Tuesday, January 17, 2017

CERITA WEEKEND KITA & DATING DENGAN BFFTJ @VELOCITY MALL,CHERAS...

6 comments :

Assalamualaikum.

Weekend koang kemana??
Sabtu aritu, I attend kenduri kawen saudara suami kat Ampang.
Before tu singgah umah MIL... ziarah rutin...  
Tak lama pun kat kenduri tu..
Sebab I gedik pakai baju blink2..(if not..tersadai2 je la baju mak datin2 i dalam lemari tu x berpakai!).
dengan cuaca yg mengundang kuah di cik ketty di kedua2 belah pihak(kanan & kiri)..
so i merimas awal. Sebaik suami faham...
terus ajak balik. i nak singgah umah mak I pun, postpone dlu!
Sampai2 je umah, terus i cimpak kan baju tu masuk bakul..
terus tukar unipom(tiset)..perkhhh sorrgga!
aircond terus turun ke 18 ! 
Panas btol ari Sabtu lepas..mengeletek2
Yg laki i terussss back to back melayan MY GIRL(korean drama)..
lantakkan situ... 

:: mcm wabak jg ...sekejap je menjangkit .dah la menjangkit..belebih2  plak dari yg membawa wabak tu! i ilek je leh membuta..dia kemain taat mengadapp! hahhaha... ::

:: tu ada a few drama lagi tu.Sassy Girl. Boys Over Flower, Winter Sonata etc..smua i beli yg ori..tu zaman gelinjin2 dlu la.... 1 drama dalam 16-20 episod. 1 episod dalam 1jam 10min.. sila kan darab!!!! i syak sket lagi mau dia heret i ke korea  ni...whoahhh..yg tu i soooookkkaa!! ::

:: lps maghrib baru dia reti stop..solat and mengaji. mengaji takleh ngelat ye! i otajah yg garang... tinggal tadek rotan je..hehehe.. dah mngaji smua, reti plak lapaq?? huhu..terus p cari makan..try SALAM NOODLE.. CHINESE MUSLIM NOODLE ..ni pun sbb ada unsur2 korean style... tgk doang makan kemain melahap..terus tergoda! jgn lupa makan pakai chopstick.. kalau dpt sudu pjg(korea) lagi carraaa nihh!  hahaa :: 

:: sedap ok mee dia!!! kenyalll!! kuah dia pun...adoiiiiiii sedap..! yg bestnya kedai ni.. harga mee dia smua pukul rata RM8.90 + air free flow ok!!!! kordial lah tapi..ada sarsi,sirap,teh bunga bla2 .. mmg sgt worth-it! mangkuk mee dia dah la selebar besen... patut i tgk ramai budak2 balik surau masih berkupiyah mai lepak sini. Sebab harga mampu milik::

Dia ada a few branch.
I pegi ni Putrajaya branch..
Bila i chck..ek elehhh kat bangi pun ada deyyy!!
Koang chck website k? cari SALAM NOODLE..
Rasa ada kat shah alam and belah2 sana smua..
dia better dari Warisan Mee Tarik Asli tu... dah la murehh.
Ni my personal view je k..

:: Ni sambung melepak balik dari pekena SALAM NOODLE. Dah makan podeh2..mulut nak mengopi manih2 plak..  try port baru kat Jalan Reko..Betul2 dekat dgn DownTown Jalan Reko sana..  Nama kedai KITCHEN PORT.. baru sebulan lebih buka. Duduk2 je terus dapat cookies complimentary.sedapp jah!! ::

:: I layan double choclate ...sedappppp jg! RM8.90 :: 

:: Suami latte ..same price ..pun not bad! ::

:: repeat layan waffle with ice cream..hat ni RM6.00 sahaja! mmg rasa dia mcm langit dan bumi lah dgn yg kat haagen dazs kann..tp tgk la rege nya pon??? hhuhuh.. :: 

.AHAD.

Pagi2 lepas subuh siap balik Ampang.
Mak ada hal penting nak bincang. Jom la kita balik kejap.
Jmpe mak ayah..adik2..and anak2 buah mentayamm I duorang tu.
Takleh lama..sbb i ada date dgn manje2 i; Ain J & Jee... 
Tak puas btoiii nak menggentel si embam i tu...
Masa i nak gerak balik..kemain merajukkk..tanak salam i lagi!
i bagi duit jajan pun tanak.. huaa..retak2 💔 ciknyah nak!

:: Nur Auni Hadirah.. Ciknyah datang lagi nanti eh... sob2 😢  ::

Then detim time with bfftj..Ain J & Ziana(Jee)...
So kami janji jmpe kat VeloCity Mall..
Mall baru yg betul2 sebelah Ikea Cheras tuu..
Suami i drop kan i dedepan entrance tu..then dia drive to Pudu.
Parking sana and ride LRT to office dia.
Nanti masa i berjimba2,dann lah dia siapkan appraisal staff2 dia..
Before i turun tu..i tanya dia.. "abang ada nak pesan apa2 tak??"
sedih kan?? i plak kena tanya..hahhaa.. agaknya laki org lain berbakul2 pesanan.
Bantai laki i ni..main percaya je kat aI 200% ni apahalll kan???
Sekali dia kata ..dia nak pesan 3 je :
1. Makan jgn kenyang sgt. jap g kena teman dia makan.
2. Jgn jalan byk sangat, nanti sakit.
3. Dah jmpe bertiga tu jgn byk sgt ngumpat,tak baik.

Hahahhaha... tak sentap ko???
Dan keputusan nya.. 3-3 haku langgar!!
hahhahaahahahampehh.
1. Makan =terbuntat2
2. Jalan byk = smua floor pun sggah. dari hulu ke hilir. 
siap patah2 balik lagi sana sini. malam tu mmg mendapat ye sakit kaki yg haibat..huhu
3. Jgn ngumpat byk. = Ek eh tu kan agenda penting dalam minit mesyuarat kami??
mana bisa kami skip??philosophy kumpulan tu!  hhahhaha. Eh2 mana ada kami ngumpat pon??
Tak koser ok! update cerita kamii masing2 pun tak cukup2 masa.
Apa baranggg nak cete pasal orang kan Ain kan? Kan Jee kan?? 😎

:: ni lah buah hati pengarang jantung i .. Ain J & Jee.. skrang kalau nak jmpe..kna tgk tempat tu senang bokbang I (Ain J) nak parking kete. haahah. dia kan new driver in town.. siap a day before, dia akan rikki tempat dlu. parking ok ke tak..well planned gittew! hehhee.. i dlu masa mula2 drive, rasanya tak mcmtu kot.hahhaha. i jenis kepala mantol sikit.main redahh je! janji ak tak langgaq hang.hang jgn p langgaq aku!  gittoo .. hehhe ::

:: woooo ND (Nora Danish) versi idung kembang in d house. hahhaha. sempat sebat sunshade... mula2 i nak yg ni...pastu i ngalah dgn Ain J..kasi kat dia..sbb dia suka yg ni... ni kat VINCCI .. BUY 2 @RM40 je kau! ::

:: lelast i settled dgn yg ni..bolehhh laaa.buat main2..i bkn leh pakai sgt.. yela kan i merabunnn..dahtu kalau pakai sunshade ni, mana lah i nak nampak?? since sakit, i dah tak nampak kalau pakai soft lense.. dah bercampur aduk kecelaruan rabun i ni..sat rabun jauh sat rabun dekat.. haishh... i pakai ni kalau pi jalan long distance..suami i drive, i tidur. itu heaven! hahahha :: 

:: keluar VINCCI terus gelabah2 bewak cari tempat makan..memasing tak bfast lg.tapi i dahhhhhh ... mana leh i tinggalkan darling i dgn tak bfast nya kan???  ::

:: ni kat NY Steak Shack. I pernah makan sini 2-3 kali jg kat IoI CityMall... ni 1st try kat sini... air dia sedap2 kau!!! 3-3 air pun nak sedapppp?? blend dgn ketum ke bang? hahah ::

:: ni main course... amek set ni..then share.. besar ok plate ni..lebar dari muka I! tu yg bomb 2 ketul tu... meatball gergasi nama dia!!! ni mcm western plate pun ye..smua kasi taruk dalam. Ada steak, ada ciken wing, pasta..nasi pun ada! nasi dia ya amponnn sedapp donggg!!! waduuhhh. I dgn Ain makan berebut2 sampai cucuk2 tangan dia dgn garfu..hahah. ok ni tipu! huhu :: 

:: set ni comes with this appetizer.. onion & mushroom tempura.. ::

:: pastu up dgn pasta ni..mula2 sampai dah mcm rupa char kueytiaw i tgk! hahaha..slalu  pasta yg becak2 ni carbonara or alfredo je..ni bantai red colour gravy pun banjir..mendaptlah rupa char kueytiaw..  tapi ayam masala dia tu mmg mengundang masalah btoi! sbb S E D A P!! ::

:: makan rebut2 baru seleraaa ::

:: kami... betul sangat position jee kat depan tu.menutup ke-gajah-an I! haahha :: 

:: best kat sini, air leh refill..ingat konsep restaurant kegemaran kak esah mcmmana?? yes betull.selain dari sedap itu mesti, air kena kasi free-flow..baru kak esah love u very muahss ok! huhu. ::

Konon lepas makan nak coffe2  or dessert2 kat dip n dip...
sekali perut dah ketat...
pastu darling I pun dah call..
suami jee & iman pun siap nak lepak surau..kesiann doww!
eh ni takleh jadi ni...
kita kena tutup majlis ni..dgn surah al-asr & tasbih kifarah teros..
hehehhee.. sian  plak dgn laki & anak masing2 kennnn..
Tu lah suami I kata..kena stay barang semalam dua..
baru puas gebang...
set lekaihh weyy!
TQVM ain & Jee...
Ada rezki kita lepak lagi k.... 
💘 u ollsss very muahhss..

Malam tetap lah nak keluar dinner.
Member tuntut date ngn dia plak..alololo..

:: Rose velvet cake. The caravan kot? kek dia?? nak kata apa lagi aihh? ni 1 slice RM15. Memang! memang apa? Memang sedapp ok! ::

:: I last makan dgn manje2 dalam kol 11am tadi kan?? so mai dh lapaq! ni salted egg squid... i pernah review before.. sedap as usual ::

OK koang.. settled cerita weeknd I.
Senang nak rujuk kot apahal.
Week 14-15 January 2017.

as usual..
pesanan khidmat masyarakat dari kak esah to ols and to myself oso...
always be yourself.. kun anta!
tayah sesekali cuba jadi orang lain.. 
takkan terkejar nya kita! 
pisnowo 👌 (hoii pasaipa xdak emoji peace ni weii??? ggrrr)
Till then..tatatititituuuuuu..





6 comments :

Anis Azalea said...

Meriah dia makan...😉😉😉

nor ziana said...

tenkiu cah...panjang lebar dia punya entry.nanti kita jumpa lagi.set plan n date baik punya...anyway, i like pesanan khidmat masyarakat tu...

Nur Aishah said...

makan kena mau sedap anis..
mak kita kata..makan puas2..sok2 dah sakit, baru sebok org dtg bawa seedless grape.. apple fuji kelas A bagai..bkn leh makan dah time tu.. huhuhu.
pastu gemok, meratap tepi bucu katil... hahah

Nur Aishah said...

ziana : welcome bebeh..kita set again n again... tanpa jemu k! hahahha... khidmat masyarakat tu.... paham2 je la.hahhaha. dush2

No-In said...

ok baru berkesempatan nk baca blog hauk glemer kebabom ni. eh jgn marah aku ckp hauk. hauk=best (ni kamus aku). cah, jee tu ye ye je soh set time&date. padahal dia yg salu mengganggu plan kita dgn keje2 menteri dia. pasni kalau kuar jgn bwk somi meh aku amek kt memane. baru senang ati nk jln. kalau bwk kene penalti blanja makan.
**meh nak kabo pesanan hakak plak: sape suke pentiru nnt kene tangkap ngn pengawas haru...jd diri sendiri lg best dr pentiru. ape kelassss

Nur Aishah said...

alamak i pun kadang2 berat hati jg nak meninggalkan abam jek tanje tu.
dia pegi mana2 menyeret I.. i nak tinggalkan dia lama2 tu ada rasa sebu2 jg dada ni.
hahhahah. yela kami ni berdua je..sob2 .. dia OK je. i sndiri yg ada sejenis perasaan cemana tah. hahaha.. tapi lama2 nnt ok kot.. sbb mggu lps i dh lepaskan dia p mnum ngn kawan2, i tak ikut. so kurang sket rasa bersalah kot kan?? hehehe
koang nak tau..tghari tadi (23/1), NY steak shack call i ko..bgtau ada combo promo.
Siap offer kalau2 i nak reserve.. dia igt dekat ke nak menyampai ke velocity nunn??
nak2 i puasa..so senang bg reason and BYE. hehhe. koang dah repeat ke dgn anak beranak koang? huhuh.