Wednesday, June 21, 2017

SAMBUNG KISAH RAMADHAN KITA.... RAMADHAN KAREEM 26...

2 comments :

Assalamualaikum.

Ramadhan kareem masuk hari ke-26. Alhamdulillah.
Penyakit M kemain bermaharajalela sehari dua ni.  
Nak bgn sahur... nak p keje..ya ampiunn!! dasat sangat sengal nya!
Mcm arini, i dah nak sarung baju blouse bodo2 je pegi keje.
tak lalu nak bersiap beria2.
Tapi bila kenang, baru rabu kowt..ada lagi 2 hari nak keje.
So gagah la pakai baju kurung...
tapi tak jadi hal sgt, sbb semua baju tudung mmg dah siap bergosok.

:: menu berbuka semalam. masih mengekalkan momentum membeli di kedai makcik depan parking HKL nun. hehehe. Cuma tukar2 menu la supaya tak cemuih anak tekak menelan. Smlm i amek ikan pari asam pedas 2 potong, keladi lemak cili api, dgn ayam kicap seketul. Pukul rata RM22. I rasa sepanjang i beli kat macik ni, mmg RM22 flat rate ke cemana ni?? i amek lauk apa, byk mana pon..tetap la di caj nya i RM22...  which is bagi i OK sangat2 dah harga mcmtu. Sedapp sangat2 lauk2 dia. Balik rumah, tugas i hari2 masak nasi, rebus telur masin. Dah jadi acara wajipp plak dah. huh. Smlm i tgk dlm plastik beg lauk tu kakak tu bagi sambal belacan. Nampak sambal kiri yg mcm merekah2 kegersangan tu?? sebenarnya rupa paras dia elok je, tadek la berkerak2 mcmtu.Tapi i tggalkan skjp masa p fetch suami, dah ada semut halus 2-3 ekor. I panaskan kejap dlm microwave.. sila meninggal duhai semut! tu yg menjadi rekahan musim kemarau. TQ kakak & makcik, sbb sepanjang ramadhan ni..a few time saya beli lauk kat makcik..smua sedap2... kenyamm  perut saya & suami! TQVM! ni last lah kot saya beli. Petang ni dah nak berbuka umah mak,sbb nak salam cemolot abam & auni..diorang nak balik kedah esk(khamis). Then Khamis petang, i ajak suami berbuka kat luar. Jumaat & sabtu nnt tentu2 balik umah mak. Nampak tak air I? yg kekemain pepel nya menuah2?? Tu i ribena ok! tapi bila i campur dgn laici... terus dia jadi pepel manggis! nampak sangat laici tu dia rendam dgn air chemical cemana tah.. merubah warna! takuit nak minum air kekemain pepel..mcm watercolour! pffttt::

:: Sahur pagi tadi.. i masak mee singapore.. terlebih blackpepper sikit. harap2 perut suami i tak meragam. perut dia kan manjeeeerrrrzzzz. Tapi lalu jg kami makan. Leecheeen.. Alhamdulillah.::

Pagi tadi jalan kekemain clear water...
sampai HKL kol 6.40am!! suami park depan medan, kami lelap skjp. 
kol 7am bangun, sambung gerak masuk keje.
Merudum sangat performance ramadhan kami tahun ni..
Semedang je letihh, tak bermaya! hoihhh sedihhh 😟
Moga Allah terima amalan kami yg tak seberapa ni.
Diberi peluang bertemu kembali ramadhan mulia tahun hadapan.
Ameen.

Koang, ada yg dah balik kampong ke??
I before raya, tak cuti pommm.
Cuti sehari je xtra lepas raya nnti.
Cukup kowt raya 4 hari.
Nak kemana sangat pun.
I balik Melaka, raya pertama pepetang.
Pagi tu raya belah MIL dulu.
Ada kat Melaka sampai raya ketiga.
Kami sewa homestay je kat Durian Tunggal nunn.
Mana ada dah rumah kampong ke apa.
Pakcik makcik je tinggal sana.
Tanak susah kan diorang tumpang2 umah orang.
Kami ramai.... 
Homestay yg kami stay tu tahun lepas pon duk situ jg.
Best, sbb suasana kampong!! 
Ada pokok moktan, pokok manggis..ayam itik...
Tu yg repeat tahun ni. Masuk je rabiul awal, cepat2 contact tuan homestay.
Booking awal! hehhehehe.
Ok geng.. talk later, nak abiskan keje2.
bagi lapang sket pala wotak, raya dgn tenang.

PSsstttt  baju raya kaler apa???

.: NO HATE JUST LOVE 💋 :.





2 comments :

Anis Azalea said...

1 july nak p Melaka. Hehe.

Nur Aishah said...

balik mai singgah umah..exit tol bangi...mai2..