Sunday, November 08, 2015

LAYAN ORANG SAKIT ; LUNCH @SERI PACIFIC HOTEL

2 comments :

A day lepas discharge, pagi2 dah call Mak cik esah urut.
Minta tlg urut satu badan.
Sebab demam muntah2 aritu, sakit2 urat.
So nak minta urut picit bagi darah jalan.
Sedap nyaa lahaii kena nguli...
Lawok pulok bila cik esah siap bagi tips, biar lekat baby.
Hahahahaha. ehem,
Lepas ngurut rest skjp then mandi.
Pastu teman suami p KPJ amek ubat dia.
I tggu dalam kereta je. Kali ni tadek adegan selpiaq bagai.
Sebab muka sembab byk masuk air kan....
Lepas settle hal ubat, suami tanya nak makan mana.
I kata i nk makan light2 je since selera tadek sangat.
I terbayang nk makan Mashed potato @TonyRomas.
Tapi malas pulak nak ke  mall2 yg ada TR ni termasuk Pavi, IOI, Sunway Pyramid.
Sebab kami dah terarah ke KL.

Suami siap pusing area dutamas sana.
Ingat nak masuk Publika.
Tapi very not in with us lah restaurant2 dia.

:: I dah lalu lalang dpn Publika 2-3 kali, tapi x pernah nya masuk. x kesior teman! huhu::

Last2 jom la kita intai2 dalam Sunway Putra formely know as The Mall.
B4 masuk, i tukar selipar siap2.
Buatnya laki i bawa p mana2, hotel ke. Mau tak dapat masuk.
I pun main sarung je kasut muncung2, office wear. tak sesuai lgsg!
Hantammmm dulu!

Masuk2 Sunway Putra, pusing2 ya allah apa ke tak bestnya tempat makan dia.
tak byk choicee!! tp ikut tekak i yg x bapa ok ni, duduk2 minum pun ok dah.
Cuma suami i nak la bawa i makan best sikit, since baru baik sakit kan.
Terus dia ajak kami cross bridge to Seri Pacific Hotel.
Near by PWTC tu.
Duluuuu, masa cintan-cintun..kalau majuk2. sanggup suami i jmput i kat office by cab ok!
pastu bawa makan sini.
So jom la kita rindu2an jadi kenang2an ke sini.
Zende restaurant ni ada hi tea buffet juga.
Kami just took a look juga kot best ke buffet dia.
Nampak tak tempting and less variety.
So ala-carte je la. Buffet pun kami bkn mkn byk mana nau...

:: Dah ada dalam camera, silakan upload. bahahaha::

:: We ordered the same drinks. tajuk air tak ingat, tapi ni drinks of the mths ala2 gitu lerr ::

:: mana2 p makan hotel pun, mmg appetizer dia bagi hat ni je. tapi sycho..roti dia pun rasa sedap. cuba bun kfc?? kat cashier lagi i dah rejek. "takyah bun la dik pls". hoh!::

:: Mine, chicken bla bla tajuk dia. ala2 chicken chop tp gemok dan sedappppp ::

:: Fettucine carbonara dia terpaling win!!!! sedappp sangat ya Allah..ko dah kenapaa???!! i yang suam2 kuku demam ni, terus mencanak2 napsu! Dia pnya cream sauce tu sgt haibat. rasa tak tau nak kata lah! diam lah! hahaha. ni ada fillet lobster dgn salmon. tak mahal mana pun. dlm RM42.90 je. Ain J..jom??? tak nyesal jahhh!!::

:: Ni lah sbnrnya menu yg membawa i ke Seri Pacific. Mashed potato. Sbb tekak anje i nk makan yg soft2 gini. Dan sangat tidak mengecewakan!! sedap ya ampun pun pun pun potato dia. Giler tasty!! tayah gravy2 bagai. bogel gini pun dah sekelip mata gone! adoiii tak pasal2 kena tadah ailio skrng. ggrrr:: 

:: Ba ba bacakkk::

:: satu bedak hapa x tepek ::

:: rajin plak waiter tu offer to snap. masyehhh ::
 
Masa nak pi kat kete, i singgah The Jelly Bunny.
Alaa kedai kasut getah2 wangi mcm chewing-gum tu.
Kan tadi i kata i pakai selipar je then terpaksa tukar dgn kasut keje.
Kasut muncung depan tu kan?
giler tak mecing ok!
pakai jeans dgn kasut cenggitu.
Tapi i sabar kan aja dgn pangai i sendiri, semata2 nak makan kat seri pacfic juga2!
Tapi bila jalan dlm mall, rasa cam huduh nak mammm, terus i belasah je beli seketul jelly bunny.
I kan masuk2 je kedai, test sepasang, pastu nmpk sales girl tu pakai mcm lawa.
" I nak mcm u pakai plis".
Bayar terus pakai. Hhahaha. Settled.
Jelly bunny ni byk je yg fake.
Tapi i tak berani pakai sgt yg fake kayak gini.
takut melecet kaki. kaki donut mcm i kan..paham2 je la.
Tapi yg Jelly Bunny punya ni sangat laa soft.
And..diorang ada inject pewangi kat getah kasut ni.
Vanilla flavour ok! Silakan cium kaki i skrang.. bahahah.
tapi i malu nk bitau...hahhaha..kasut ni bapakk mughoh!!!
tak sampai RM50!! iye..sile pecaya...
dah la comel. cantik. wangi pulek tu. Apa ajiii???

:: semua kasut ia cumel2.. rasa nak geget2.. ::

:: Rasa sexy plak kaki gemok i pakai kasut ni. awwwww. hahha::

:: Getah dia softtt je ::

:: Yg penting comfort! So lainkali silalah buat2 mcm tertinggal kasut ke hapa. Pastu buat2 lagi mcm TERPAKSA beli kasut padahal taknak beli dan padahal lagi yg benar2nya mmg nak beli kennn?? sudahh la kau esah!! ::


Tu je nak cete.


2 comments :

Zie Azi said...

Alhamdulillah gumbira tngok k.sha sihat & ceria kembali,tak boleh nak type lebih2. nak nangis..

nk komen kasut jelly bunny tu santek..i ada 1 tapi dah koyak rabak hahaha

No-In said...

NORZIANA binti NGAH a.k.a JEE : kalau ko bace komen aku ni, 1 je aku nk mintak iaitu :






jom jee plissss...ko kan ade kete santek. esah xlarat amek kete kt parking, aku plak lesen ni kecik besau kecik besau je aku tgk