tgn nasyid*...
i paseghah dan redha at the same time. gittoo.
Jahhet ni owned by my schoolmate; Najmi Haron Din.
Yup anak kepada almarhum tuan guru Haron din..
I pernah cover story kedai dia ni dulu.BACA SINI ...

:: Baru2 ni i datang, i makan pasta je.. beef carbonara. Sedap!! tak mengecewakan!! eh mmg sedapp lahh!! ::

:: suami i makan lamb... mmg dia saja amek yg nipis2 mcmni..dah mcm snack biri2 ke cemana ni?? hahahha.. sedapp ye anak2! sbb tayah nak kunyah lama2 sgt..helllokk je dia nipis2. lemak ujung 2kemain nak lentik2, menggamit2 sangat tu!! igt i cete tak?? jahhet ni mmg setaraf ke much better than me'nate? sbb??? pengasas me'nate pak mus tu dah berhijrah joint venture dgn Jahhet pulak. Yang mcmni baru RM55++ je. ::

:: kalau cari model jjcm, kena lah cari yg boolat2 mcm I ni..baru org percaya i rasa makanan bersungguh2 dan ikhlas. Ni model nak cantik2.. kuros2.. ko hengat hakak nak percaya diorang tu betul2 taste the food? ellehh tifuuu... makan sesudu pastu tolak pinggan kan??? sudahhh laaaa engkoram..::

:: one more time... ::

:: yg ni penasihat.. mmg dah semakin 'sehhhat' haku tengok.. naseb la bang... kata cinta sampai mati.. moh la gemok bersama.. sat g orang mengata bini u.. naik kete, senget sebelah plak... hehehe ::

maaflah..balik2 pusing2 cete yg lebih kurang sama.
Cete memang mcm2 ada..melambak2 pic ada..
last2 pic makanan jg lajuu je jari i haplod taruk sini.
senang, cete makan..no hard feelings...
abis kuat pun pengaruh org ke jalan kegemukan.
tu je kan??
ok nak sambung bersilat dgn ep ni ha.
dr pagi sistem down... berani dia nak buat onar dgn haku kann??

talk later naa.


.: NO HATE JUST LOVE 💋 :.




Thursday, December 14, 2017

SEDAP NYAAAA MAKAN KAT RESTOREN RONG SERI, BANGI..

2 comments :

Assalamualaikum.
Kawan2, kakak adik abang.
Mahap la pada peminat kak elo..
kak elo tak dapat la nak ceriakan hidup ampa.
dgn entry riyak takbur kak elo mcmbiasa sehari dua ni..
sbb kak elo bz bukan kepalang sekarang. 
najib tu pakal menang PRU jaa...
if not, dia lagi free dari kak elo mangkali.
Tak aci kan? geng2 unit akaun lain dah goyang2 tetep,goyang teluq dah free..
account dah siap closing bagai.
setiba2 kak elo kena struggle nak p pahamkan boss2 pasal sistem baru tahun depan.
Padahal bkn depa guna pun sistem tu.. sajaa suka nak bagi kak elo kerja!
ampa igt senang tugas nak pi kasi org paham ni???
mcm2 kena pikiaq ampa tau dak??
nak pikiaq sok present nak pakai baju pa..litik kaler pa..
perfume hat mana hellokk tuk boss2 tu hidu..
pening nak pikiaq ..ampa tau apa???  😝

Hahhaha. jahanam wei, terguling2 lidah nak jadi kak elo balik pulau.
dah2, kembalikan roh kakak ampang key ell I .. kemarrriiiiii kouuu!... heheh.
So i try update sket...dgn tajuk...
JOM MAKAN SEDAP??
:: nak tau.... suami i tu tak da la terror sgt bab IT2 ni.. bila dia dah start free skrang, byk masa dia dok surfing2...setiba2 kan dia create 1 grup rahsia between I dgn Dia.. Hahhaha. for NO REASON ok. nak create2 grup watpe? dah tentu2 nya Tiada rahsia antara kami.. ceewaah. i selak2 rupanya dalam tu byk dia tagged2 i pasal restoran and tempat makan best2. wahhh sapot nampak aktiviti kegemaran isteri? hahaha. salah satunya ni ha..Restoren Rong Seri, Bangi. Godek2 laaa dekat Sg ramal dalam je?? Restoren ni mengenengahkan masakan utara thailand.. ::

:: lawaaa and cozy sangat tempat dia.. i ter miss plak nak snap pic landskap dia. bersihhh sangat kedai makan ni.. ::

:: deco pun unique.. nama dia RONG SERI..ala2 balai rong seri... ada 3 part tempat makan koang leh pilih... i tak ingat plak nama2 tempat duduk dia..i main duduk je..sbb i peserta pertama petang tu. hehhe. lawa kann deco dia? mangkuk biru2 mcmni??::

:: ni kat entrance dia..ada ciri2 utara thai lah kot? kakak pun tak sure diq..::


:: sbb 1st time datang, kita main try n error je lah kan... ni salted egg squid.. byk portion dia RM25. Rata2 pun cenggini2 jg la range harga dia..sedapp! ::

:: pastu try siakap steam nyonya. ni rekemen by staff diorang. Ya allah sehedappppp!! dah la ada byk bunga kantan. I mmg tak boleh ye, bunga kantan, daun kesum..sejenis ghairah orgasma cemana tah! hahahha. i boleh buat kunyah mcm tu je! so ni mmg recommended 250%! datang sini... shud try.. igt nama IC dia..siakap steam nyonya.. siakap ada size . S, M,L.. i makan berdua...S pun dah lbh dari cukup. S size RM40 je!!! i slalu jadi kekangan nak makan ikan, sbb kedai takde ikan kecik. kalau besar2 peha abam bocey tu cemana nak mengabeh nya kan??? ::

:: tu blkng tu suami i tgh per-settle bil.. i makan 2 lauk je..tu pun boleh tahan mencungap nak abis. Nak makan hidang2 mcmni, kna makan 3-4 pax. baru leh rasa 3-4 lauk. ni 2 ketul mcmni, ssh nak abis lauk... i kan jenis makan sikit TAPI ulang byk kali.. banyakk yg mmg banyakkkk ok?#sisjujur. So next time, kalau i mai sini.i'll try menu lain..and will review tepek sini k! Insyaallah...  ::

Ok since i nak membuktikan yg i mmg betul2 sibuk.
i boleh update ni je dulu.
INI JE kou kata? hahahhaha, nak wat cemana... 
i kan mesra dan peramah... huhu
Jumpe lain naaa.

eh lupa nak tepek address kedai.
dalam usaha, to hasut2 ramai2 jom makan sedap = gemok together.. 😜

RESTOREN RONG SERI BANGI 
Jalan Abim, Kampung Sungai Ramal Dalam,
43000 Bandar Baru Bangi Selangor
Operation Hour : 12pm-11pm... 
No Phone : 013-7551777  


.: NO HATE JUST LOVE 💋 :.