Thursday, May 04, 2017

LUNCH ALONE AT SEPIRING & PACKING STORY

2 comments :


Assalamualaikum.

Lately, hasben i mmg balik keje lambatttttttttttttttttttttt. 
ok tak jumlah T yg byk mcmtu?
tepat bukan nak menggambarkan? betapa lambatt bat bat bat 😫
Macam malam smlm, dah kol 9.30pm, i dah terlelap kat sofa...
pon kna bangun siap2 p fetch dia kat komuter. what to say....
Allah atur macamtu, sapa lah kita nak lawan kan??
Dah la i lapar giler kot time tu.. Semalam tapau nasi kerabu.
Nak makan dulu, rasa tak sampai atiii.
Perut keriuk2 je, i p dapur tadah air sejuk kat water dispenser.
teguk air kosong,sampai naik kembung perut.
Last2 kol 10.10pm masa nak ngadap makan nasi kerabu bungkus tu...
BERSEMUT dahhh nasi tu... padahal i letak kat dlm micorwave..
microwave tu plak kejap2 i panas kan.. dgn harapan semut2 tu meninggal.
Nan hado ye..semut2 skrang, kemain makan makjun.
Harammm dia nak lut dgn panas microwave. kebal!
Sebaik smlm i tapau lauk ayam masak merah, asing.
Dah kol 10lbh, sambil merembes2 aimata, i p tanak nasi.
Kol 10.40pm baru nasi dapat masuk mulut! 
Makan dgn ayam masak merah dan telur masin.
kemain becak nasi bercampur air mata i.. huaaaaaa. *cete haruss dramatik lebih!*.

:: Ni dinner selasa malam. Skrang dah pandai.. kalau tekak agak2 nak makan nasi waktu malam dgn lauk panas2, i ajak p makan kat Ana petai je. Dah tau kat situ leh masak asam pedas, and asam pedas dia wallahhh! so jom la kita... pilih ikan(still choose pari), minta masak asam pedas, tambah telur dadar..cukup! jangan lah nak rajin2 tambah lauk lain..kang mmg tak berusik!. Sedap elok btol makan panas2.. kali ni pari agak besar kena caj RM27. byk ok isi dia! pueh hati! completed dgn bendi. so sayur tayah order. Koang penah tak malam2 rinduu nak makan nasi dgn lauk panas2..tapi malas/tak dann nak masak?? kalau p kedai thai, siam smua pakat jual tomyam..ayam goreng kunyit etc je kan?? tadek kuah2 panas camni kan?? i kadang dinner tingin nak makan ayam lemak cili api panas2...kurma ayam ke.. sbb tu i mmg slalu berangan PEGAGA ada buka branch sattooo kat bangii.. plissss ::

Semalam..lunch i cabut p Sunway Putra Mall sekejap.
Last minute preparation gini lah.
Kelamarinnya dah p Sogo.
I pegi bertiga dgn colleagues, then split.
Diorang p Pesta Buku. I masuk mall snsoang.
Terus menonong masuk makan....
IYE. SOANG2. KENAPA?? PELIK? MALU???

:: pnya teringin makan 1 dish from here.. ; SEPIRING ..::

:: layan dessert dulu. Durian pancakes. kita panggil durian crepe je.. to those yg tau.. dlu SEPIRING ni ialah SWEET CHAT CAFE. I slaluu layan kat The Mines sana.. skrang dah tukar management lah kot.. bertukar lah beliau menjadi SEPIRING... ::

:: Quality durian crepe dia mmg superb! tak berubah! durian dia pun tak pernah masam ke , tawar ke..mmg durian baik2 akhlak lah dia guna.. yg berubah cuma PRICE dia..dah kekemain menjahanam. haha. dlu dalam RM7.90 for 3 ketoi. skrang dah x2.. RM14.90 noks! Smlm sbnrnya i larat telan dua je,makan snsoang.. sapa i nak share kan? so yg lagi satu tu i korek je durian dia. hahhaha. the crepe and cream, i kecah2 kan je.. jual lah per-pcs kannn?  ::

:: NYONYA LAKSA.. ini lah kemanjaan I kalau mai makan sini. I ni kan sejenis pencinta kari yg mild mcmni!! i sangat tak kesior dgn curry yg thick2, rempah2 sangat! i suka yg cair2.. lemak2 merdu mcmni! ::

:: yg paling fenting..dia pakai laksa lembut! tu yg idamanku selalu tewww.. :: 

Dah kenyam, tersandau makan snsoang..
Cepat2 blah. Byk barang nak cari.
Longgar2 lutut.. huhuhu.
Alhamdulillah, semua barang yg i list dah settled... 
Tinggal nak pack.. part ni lahh paling BENCINTA...
beg ada lah sekangkang kera... baju tebal2..ajet snow sangat ni.padehall? hahahha..
Pastu BRAHIM pack kekemain mcm nak menetap teros kat sana.. 

:: buat bisness ngan student sana pun ada baik jg ni.. huhu :: 

::😘 ::
 
:: 💚💙💛💜 ::

::Sesambil nak keluar dari mall punn sempat.. pastu dia MR. kan nya I?? i tulennnn ok! ferrrr :: 

I tak sure esok dann lagi tak i update...
Flight i malam pukul 10pm...
Pukul 6pm i dah kena p klia...
Doakan i selamat pergi..selamat balik.
Sihat tak sakit kat sana.. and enjoy the trip.
Ada umur kita jmpe lagi...
Kalau datang ketebiat i nak update lagi esok,sila redho! hahhaa.

ASSALAMUALAIKUM 


.: NO HATE JUST LOVE 💋 :. 



2 comments :

Zie Azi said...

safe journey kak, ole2 kami jangan di lupainnnnnn ya mbakk
hahaa

Ninie said...

enjoy kt sana ye!!! nati jgn lupa update. btw...semut kt malaysia mmg power kan?..haha. bkn stakat microwave,oven biasa Pn ada aje dia. kebal agaknya. satu lg, dh lama x mkn pari....huhuhu