Wednesday, September 13, 2017

ASAM PEDAS DIA SEDAP LAIN MACIAMMM!!!

2 comments :

Assalamualaikum.

Last friday, i tak masuk office.
Ada meeting kat MOF Putrajaya.
Petang tu lapaq kekemain. Lunch nya i p makan dgn my sistah; Bedah.
Later i update hat tu..sbb kami lepak port best kat iOi Putrajaya aritu.
Ni nak up i makan sedap kat Ana Petai. Again???
no harm beb, janji masak sedap.
i repeat mai ari2 pun, kak jah redho taw! huhu.

:: tiba2 nampak lala atas meja orang terus NAK nak juga! amek sbgkus mnta masa apa2 je la. hahahha. sbb takde specific lala ni sedap masak apa kan?? i nak buat ratah je.. pic ni , pic dah kena cabul...dah cekik separuh, baru tingat i ni blogger. cewah. hahahaha. sedap giler nyonyot2 kuah dia.. nyum2..::

:: lauk lain tak sampai lagi pun, dia tadek hal.tekun je dia buat keje dia.. hahhaha. tak madan ngan kidal.. lajuu je terkuit2 isi lala.. huhu ::

:: nak cete pasal minah ni lahh!! pari masak asam pedas! kami kalau mai ana petai ni nak pilih jenis masakan kena tgk keadaan semasa perut kami. kalau tak berapa lapaq, elok order ikan bakar je..leh buat ratah , sbb makan tak beriya kan?. kalau lapaq tahap nak ngamok..nampak selipar pun dh mcm kfc, hat tu kena oda lauk berat2 mcmni. baruuu aserehee rehe reha!!! ni bkn pestime oda asam pedas kat sini...dan mmg tak mengecewakan! sbb dia masak fresh2 bila kita order.. tapiiii..dia dah pandai plak masuk asam belimbing!! kuah dia jadi sedap giler kowtt!!!!!! terhirup2 i laki bini.. huaaa sedappppnyaaaaa!!!! jgn suka mainkan pasaan kak esah ye. kak esah kalau dah jatuh cinta, ssh nak turning back. cinta mati ni!!! haru hari2 seret suami makan sini. hahhaha ::

so korang, tayah la nak tahan nafsu tu sangat..
agak2 nak makan asam pedas masak panas2..
walau datang kol 8pm tetap dia masak baru..
sila lah ke ANA PETAI bangi nunn..
zaman skrang tayah riuh2 nak letak address bagai kan??
WAZE je! ...
i makan 2 lauk dgn ni dgn air buah, tak sampai RM50 pun.. 
dari i nak masak sampai  pecah peluh,
sampai kaki sebelah masuk baldi sebab pijar terpijak biji cili..
buat apa kannn??? 
ok fine, tuk korang yg rajinn masak. byk masa tuk masak etc.
lagi lah bagus kan?? tapi sapa2 dalam situasi dan berada kat tempat mcm I ...
kita amek win-win situation ... 
balik rumah dah boleh rehat..
hv a quality time dgn suami... 
sambil layan...

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

::anak bagi weiii.. dia baru balik langkawi. lama dah tak beli ferrero.sbb i tak minat sgt pun. Tapi kalau org bagi.... tak tolak! hehheh ::


.: NO HATE JUST LOVE 💋 :.




2 comments :

nor ziana said...

Ya Allah... nape asam pedas tu nampak menawan kalbu sgt cah oooiii...tambah buah belimbing buluh plak tu... tap tap ayak liur menitis

Anis Azalea said...

Ok belum cuba. Selalu je nampak ana ni..