Wednesday, July 19, 2017

MRT SG BULOH-KAJANG(SBK) LAUNCHED ON 17.07.07 & HAVING DINNER AT HASLINDA SIM ABDULLAH AGAIN...

3 comments :

Assalamualaikum.

Last tuesday 17.07.17...MRT laluan Sg Buloh-Kajang telah dirasmikan oleh our PM, tok jib.
Sekalian rasmi dewan bandaraya kajang, kat stadium kajang sana.
tokjib naik MRT from station Tun Razak Exchange(TRX dekat2 jalan tun razak sana) to Kajang.
Station kajang ni kira dekat jg la dgn umah i..
tapi still kena naik feeder transport..
pastu umah i sbnrnya boleh katakan dalam KAJANG 2.
Ada pulak 1 flyover baru yg kerajaan negeri Selangor buat..
RM65million dengarnya! pakai duit kerajaan negeri ok..
tadek guna duit rakyat pon!
Flyover tu mmg connecting kajang 2(area umah I) dgn Bangi straightaway!!!
so sekarang i kalau nak p bangi sap2soii je lah dekat nya!
Alhamdulillah.
Tak sangka asalnya rumah yg kami beli tu ala2 solok kedohom.
sekarang dah terpampang terbentang mcm2 facilities membangun depan mata!
dgn akan ada new big shopping mall situ. komuter station baru! perkhhh!
Sapa kan sangkaaa kennn??

:: MRT Kajang Station ::

:: hari pertama open, petang balik keje..manjer i terus rasmi naik. FOC till 31 Julai. then continue 50% disc on all rapid kl transport(LRT semua) till 31st August piula!  Ni i dari dalam kete, dok curi2 snap pix beliau lintas jalan menuju ke pangkuan isteri tercinta...ceeewahhh haaha ::

:: Alang2 kita dinner kat luar... sbb lunch tadi nya suami i p makan Seoul Garden dgn staff2 dia..osah dia kena pow kenn?? so marilah kita pon sambung mengePOW dia..boom boom powww yau! ::

:: sampai2 je terus odaaaa kacang panjang telur masin...sekalii tadek kau sayur tu! benda tu lah pun asbab i mai sini; Haslinda Sim Abdullah.. tapi tengok jam pun dah lewat.. tabah je la oda menatam lain. sob2.. ni dimsum sup. sebaik sedap.. :: 

:: lemon chicken.. belum boleh move-on dgn lemon chicken ni..hehhe sedap::

:: ni bkn butter prawn..tapi butter squid... i tgk dlm menu kemain murah RM17 je kou! kalau prawn RM40..so let's try! sekaliiiii...dia konghaja kan kami...dia pakai sotong tipu.. faham tak sotong tipu?? sotong getahhhh bkn sotong fresh! tergumpal2 sotong dia.. liyat nak mamfusss!!!! patut la murahhhh!! i mmg takleh makan liat2 mcmtu..makan sarang dia je la dgn nasi.. FRUST taww! kenapa mesti guna sotong tu ha?? pakai je la sotong  betul..mahal pun mahal laaa.. atleast tak tipu customer. terencat napsu kakak! ::

:: rezki, tetaplah kena syukur..takleh nak ngata byk2 sgt kat makanan... tak baik..huaa :: 

Pastu...
Semalam balik keje..i balas dendam beli sotong 1/2 kilo.
Buat goreng tepung sendiri.. guna tepung Bestari tu...
Alhamdulillah puas hati.. kenyam pun kenyam..
tepung Bestari tu mmg dia sndiri dah siap garam rempah segala.
Just gaul je.
Cuma kalau nak sedap lebih..
masa sotong tu basah2, gaulkan dgn tepung byk2..seround.
then biarkan dalam 30min.
lepastu ..golek dgn tepung lagi skali, baru goreng semula.
Mmg letopss olss.

:: tapi ni smlm i tak dann nak lumur dgn tepung. dah lewat kan?? lagipon masa ni i kalut mengamok dgn table runner yg i masuk dlm washing machine, tercabut bulu2 dia.. abis semua baju bebuluu..dgn i-i skali berbulu taww! gggrrr . Suami i makan kata sedap sedap.. sebab tepung dia crunchy ada berperisa! zaman skrang, byk bnda yg memudahkan tuk masak. tinggal rajin dgn tak je kan??:: 

:: since suami tak makan nasi masa lunch, i goreng kan nasi goreng bodoh mcmni. sedap je kann walau sempoi..keyword dia , ada bawang..cukup rasa..sedap je lah kot kan?? :: 

:: masak 2 menu ni je pun dah makan masa..sotong tu kan renyah nak kena ngadap dia goreng kenn...:: 

:: janji perut suami kenyamm.heheheh :: 

Ni plak cerita last thursday.
Jmpa dalam folder hphone..jom la tepek sini.
Dinner kat Ana Petai.
Bini si jenal tu tingin nak makan asam podeh. layannnn..

:: oda 2 lauk je.. 1 sotong celup tepung.. eh kami bedua mmg pencinta sotong taw. sbb tu sik nampak sotong je dimana2.. hehehe. udang,ketan kami tak berapa gemor.. ::

:: tadaaa...kali ni kami choose ikan bawal emas.. RM6 per-100gm.. sedapp nya masak asam podeh..lembut ..isi dia pun banyakk..:: 

:: cukup plate mmcmni.. lengkap dah bagi i..tayah la lauk2 lain sbb ikan dia byk..sekor kan?? :: 

:: jejes plak ailio tittewww.. ampeh toll ::

:: last friday.. masa jamuan stor... i cuti solat... suami solat subuh sensoang..lps solat, dia dok curious apsal bini dia senyapp je?? rupa2nya bz selfie! catch u bebeh! hahaa::


.: NO HATE JUST LOVE 💋 :.






3 comments :

Zie Azi said...

jimat gi keje, tambang ada org lanjerrrrr hahaha..

Anis Azalea said...

Gambar last win lahhh. hehe

Nur Aishah said...

zie : kannn.. tu yg sayangg angat2 kat tok jibby tu(#tddmka sambil korek idung). hahhaa

anis : isteri abang lebai.. hahhaa