Monday, January 16, 2017

FRIDAY LAST WEEK MENGGELENJIT DGN KAWAN2 OFFICE PI PEKENA KENNY ROGER'S BUY 1 FREE 1 & PETANG DATING DGN HUSBAND PULAK..

7 comments :

Assalamualaikum..

Hahahahahah..gelak siap2 sebab senang keje update teros entry kat tempat tajuk.
Bak kata geng SEPAHTU, haiii senang buat duit nampak??? hahaha
Dah faham dah la kan apa i nak update by read the title..enuf than enuf gittew.. 
Pendek kata..
Jumaat rehat pjg aritu, p lunch dgn geng2 office kat Sunway Putra Mall..
pekena Kenny Roger's(KR)..sbb ada promo buy 1 free 1.
I layannn kan aja... ikutkan tak bapa gemor KR..sbb tawar..
healthy konon? ehhh i dgn makanan healthy ni susah nak berdamai sikit.
tak friend... 😝

:: nasib laa sapa yg tukang snap pic duk depan ..muka opkos melebarrrr..membengkak! hahah ::

:: ok now mek plak bengkak..hahahh ::

:: sarina tu kat tempat makan pun nak tidurrrr je kannn..hahhah ::

:: ni  geng2 otai..kena perangai elok sket..dari yang tiga org tadi..hahhahha ::

:: yg gemok tu mmg maskot..apa2hal dia je kena menyerlah lebih.. haha::

Gambar dgn food mmg tadek ye..
Sbb bila dia buat promo, opkos lah maknosia menjujut2 ramai.
So kena timbang rasa sikit..meja full & all occupied.
kena makan laju2 and sila berammm awal sikit..
Sian tgk mamat pakai selipar dok que...
kang lambat plak smyang jumaat.. 

Dah settled makan, bawa diri lah mngikut haluan masing2.hehhee.
I mmg tadek niat nk beli apa pon..
tapi si setan gondol tu mmg suka jeeee nak hasut2 I..(salah setan lagi??).hahaa
i masuk KAISON, membeli jg laaa...
i beli  artificial daun rumput nak letak kat jamban umah..hahhaa  
sarung cushion kecil, bantal leher nak buat tidur kat office. kantoii tidoq wei! kahhh!

:: pic fresh dari oven ni... terus snap and up kat entry! wowwww gigih nyaaa! hahahha... lembut gila kot bantal dia..yg ada biji2 mcm pasir tu.. menatam apa dalam tu?? i tak amek tau..malas!...tapi murah je bantal ni RM14.90.. masuk tdoq awai lah i lunch hour ni..puasa2 xyah makan..kita kasiii 😴😴😴 lena2 dgn bantai baruuu.. huhu::

Dating ngn husband petang jumaat plak, kami  pi Nu Sentral again.
Ikut hati mmg nak repeat Dolly DimSum.
Tapi, baik kita try port lain ye dok??

::Finally we decided here.. MELUR & THYME . Thyme tu nama sejenis herbs. i tot in malay also called as that.. thyme juga! ::

:: sbb hujan and sejuk. so jadi baik bdk 2 ekor tu.. layan EARL GREY tea..1 pot...settled. Sedap lah juga.. ::

:: seafood aglio olio for husband.. RM39. quit expensive .. ikut kan OK jg price dia...tapi sbb rasa dia is 'juz2'..so i declare dia mahal and tak worth-it. portion pun sejemput janggut kambeng je! buerrkkk ::

:: Nasi goreng bunga kantan.. Mana nasi?? mana?? hehehe.terkambus bawah telur mata tu haaa.. sedap nasi goreng dia... bau daun kantan tu mmg semerbak! nnti i nak try masak la..later i eksen kat sini k! tggu! hahhaa. and ayam dia sgt crunchy.   menu ni RM26. Pun bg i tak worth it... i rasa kalau takat RM19 tu ok la jg kot. nasi dia tak byk pun.. telur mata and ayam  goreng. but sokkkay... mebi sbb sewa mahal ke apa? i maafkan je..tapi nama nak repeat sini, mgkin TAK kot.. wow jujurnya review dia ni! hehehe::

Then sbb tak berapa puas hati akan performance MELUR & THYME..
Lepas solat terus decided nak makan sekerim.

:: hari ke hari bertangguh nak lepak sini..sbb kat sini, menu dia variety! ::

:: eh mcm2 lahhh... mula2 nak order ni...pastu nampak yg 👇 ni..gelabah plak tukar...::

:: wooooo tapi masa waitress tu dtg amik order..tup2 tukar plak..hahhaha... sbb takut manisss sgtt..serammmmm sgt tgk coklat leleh2 tu.. :: 

:: eh mmg tak tenteramm btoi i selakk2 buku menu diaaa ::

:: sampai jadi mcmni! hahhaha... kalau i kata menetes ailio tu..makna nya mmg menetes betol,pastu kena lap...atau sedut balik.. eeyaackkkk! hahhaha ::

:: kemain seronokkk nak order...kalau boleh nak order 16 jenis sekerim.. pastu pasang bip kat leher..makan comot2..puas2...perkhhhh..tapi bila sedar umur dah nak masuk 40...terus bergema lagu SEPOHON KAYU DAUNNYA RIMBUN...  ::

:: last2 layan waffle with ice cream..janji ice cream dia haagen dazs.. hahahaha.. bapa hengget i tak hengat.. sedap lahh kann.. dah lama tak buat stok haagen dasz kat umah..takut kencing manehhh.. ::

:: suami i tak abis2 dgn coffe nut dia..tapi tak kedekut bahan diorang ni... macademia nut dia melambak2... sambil sedut air..sambil kunyah kacang.pun tadek halllll... huhu :: 

:: Dato' & Datin Maimon.. mihmih. Konghajo bedah(kakak I) suka panggil I datin memon.. alaaa dia tiru yg afdlin jadi datin dlm Maharajalawak Mega dulu... nah bedahh 👊 ::

:: menceceh je keje kau kann?? ::

Selesai entry ari Jumaat....
Arini (Isnin) kak esah sambung ganti puasa.
Pagi2 dalam kol 4.20am hujan melebat turun tak hingat.
Nak turun sahur pun seram2.
Tapi  bersyukur sangat sbb sedar awal.
Mimpi tah kehapa2.
Kena kejar dgn ongjahat! tu biasa kannn??
Yg tak berapa nak biasa, ongjahat tu tau umah kak esah.
Pastu sebijik sebijon dia ketuk pintu rumah..real ok!
sbb tu masa turun tangga pagi tadi... hujan..angin tolak2 pintu sikit..
terbayang2 penjahat tu ada kat luar! 
 kaki nak jadi lembik juga! 
stupitdampit btoi!! 
 Rasa nak patah balik naik atas...pun ada..
Kenang kan baki ganti puasa yg blh tahan besar angka nya tu..
Gagah2 la turun mandi...buat apa2 yg patut dlu..kol 5.30am baru sahur.
Bila dah mandi and dah siap2 baru selera makan sikit.
Kalau bgn tidur, mata bengkak mcm semut sakit mata, terus mkn..
memang takleh nak telan pon!! 

ok now kol 9.45am..
apa kita nak berbuka ptg ni???
ada lagi 10jam je pon! dah kena bincang siap2 ni nak makan apa ptg ni..
hahhaaha 

Last thursday i dah berbuka nasi bariana kat JM Bariani sana...

:: kekemain sedapp kau nasi dia!!!! adoiiii mana iman i ni??mana??? dah debar2 dah dada ni tgk pic nasi ni...hahaha  ::

:: kemain enjoy kami makan malam tu.food sampai je.senyap sepi dua2 orang..mentelaah nasi kemain khusyu'! :: 

ok better stop.
dalam byk2 pic makanan, tang nasi bariani ni plak goyang iman.
kakak tak kuadddd awaaaaa.. hahahhahahhaah.




7 comments :

Anis Azalea said...

wiii ni semua tempat makan i suka except KR tu...hahahaha...

Nur Aishah said...

kannn??? gimme 5!! tawaq hebehhh koitt?? apa healthy2 ni?? hahahha. nak healthy makan salad tewos..mmg dasar elefen! hahahah

Zie Azi said...

hemoh2, gambor dia yg flawless, yg lain tido pun tak pe. apakahhhhhh?

#jawapan: blog sape, tuan blog kena cantik.
flurrrr

Nur Aishah said...
This comment has been removed by the author.
Nur Aishah said...
This comment has been removed by the author.
Nur Aishah said...
This comment has been removed by the author.
Nur Aishah said...

Kecelaruan lettew. Sndiri soal sndiri jwb. Huhu. Salah ye jwpn u..jwpn dia is..Ada ke pic i yg x comel?? Huhu. Kalau mcmni pun u dh kata flowless...woww!!blom i edit lawa2 lg..tq2 sbb puji..hahhaha