Tuesday, June 20, 2017

SUDAH RAMADHAN KE -25,1438H...

3 comments :


Assalamualaikum.

Harini dah masuk 25 Ramadhan.
Hanya kita yg tahu mcmana performance ramadhan kita tahun ni.
Dari segi amal ibadah. Improve dari tahun2 lepas or lagi merudum?
 bab berbuka sahur.. berat badan?? camne?? turun ke engkoramm??
I??? mentennnnn. hahhaha. babat dh sebati.
sign mati jadi dompot debok sampai mati lah kot..
eh gemok pun ohsem kan.. terpulang kita nak letak diri kita kat mana.
 bak kata rahim sepahtu pagi tadi..
"Janji tak bodoh!". mihmihmih.

:: kalau weekdays, berbuka mcmni je lah rupanya. Kalau jemu makan nasi kang, ajak suami makan luar. Nak masak?? mmg TAK SEMPAT ye anak2. Cete lauk ni dulu jap. Ni beli dekat2 parking HKL nunu.. lauk daging salai masak lemak cili api, kepala ikan duri masak kari, rebung perut.. total RM22.00. Telur masin, balik i rebus sndiri. Sedapp giler smua lauk2 dia. terpulang la tekak masing2. tapi i mmg adore lauk2 makcik ni masak. Mmg menepati piawaian tekak kami! Makan dgn nasi panas2.. PERKHHHHH!! ::

:: Sahur pagi tadi. Lebih nasi buat nasi goreng planta. I rasa juz2 je. Suami i kemain puji2an jadi kenang2an akan nasi goreng tersebut.... sebaik ada lebih sikit. minta tambah piula! datanggg btol laki haku tu. Kalau i bersungguh masak,sampai pecah peluh...tadek plak dia nak melangit memuji.. kalau tau senang mcmni, i main lebur2 bawang tayah tumbuk semua. huhu :: 

Semalam i stranded jem sampai 2jam lebih!
jalan keluar dari KL, SEMUA jem ketat!!!
i dengar radio kata kat TUDM ada xcident, so jem berjangkit2 smpi ke muzeum.
eh menjangkit kat semua arah !! 
Masa turun dari pwtc, mmg lebuhraya mahameru tu dah melengkor2 que.
I masuk jalan kinabalu... danggg!!! melekatt! tahap pakai gam gajah!
Tersenggok2 kita drive. nak makan chewing gum taleh,puasa!
Bygkan kol 4.10pm i masuk kereta, kol 6.20pm mcmtu baru sampai...
dah mcm balik Melaka! 
Sebaik dah beli lauk siap2.
Masuk je umah, i gerakkan smua anggota badan serentak...
pnya terkejar2... tangan mencapai..kaki menguis.
Hidang lauk2. rebus telur masin. Masak nasi.
Mandi, solat asar.
Angkat kain baju...
6.50pm terkejar2 keluar balik jemput suami kat KTM.
Otw balik dari jemput suami, orang dah azan.
Korek idung, telan sikit bagi batal puasa! Kahhh!! 
Lepas makan, mengemas... lap dapur..mop lantai...
Lepas solat maghrib, angkat mata pun tak larat.
Tgk baju nak berlipat.. oh i mmg bkn jenis kumpul baju membukuit ye!
TAK PERNAH tangguh lipat baju... sakit jik mata.
eh kata mild OCD kennn..huhu 
Hoiii, sumpah, penat!!!!  
Harap petang ni tadek la konghajo sangat jem nya..
yg korang ni ...bila nya nak balik kmpung???
lengang sket jalan..hehehhe

btw..office i takleh buka blog yg guna url blogspot.my...
kena block dah la kot.. sodihh 😭
membusuk membosan la rehat2 tadek apa nak buat...
dapat update je... tak dapat baca blog2 u olss...
and sorry bulan2 puasa dapat update simple2 mcmni je lah pon.
kata energy saver..hehehe.


.: NO HATE JUST LOVE 💋:.


3 comments :

Anis Azalea said...

korek hidung tak batal puasa la...simpan la biskut raya...hehehe

Zie Azi said...

kentut dlm air batal pose..kahahaaaaaaaaaaaa
eii pe da citer kentut pulak..

Nur Aishah said...

ANIS : korek idung pastu rasa ujung lidah sikit. hahahahhaha... selalu rajin bawa air kotak ke apa..smlm budget sempat, ujung2..tak sompek..sob2
zie :haha pastu kluar buih..blub2.. perkhhh nikmat!