Friday, October 09, 2015

HIDUP YANG TANPA SEPEK MATA

2 comments :



Kasim Selamat i smlm, sbb si sepek mata sudah tercabut sekeru nya!
Bila screw tercabut, maka tertanggallah cermin kantanya.
Smlm masa chck up, i dok ralit main hp, i tanggal spek.
Sbb x nampak sgt. Eh dah nenek2 sgt ni,tulisan kecik pun x nmpk. pffftt.
Masa dlm beg yg sekerunya tertanggal rasanya.
Sampai2 opis,nak lap lense, kelecup..wassalamuu..tanggal terus.
Sorry,have to mention this, sepek tu agak mahal tawww.
Pada ongmiskin mcm i, kalau dah cecah more rm1k, is mahaalll..
so kuciwa mak esah. Mahal2 dah punoh.
Asalnya, ada kesah berdarah mnyebabkan i terlempar sepek ni.
Bila dah jatuh mcmtu, mmg ada scretch sikit kat lense.
And frame pun bengkok sikit.
So bila tersilap sikit, terlerai la spare part2 nya..

Biasa lps mghrib i akan fetch suami kat Komuter UKM kan?
kena lalu kat private road yg xdek lampu jalan gelap gulita tu kan.
so berpaut lah i pd setereng. sbb mmg x nmpk apa.
Dgn silau kete dari arah depan lagi.
Jalan lopak2 lagi. Tawakkal je nih.
Alhamdulillah selamat sampai.
Tapi kepala tangkap migrain, sbb retina kita kecilkan semaksimumnya tuk melihat.
Petang ni by hook or by crook kena p repair temporary.
Kesimpulannya saya nak beli cepek baru yg mughoh2 je.
Buat back-up kot jadi apa2 later. 
Mek (aini) cakap sepek dia siap dgn lense rm150 sajok!
Makk aiii..apa kemahen mughah mek oi??

Sekalian kita up story pasal 'What You Eat Last Nite!'.
Special sangattt ni..
roti + telor pecah in d house jahh!!
Hahahah.
Kalau smlm masak spagetti sambil2 tgk LaUsupadora leh siap kan?
Kali ni, tahap ko masak sambil leh tlg masak tuk rumah jiran sebelah sekaligus!
bayangkann betapa mudahnya!! HAHAHAHA...

:: Dapp oiii teluq gini pun. 5 biji sekali taruk ok! Leecheeen boliauuu ::

Settled makan, kita masuk panggung eh.
"Memori Cinta Suraya" cambiasa. Recorded via Astro PVR.
Lpstuuu kan.. sambil tgk laki i urut2 kaki i.
lpstuuu kan i rasa org dok korek2 tapak kaki.
mimpi ke hapa ni??
sekali i tertidur.
Tau2 dah naik nama2 pelakon.penerbit semua.
Pastu i ngamok2 marah suami sbb geletek2 kaki.
Terus menonong naik atas.
Padahal malas nak check2 lampu semua mcmbiasa.
Cengelat buat2 marah.hahha. *dush2*

2 comments :

Zie Azi said...

sedap ye telur hancur mkn gan roti, balik boleh try na...
baru tahu anugerah mata sgt ternilai kan..oh specky gurl

Nur Aishah said...

sap2soi zi. kamu tumbuk bwg putih n merah, n cubit belacan sikit.
tumis dgn cili blend..perkhhh..
tu lah nasib specky kennn...
nak posing pun kena campak spek.
kalau tak mcm nenek nana jadinya.kahkah