Wednesday, July 26, 2017

TERINGIN NAK MAKAN MEE GORENG KALER OREN, SEKALI MEE KAT KEDAI DAH HABIS..TERUS AJAK MAKAN PIZZA.. BOLEH, GITU??

3 comments :

Assalamualaikum.

Takde apa nak story sangat.
Ni cerita biasa2 moment2 yg i tempuh, hadap hari2.
Nak2 weekdays.. apa je lah yg kita leh buat ken??
i terkagum2 jg dgn orang yg leh hangout dgn member minum sampai lewat malam.
Movie dgn suami/bf.. padahal esk nak keje kowt??
 i kalau weekdays, masa yg ada 3-4 jam tu mmg macam tak cukup!
sedar2 dah kol 10.30pm...
esk pepagi kol 4.45am dah nak bangkit...
i bab tidur mmg berkiraaaa! jgn cuba2 nak kawteam,sorry booolayan.
kalau kata fav drama i ke apa sekalipon, i rasa nak tidur, i lelap je.
kesah pulak i dgn kotak tv tu? dah la boleh record skrang kenn..

So lalui je la hari2 mendatang dalam hidup...
sementara di beri pinjam udara utk bernafas.
Agak2 bermanfaat ke hidup kita ni?
Allahua'lam...

:: Ni dinner malam semalam. Mula konon terbayang nak goreng mee kaler oren. Mean tanak campur seafood sauce ke, sos tiram ke,kicap ke apa. nak goreng oren2..pastu nak letak taugeh. bila makan krap krup2...perkhhh..sekali sampai kedai, mee dah abis. terus merajok.tanak masak apa2pon. ajak suami makan pizza.. gitto perangai kou! haha ::

:: set ni boleh pilih appetizer..kemain healthy appetizer pilihan pasangan secoli ni.. hahha ::

:: i bkn minat sangat pizza2 ni semua. dah kertu2 ni tekak kelahar nasi lauk2 kampong je.. tapi sesekali kalau teringin layan jg.. hat ni habis 2 slices je. lebih tapau je la..sambil tgk tv mlm td ulang makan..tu pon i korek cheese kat crust dia je hahaha. roti and meat2 ni semua mmg dah takleh telan.. ::

:: yg ni forever yours my husband.. new orlean drummet ::
 
:: makan kat Pizza Hut depan Metro Inn kajang ni ::

:: laki i berbaju melayu lengkap bersampin songkok completed sbb opis dia buat jamuan raya...terus jamuan penutup raya 30Syawal! huhu. catering tuk jamuan raya dia tu i la huru hara mencari kan sbb cater biasa tu x dapat nak commit last minute. sebaik suami i kata sedap2 kakak catering tu masak. Soto dia sedapp giler laki i  kata.. tetes ailio i dgr.  ::

:: Malam2, dah solat isya.. lepak2 menyembang sambil tgk tv.. sambil2 tu layan pakai mask... dah kertu2 ni kemain senang skin nak jadi dehydrate! tepi2 mata, kat tulang pipi, pandai dah nak mengering, memerah.. amek haku tepek mask goat milk. i ni mmg ada masalah kulit muka kering la.. orang lain dok komplen muka oily, kekejap kena tekap dgn paper oil tu.. i mmg jadi too dry! kena apply mask 2mggu sekali neh..::

:: i pakai hat The Face Shop je lah pun... suka sbb xtra moist! :: 

PSSTTTTTT.....

:: TADAAA  .. malam tadi i sempat goreng mee..tapii tak berapa jadi la kaler oren nya!!! mebi sbb kurang cili. Rumah I ni walau tadek budak, 'bapak budak' tu belebih2 lagi manja perutnya!! pedas kena lite2 je.. Sudahnya pucat lesi mee I... still tak mencapai piawaian.. tapii..i berjaya campak taugeh inside! selalu i nebes2 sikit nak masuk taugeh.. kali ni i kuat semangat try masukkan! i nak makan mee krap krup2.. btw kuali lejen berkerak tu tatap menjadi pojaan hatiku! mihmih::

:: Alhamdulillah... jadi laaa dinner for two...::

Semalam. suami first trial naik feeder bus MRT dari station stadium kajang to hillpark.
took about 30minutes juga la nak sampai ke taman perumahan kami.
tu pun bas sekadar antar kat roundabout bawah.
I pi la tunggu dia kat situ.
dia kata dia boleh je jalan sampai umah..
Oh I tak gamak nak biar dia menapak.
korban byk dah suami i tu...
kete ada, pon tetap tak nak drive asing2..
sebab dok kesian i drive pagi2 jauh2..
nak car pool jg.. biar susah sikit balik naik Public transport pon...
so skrang i ada sikit lega la kalau nak masak ke apa...
sbb tayah kalut nak p jemput dia...
takat jemput kat bus stop yg sekangkang gorilla tu enggak apa2..
sarung cardigan je , siap.
Moga Allah mudahkan urusan suami I..
urusan kami..
dan urusan kita semua...
Ameen.


.: NO HATE JUST LOVE 💋 :.


3 comments :

Zie Azi said...

mee sedappppp, tapi apsal bawak sikit nou..dpt rasa sipi2 pon jadik laaa

Ainniah Zulkefli said...

haha boleh ja, dah mee tak ada nak buat macam mana. dapar jgak makan mee kat rumah akhirnya haha

http://ainniah.blogspot.my

Nur Aishah said...

zie : dia rasa sipppi2 tu buat jadi sedap. kang i bawa sebesen mai opis, ilang dah rasa teruja dia.. ken? pandaikan aku menjawab? hahahha
ainniah : saya kalau bab makanan, mmg berpatah arang baik! tetap usaha sampai jadi. hahahha. tq for visiting!