Tuesday, July 04, 2017

RAYA KETIGA DAN RAYA KEEMPAT DI KUALA LUMPUR....

1 comment :

Assalamualaikum.

Raya ketiga, hari terakhir kami di Melaka.
Bangun pagi bersiap2 terus checkout dari homestay durian tunggal.
Sambung beraya rumah Cik Bond(adik emak).
Singgah sekejap je, sbb cikbond tgh siap2 nak balik Kajang(melaka ni his 2nd house).
Dah salam2 raya gerak p umah nenek sedara.
Lepastu terus balik KL..
Andak terus balik parit buntar. 

:: bokitta pakai dgn spek, jadi cikgu bedah kenn??hahhaha ::

:: berfimfin tangan gittcheww depan homestay.hehhe ::

:: Bye melaka.. ::

Sampai KL dalam pukul 2pm.
Hantar mak ayah balik rumah, kami berdua terus p sambung raya umah mak sedara suami.
Kat area TAMAN TAR Ampang sana.
Rumah orang 'have-have'.
Takde plak pic raya kat umah makcik cah.
Makcik cah suh kami p umah kakak(anak dia).
kakak bought new house in the same area..
So jom lah alang2...
And rumah dia.. bapak la cantikk!!!!
bungalow tapi sangat comel! tak de la mengaum2 besar ke apa.
Landskap, interior design dia sangat english style.
I ada la curi2 snap pic sikit. ikutkan nak pusing keliling rumah.
Sbb semua pun lawo2... dapur pun lawo. tapi segangggg gangg gangg gangg... huhu

:: her kids.. aira & katara.. ni kat ruangan menonton. ::

:: i mmg tgh ngidam nak buat sudut menonton mcmni. Dah plan nak deco hall kat bahagian atas rumah. Aritu p Ikea pun dah rikki2 'daybed' dia.. kita gantung TV, deco sikit2, buh ekon... siap laaa haku nak buat tempat karok situ.nak karok laki bini dari pagi sampai malam! tayah susah2  rent bilik karok!  hahhaha.  hang tggu baik naa..huhu..:: 

:: pic curi. kena minta maaf ke eh? men curik2 ni..huhu.. sweet sangat rumah dia. kakak soookaa! windscotting dia santekkkkk.. ::

::my husband with kakak's husband; bro azzaidi.. ::


:: Landskap luarr.damai nyaaa.. ::

:: greeny.. kakak siap ada driver and gardener..bibik opkos la ada.. kalau kita yg tadek gardener ni, cemana nak menten semua ni nak oiii?? naik berjemuihh la lalang2.. huhu::

:: just want to share la... rumah ni dia beli 3.5million ok! harga asal 3.8mill...dpt less 300k. tanjat gegurl taww..kenapa nak memahal mcmtu ?? i takde nak vevangga ke apa... just curious.. cemana lah depa leh ada duit byk mcmtu weihh???? kita pnya rumah takat yg dpt less amount tu je kot 😭 ::

:: petang tu bawa mak ayah p raya umah paklang (abang mak) plak.dekat2 ampang jg. :: 

:: Ni raya ke empat. Semalam lepas balik  umah Paklang, kami balik kajang. Laundy and kemas2 rumah. Pagi2 sabtu terus p cari roti canai. rinduu sudahh puasa lama tak makan roti canai. Pastu balik ampang semula bawa mak p umah makteh(SIL mak).. raya shah alam. ::

:: mak tersentil kat belakang. hehehe. ::

::Balik Shah Alamkami terus p Alamanda, saja lepak ngopi2. Mak ayah tukar naik kete Bedah. Belah malam p sambung lagii raya umah Mak Usu(Makcik suami) kat Damansara sana.. picture?? yillekk pocheyy.. depan MIL kena menten kaklong cooollll ::

Selesai kisah raya2 kita.
Esoknya raya kelima (khamis) kita dah masuk keje..
Alaaa kat entry yg kita detim ngan Ain J tu.. BACA SINI ... 
 Raya tahun ni alhamdulillah smua smooth.
Aman damai tenteram.
 Byk juga dapat raya rumah saudara mara.
Ni cerita weekend baru2 ni pun boleh tahun meruyup jg nak hapdet. adeih! 


.: NO HATE JUST LOVE 💋 :.




1 comment :

Zie Azi said...

kemahen luas taman, boleh larik guling2 tah mana sumber dana dia dapekkkk..hahaa