Thursday, September 14, 2017

MONTE BIANCO at IoI PUTRAJAYA...

No comments :

Assalamualaikum.

A few days ago, ada lepak2 lunch dgn my only big sistah; Bedah.
Nama kemain kekampungan ya'mat. 
tapi mekap nak 12inchi je. hahhahah. 
caruts kakak kandung lite2 itu harus ye anak2.
I bkn takat kena carut, ludah kahak dah biasa dah diorang bagi. 
nak masuk dalam susur galur hj senin ni, kriteria wajip, mesti tahan maki!
kata orang melaka hawau. gurau kasau. tapi hati acengginii 👍 baek!!
hahahahhahah.

:: I fetch dia kat umah.. umah dia Putrajaya juga. So bawa p ioi Putrajaya je. Dia yg request. member mc batuk. Kebetulan i ada meeting kat belah2 sana, terus ajak lunch.. ::

:: zaman skrang nak jadi waiter, kena pandai snap pic ok. no parkinson2.. sbb i tgk mana2 pegi pun dah jadi kerjaya tetap waiter/waitress plak tlg snap pic cust. hahahhaha. dah tak awkward dah mcm mula2 dlu. everybody pun selfie.. termasuk selfood(selfie food). so majikan sila cari waiter yg cekap amek gambar naa.. boleh masuk dlm value added kedai... hehehe ::

:: cemana org snap kan pic...selfie sndiri jg yg kompidennnnn.. hahahha ::

:: sbb tu ada plak kajian kata, orang yg suka selfie ni ada lack of confident. eh i tak kisah ye semua itu.. janji i happy..... ye dok??::

:: dia kakak, i adik..tapi biasa and selaluuuu org kata i kakak. kwn2 i yg ada kakak baya2 kami pun mostly jd mcmtu.. kakak mcm adik.. tapi i tak kisah ye... duniaaa je semua tu!! hahhaha::

:: nama kedai ni monte bianco.. kat IoI Putrajaya. i rasa dia takde branch lain... landmark : dekat dgn stall krispy kreme doughnut..and nichii... ::

:: air sampai 3.. mana tah member lagi soangggg tuuuuuuu...terpaksa i minum air 2..hahhahah ::

:: wild mushroom soup. sedap! RM15.00 ::

:: Fish n chips.. promo comes wth ice lemon tea...RM15.90 ::

:: ferrero roche apa tah nama beliau.. dalam RM15 je.. sedapp giler ok kek sekerim dia! ::

:: creme brulee'.. RM12.90 pon sedappp!! ::

:: foods for pandas.. ek eh! hahha::

 
:: deco dalam kedai bapak la suwit muwitttt... mostly dia guna tiffany green colour! sangat menawan!! ::

:: ni kat entrance..lawo kan?? ::

:: haritu ada org buat event kat situ... mcm best je kan??::



:: kak jah kat depan cashier masa nak bayar..::

:: lawooo nya kalau buat theme rumah kaler mcmni kannnnn? rasa nak geget dinding2,lantai2 dia smuaa..haha ::

Lama juga kami lepak nyembang sini.
Selesaaa sangat tempat ni for chillllll2.
Since kawen ni jarang jarangg sgt i lepak2 tanpa suami.
buat masa ni mmg i selesa keluar mana2 ada suami i.
ni semua jadi lepas i sakit...
masa i sakit teruk, dia gagah jg bawa i jalan. keluar..tgk matahari.
tgk orang, amek angin..makan luar.
dia akan drop i btul2 depan entrance. 
and carikan i kerusi tuk tggu dia parking.
jalan pimpin tangan... sekejap2 i duduk.
tiba i gigil lembik, cepat2 balik.
bapa bulan i mcmtu..jadi immune.
jadi takut nak gerak sndiri tanpa dia. 
walau skrang dah bertambah baik, dia tetap pantau.
dia mmg tau any changes on me.
mcm letih lain maciam ke, dia akn tanya..
"pegi jalan mana letih ni?"
"byk keje sgt ke??"
mcm nak pi minum ni pun, bebakul dia pesan..
"jgn byk jalan..."
"letih duduk....jgn makan lambat.."
tapi......
sesekali i mmg rindu nk spend time dgn kawan2..
dgn bedah dgn jiha...
kalau i kata i rindu dgn depa dia sanggup ikut skali dating.
dia kata dia leave i dgn depa..dia p jalan mana2...
i plak tak sampai hati...
Lama2 kwn2..adik badik i dah biasa dgn pakej ada I ada suami.
i yakin kakak,adik and kwn2 i faham.
insyaallah bila ada peluang je mcmni(i meeting luar)..
i cepat2 ctct cari diorang.
syukur alhamdulillah..
hidup i dikelilingi orang2 yg baik2 sangat2!!!
Allah sahaja dapat membalas kebaikan mereka semua!

MEH HUG SKET MEHH!!! 



.: NO HATE JUST LOVE 💋 :.



No comments :