Friday, August 25, 2017

JOM JAHHET INSTEAD OF ME'NATE STEAK?

2 comments :

Assalamualaikum.
Peram nak masuk 3wks juga story ni. Huhu.
Ada satu malam, geng2 SAMTEN(Secondary school) ajak p dinner kat JAHHET.
JAHHET ni steak house ala2 me'nate.
owned by Najmi anak almarhum TNG Dato' Harun din..
a.k.a kawan baik kami masa kat SAMTEN dolu2...
ada byk story pasal jahhet ni tapi tak berani nak reveal.
short story.. owner lama me'nate pak mus tu dah jual me'nate to 'somebody' ..
so skrang me'nate steak hub tu no longer belong to him anymore ye.
then Najmi and family ni guna service pak mus(the butcher) tuk produce steak kat Jahhet.
Makna kata, skrang Najmi dah collaborate dgn Pak Mus (pioneer owner of me'nate).
Maka nya nak makan steak sedap, sila kan ke Jahhet...
 sambil2 pomot bisnis kawan.heheh

:: malam tu nisa dgn raja intan je dapat joint. yg lain2 tu byk songel. skrang i dah cukup kental ye dgn alasan2 acah2 bz kekedaung ni semer dari kawan2 I... Kalau depa buka je mulut kata susah anak ka apa... nemain(never mind), i go first. kalau nak tggu,nak bersoal-jawab, i tak kuasa ye. belakang...diorang mesti kata, KAU BOLEH LA TADA ANAK... foine! eh tayah jaga hati I.. so do i..ok!  ramai ye kwn2 i yg senang giler handle anak2.. depa tahu tang mana nak 'tangan' kan..tang mana nak manjakan anak.. tang mana nak bebas kan tang mana nak control anak... i kagum spesis2 mcmni! at the same time...ramaii jg kwn2 i , yg i tgk ya allah rencam nya koang handle anak? tooo complicated! masing2 lah kot kan?? rezki masing2 dpt jenis anak yg mcmana...   perlu ke i bahaskan? tak perlu kot kan??? kita hidup ni sekejap je..tayah nak remuk redam makan hati ke..kecik hati ke apa.. let them dgn reason diorang... bkn dosa pun, terpulang masing2 kan? im ok! definitely OK! kita proceed je mana yg ada. walaupun yg joint ni pun anak dah 2,3..tapi still boleh joint. see? again, NEMAIN! pokok pangkal diri sndiri kot.. kalau betul2 nak, benda susah pun boleh jadi senang..tapi kalau mmg dah tanak tanak, bnda senanggg pun jadi susahhh lah hai!! heheh. eh statmnt ni pun je dah nampak mcm stress je? eh ye ke?? hahhahahha. ::

:: best wooo owner duduk lepak sekali . Najmi in grey shirt. dulu masa skolah, si najmi ni bapakk la kiut miut emsem. muka soft je..kata anak harun din kan?? dah kertu ni..kemain lain bebenor jadi nya..sebaya I dia ni.. huhu. bygkan baru 25thn(lalalala) dah cenggitu ropanya? hahahha. :: 

:: Duduk2 je terus ada plain water..hidang atas meja..::

:: konsep mcm me'nate ye..sbb owner me'nate(pak mus) jg yg involve kat jahhet ni kan?? so pi kat freezer, choose raw meat..bgtau nak masak mcmana(well done, medium rare etc) pastu mention nak sauce apa (brown sauce, mushroom etc)then duduk ::

:: pastu p kat dispenser2 ni..choose air..ada ice cube siap..air masih free-flow.. hot drink pun ada..ada mocha, latte, cappucino etc.. mmg berbaloi2::
 
:: laki i makan lamb.. i time ni kekenyangan, and masih tak leh terima western2...adoiii 55jota kali mention.pedapp haku! hahha::

:: lamb shank for raja intan. nisa makan wagyu... RM100++ je kou! sbb ada less 20% on all meat price. ::

:: i makan ni.. saja2  try..carbonara mussel.sedappnya jah! byk mcmni dlm RM21 je! kalau nak large portion pun ada.i amek yg small .. Ni pun terlebih dari cukup buat makan 4 orang..:: 


:: tuan khemah, raja intan & annisa.. i mmg realized, kalau ada apa2 event ke outing ke geng2 samten kami bertiga ni je la yg rajin participate! tak byk cakap. yg lain?? hmmpp hmmp.. astarafar2... hehe ::

:: ramai jg orang malam tu. nampak mcm boleh pergi jauh...steak pun sedapp! surrounding pun selesa..cozy.. ::

:: geng2 sporting sempoi..tak banyak songel..walau anak ramai..siap raja intan tu ada anak autism lagi! ... annisa ni suami dia orang scotland.. anak bapak la lawa..mix kot kan?? rasa i penah blog pasal anak dia si SOPHEA DOWAN DOWAN(dont want) dulu huhu ::

:: TQ NAJMI FOR HAVING US::

Tujuan utama datang pun semata2 nak support member niaga.
Masa kami datang tu baru lebih kurang 2-3weeks operasi kedai.
Ikut I , bkn minat sgt makan western2 ni semer..again, saja kasi support.
Price pun sgt reasonable ye anak2.
Happy to get the best steak with very affordable and reasonable price!
Cuba dulu baru tau! 

Koang kalau nak dapat taste steak asal me'nate...
leh datang JAHHET.. sbb me'nate skrang no longer belongs to Pak Mus..OK?
(rasa mcm dah mention tadi?? ahh dulik.cakap lagi skali! hahha)
Pak Mus dah bff dgn Jahhet.. 
Siapa Pak Mus? koang search dia pnya biodata k? pemes dia ni...
Btw...i pun tak sure address Jahhet..adoiii cemana kou nak pomot ni esah??hahaha
camni..koang find gps or waze :
JAHHET FINE MEAT
STREET MALL BANGI GATEWAY .
Kedai dia betul2 belakang Bangi Gateway..
kat new shop lot.. 
kalau pakai waze konfem tak sesat.. soheh!
Skrang tgh ada promo.. less 20%.bila lagi jah???
go go go... boleh reserve jg.
Nnati i find the real address and ctct no.tuk u ols k.
kang mandai2 letak no phone si najmi sini kang... lebam jg nak mnjawab dgn binik dia.
Dato'K Siti nurhaliza tu pun slalu lepak sini ye... sila2..

.: NO HATE JUST LOVE  💋:.


2 comments :

Anis Azalea said...

Datuk K lepak sebab Creacion ada celah2 situ jugakk..ok nanti aku test makan kedai ni pulak...

Nur Aishah said...

anis : bkn jah... dato' k dulu selalu datang darussyifa jmpe TNG harun din. laa ni dia keep in touch dgn anak2 dia .. masa najmi kawen dulu pun depa mai. org bkn amek pic dgn pengantin, ralit sebokkan tokti and tok K.. hehehe. creacion siti tu bangi sentral anis. tang lain. jauh jg dgn bangi gateway :)