Tuesday, July 04, 2017

MEN-SUSHI LEPAS RAYA..LAYAN CIKTAM LEPAS GIAN.. HUHU

2 comments :

Assalamualaikum.

Jumaat lepas, time orang ramai cuti lagi....
I ajak jiha lunch kat Sunway Putra.
Manje i tu cuti raya seminggu..kemahennn!
So dia datang sunway putra by Lrt..
terus jmpe kat Sushi King.
Sbb dia dok beratib berzanji kat cecuping tinger i ni..nak sushi2. dari rabiulawal maghin.
Sampai dah Syawal..hahah. 
Dia tu sejenis kalau nak makan ke nak beli barang ke..mmg i je la yg di ajaknya.
Padahal ada je kakak yg lain. Adik2 lain.
I je kot yg rajin melayan dia......
Satu2nya adik pempuan I... gagah lah lagi kakak kou ni layan..

:: Apa2hal pic tuan khemah kena taruk paling atas..haha ::

:: golden ball..i panggil dragon ball.. sedapp giler walau telur rebus je pun? coated dgn tepung, pastu tabur crab stick racik2 buh japanese mayo sket.. slurrppp. dah cekik seketul..baru tingat nak snap pic..::

:: Edamame. kacang pis.. ni fav suami i ni.. kalau dia ada, 3pinggan x penah kurang! sedap! tapi dia xjoint smlm, spnggan tu i soang je ngadap. kak nam tu sebelah mata pun x pandang..huhu ::

:: salmon sushi. :: 

:: Soft shell california roll ::

:: Ni i pnya fav sepanjang zaman. kurang2 2pinggan, wajipp! ::

:: ni pun sedap. chicken hapa tah nama dia. dalam RM6.90 je.. ::

:: Soft shell..ya amponn sedapp weiii.. RM15.90:: 

:: fried salmon. pon sehedappp! ::

:: last2 order nasi share berdua. bagi kenyam betul2...hehhe. ni piri2 chicken. fav suami i jg. i makan kan tuk dia.. heheh. sian dia meeting kat cyberjaya. klau kat KL, mmg i ajak dia joint... set ni comes with rice, soup and chawanmushi! RM16.90. Sushi2 lain price ikut kaler pinggan lah mcmbiasa.. :: 

Rasa byk je lagi sushi ciktam bedal.
Tuna lah. ika karage la ...
x sempat snap dia dah ngeepppp la kot..

:: datang sini mmg i layan float dia je.. i tak pandai sangat minum green tea.. i preferred mineral water je. sbb kdg2 tak kena gaya, dh mcm minum air rebusan akar kayu. i masa sakit jenuh dah telan smua air rebusan2..so agak trauma disitu! huhu::

:: ini lah manja menatam i..sedar x sedar dah 26tahun dah kou kak! bila nak kawen?? simpan lama2 pun bkn dapat dividen pon! ngabih boreh yo! hahha ::

:: si tembun.. ::

:: kemain jilat2 jari sedap nau gak eh..::

::sodaqallahul azim.. Total bill RM122.00 mcmtu. Sekali card device diorang problem!. gelabah bewak cari cash. Jenuh weih kena menapak cari ATM. I mmg takkan bawa cash byk2.. sebaik ada angpau2 raya.. nanges korek angpau. if not kena basuh pinggan lah kot?? hetchyu SK! ::

Ni skrang ni sambil type...sambil gelabah cari tissue.
Meleleh kou!! Ailio!!! demmit!! hahahha.
Logika ke tak logika ni kalau tahan cab p makan sushi lunch ni?? adeihhh.  


.: NO HATE JUST LOVE 💋:.





2 comments :

Kakcik Nur said...

Nampak sedap semuanya...

Hahaha... duit raya jadi penyelamat ya? :)

Anis Azalea said...

Sib bawak duit raya kan. Kalau p sushi king memang order mostly yang ada salmon mentah. Golden ball tu pun wajib. Ehehehe.