Wednesday, May 17, 2017

BAHANG RAMADHAN MULAI TERASA & CERITA MAKAN KAK ESAH & CORELLE FROM MELBOURNE WITH LOVE

3 comments :

Assalamualaikum.

Break kejap cete Melbourne..naik migrain2 pala nak mengingat kejadian.
2hari telan panadol pagi & malam.
hahaha. parah btol!!! 
lagipon skarang cuaca kemain2 nak bermusuh dgn kita.
Panas berdentung2.. Org utagha habaq..panaih lit2..
Bahang nak puasa dah mula terasa...
dan..tuk kali ke 150 juta nak bgtau lagi...
opis kami kan ekon dah melungkup!
ni bkn cobaan ye..ini betul2! ventilation office sgt worse!
kami beli kipas kecik letak atas meja masing2.
Sejuk tang muka je la.. tang lain.. meruyup! 
Orang datang ukur nak pasang ekon dah 450,000 kali.
Kemain ukur lantai, ukur siling nak buat lalu saluran ekon.
tapi pasangnya entah kan bila2.. amarah sgguh kakak taw!
Takat panas sikit2, kita leh bersabar..ni membawa ke migrain...headache..
hari2 berkuah becak ketty.. mmg takleh tolak ansur dah..
sapa berani suh boss baca blogi ni??? sapa?? hahhahahaa.
Moga Allah mudahkan urusan kami.

So..rentetan dari cecehan kakak kat atas..
kakak stop kejap la entry Melbourne. Pinau2 jikmata.
nak sort pic.. nak igt sejarah kejadian.. watermark pun haku tak bubuh.
Lantakkan situ. 
Since 2 ari tiap2 ptg balik, gelupur2 mandi...
pastu ON ekon sampai 18!
pastu terbongkang atas sofa! tanak buat apa2.. 
makanya..malam tadi ajak suami makan PIZZA..
dari kat melbourne kepingin nak makan pizza..tapi tak jmpe pizza halal.
yg pakistan2,turki2 pnya i tanak. i nak pizza italian jg2!

:: dah la teringinn sgt2.. pastu salah order topping pulek tu..ni MUSHROOM CHICKEN. sila lah tayah order.tak sedapppp. masam terlebih. and dull sgt rasanya... dah la i oda stuff crust, dia hantar crust biasa.  suami suh order lain... mmg tak la..membaziaq! i makan roti keliling dia je. so tak kesampaian lagi la nak menikmati pizza dgn sebenar2 nikmat. ceeewahh. ::

:: NEW ORLEAN DRUMMET, ni menu wajib suami kat Pizza Hut.. never failed.. !::

:: Kemain khusyu' dan tawadduk dia menghirup soup. hahaha ::

Alangkan dah tepek pic makanan..sekalian lah kita update ..
Sabtu lepas, sampai je Malaysia..balik umah..
masuk baju dalam washing machine(baju2 sebelum fly+baki2 baju melbourne) ..
mandi2,solat...berdesup p cari nasi!!!
rinduu sudahh!!

:: tala terus ke ana petai... kali ni amik ikan merah...suh dia masak asam podeh.. ya ampon..makan sambil zikir2 dalam hati..ALHAMDULILLAH300x..hahhaha. propah sgguh! nikmat yg kenot2 didustakan lagi!. :: 

:: Kita pekena sotong celup tepung pueh2.. masa kat melbourne, sotong dia mahai2... so makan puassss2::

THEN....

Ahad malam, balik dari rumah mak..mak tapaukan kari ikan jenahak.
Balik umah, re-heat and tambah masak telur kicap bodo & ikan masin tenggiri..
Special nya kali ni.....

:: pamparammmm ..dia punya selera sodok nasi masuk mulut tu...lain maciam sgt!! hahahha::

:: bau kedai tak??? bau tak? ne ne ne ne ne.. nnti kita cete bab CORELLE ni later k.. kat sana murr murr ols! cheaper than Langkawi there! gigil tahan napsu rasa nak chartered kontena borong semua..hahaha. dah lari tema dah pinggan mangkuk kami.. asal nya kami ada plum collection.. nampak yg ni..kemain sweet muwitt.. so let's la kita berubah angin... kami jenis, dah beli mahal molek2..pakai terus la..simpan buat paa??? nak tggu org mai umah, tahun bila ja depa mai pun kan?? self-reward..kemon!!! gitchewww.. ::

Again and always..
ALHAMDULILLAH...


.: NO HATE JUST LOVE 💋:. 





3 comments :

Zie Azi said...

buat pe nak simpan2 ye dak, simpan buat tayang kat lemari pon kena zakat kah2 kahh
dah tu, makan kat pinggan corelllla austrolia ada bau kenggoru tak..bahahaa

Nisa said...

Ya Allah, seronoknya tengok makanan-makanan tu weyh!

Menu apa yang awak minat makan di Pizza Hut? I always play safe... takut nak cuba menu baru. Always order anything to do with Supreme category.

Nur Aishah said...

zie : bauuuu nok!... siap ada daging kenggeru sikit terlepet2 kat tepi2 bunga pinggan. esk akk bawa opis..rasa soang sikit.. :p

Nisa : kalau nak lebih seronok, jom lanje kita makan! hahhaa. Pizza hut... saya mmg jarang layan pizza. dolu2..muda2..mmg hantu jg pizza.. fav topping; island supreme! bila dah kertu2 ni, taste dah macam2 hal! mlm tadi jadi jakun jg dah lama x masuk pizza hut.. dah mcm2 flavour ada! tu yg berani2 coba.. tembak tak kena plak! kurengg ..