Monday, May 29, 2017

RAMADHAN KETIGA 1438H, PENGALAMAN BERPUASA DI NEGARA ORANG; BANGALORE INDIA

3 comments :

Assalamualaikum!!!

Namaste...
gittcheww pengenalan yg membawa kepada pemberitahuan,
dimanakah lokasi kakak sekarang!
Gigih dan gagah update live ni.
Sbb malas nak keluar, puasa kou.
Bawa2 la simpan energy utk kegunaan hari muka.
So kita memerap kan diri dalam bilik hotel while suami pi keje.
I dah biasa cenggini..so far dah 3times kot ngekor seben keje oversea.
China, HK and now here; Bangalore, India.
Tgk la karang2 kalau i sangap, i amek UBER p mall dekat2 sini.
Kot jmpe SRK ke, Arjun Rampal ke, Preity Zinta ke..
nampak nau dah kertu, artis oldskul2 yg kakak tau.
yg muda mudi mmg tak amik tau dah skrang. huhu.
Tak berapa kisah memerap sbb hotel smua elok2 molek2...
Wifi pun laju mencanak. 
Adik i pun dah siap save kan movie2 best kat External HD i..
so pandai2 lah bawa diri..Insyaallah.

So where the journey's began?

:: Semalam.. berbuka kat KLIA2. Kali ni terpaksa lagi naik AA...sbb MAS dah fully booked! AA tu pun nyaris nak gone..dapat pun rate premium flexi.. mahall giler kot? suami i redha je, janji dapat bawa i to this trip. Sbb lps2 ni mebi suami dah takkan mai sini(India) lagi.. :: 

:: time ni kol 6.40pm dah duduk kat meja. aduhaii lemau btoi kalau ngadap food awal2.. terus jadi mcm budak tadika sgguh! sat2 tgk jam. nak heret kaki bawa pi pusing KLIA2, tak berapa nak berkudrat..maciam2 kau ni,esah!::

:: Sebab nak senang kerja, kami makan nasi arab je smlm. Biar kenyam! Pastu singgah Jaya Grocerries beli temikai. pun dah Alhamdulillah sangat ::

:: Flite kol 9.10pm. muka dah tired abis. Time puasa, mmg propah lebih! hahaha. Alhamdulillah everything goes smoothly.. dalam flite makan je keje I..hahha. sbb dapat seludup foldover lazeez(chicken), so hati girang kekemain. mmg ada food from AA..satay wrap jg.. eh opkos la kalah teruk dgn Foldover mcD tu kenn.. so i pass 2-2 food tu kat seben. i layan lazeez dgn penuh perasaan! i dgn foldover lazeez mmg bff since forever! mmg tiapkali ramadhan,tertunggu2 akan kemunculan kembali Foldover lazeez ni. kalau i kata nak...i nak jg! suami i kenot say eniting..huhu ::

Alhamdulillah flite touch down dgn baik and timing spt yg dijadualkan..
11pm Indian time (1.30am Malaysia).
India time ni behind us about 2 1/2 hrs. 
Amek airport taxi... and terus p hotel.

Pengalaman 1st time sampai India...
Woww nak masuk hotel dia pun siap ada police ok.
Akan chck boot, dashboard taxi before enter hotel.
Then sampai lobby, bag kita akan di scan oleh polis.
Meanwhile, setiap hotel mmg dah ada siap2 scanner mcm kat kastam airport tu!
i tak sure semua hotel or hotel2 have2 je yg kena.
Since kes bombing etc la tu. terus seriau aih!
Nak naik hotel pun kena proper check, passport.boarding pass etc.
Serrreemm nihh!
Alhamdulillah, kami ni langsung tadek muka terrorist. and we are not pun kann.
Muka pnya ayu jambu... celah mana terrorist nya pun.huhu.

:: Tadaaa...sampai bilik dah.. rasa tanak fikir apa2 dah time tu... nak lempaq badan gegasi ni terus atas tilam hempuk.. waktu ni dah lebih kurang 12.15am(indian time). tapi gagah kena washup2 and solat..tak solat lagi... pastu kol 3.30am dah turun nak p sahur. hotel ada buat sikit buffet for muslim tuk sahur. ::

::time sahur ni la jmpe 1 group geng2 H*BC suami. ni pesen yg keje sini for berbulan2 time. So rasa safe jg since ada Malaysian here. Muslim plak tu kan.. terus interview tanya cemana nak berbuka, nearest mall etc. Tu suami tgh nyembang ngn depa la. mostly depa processing executive::

Sambung sket pasal bilik...

:: Good2..ada workstation. Sini la tempat i on9.. transfer duit kat adik2 ..transfer pic.. tgk movie..buka tv depa pun haremm nak faham bahasa diorang, sikit tak letak subtitle. huhu ::

:: siap ada kitchenette. bagus2.. leh buat reheat2 lauk ka apa..::

:: sofa ..:: 

:: wardrobe(left)..::

:: nampak tak? nampak tak? toilet dia ada hose?? wowwwww excelllent terus i bagi markah! ::

:: ALhamdulillah elok perangai..selesa.:: 

Sini lah i akan bertapa for 5days..
Next Jumaat malam, flight balik.
Yeayyy.. So makna kata, nnti i masuk2 je keje..dah puasa ke-10 olsss..
Wahh bestnya lagi 20hari je nak raya. hahhaha.

Cukup ni dulu...
tapi dunwori, kakak akan bersiaran dari masa ke semasa..
Nak pulun update cete Melbourne sementara free2 ni kan...
Kat India ni, mmg tak plan nak pi jalan mana.
Mmg tak dan, since suami kerja.
Byk projek keje suami mmg base sini.
So dia balik hotel kol bapa pun belum tentu.
Sbb tu i kata, kalau ikut suami kerja..leh didik i jadi lebih survive 💪
Tadek sket2 nak call dia, makan pun suami kena siapkan.
smua bnda pun nk tanya suami. NO NO NO.
Dia kerja,kan? Pandai2 lah kita bawa diri.
tayah la dok kacau dia ka apa...
Janji pi mana2 inform dia.  
Tu yg dia rajinnn sgt bawa i..dia kata i independent..
Insyaallah.
Orang dah bawa kita mai jalan negara orang....
reti2 lah berbahasa. tlg iron baju tuk dia.siapkan apa2 patut kot dia.
So ptg2 kang tuk berbuka puasa pun i akan rikki tempat.
I akan fikir apa tuk berbuka kami.
take away ke cemana. Insyaalllah mohon Allah mudahkan

Salam ramadhan ke-3 ye semua.

.: NO HATE JUST LOVE 💋 :.





3 comments :

Zie Azi said...

wgah wgah ammak yamak illek..live from hendia jah..hahaa
ok la, not bad, bilik pon selesa boleh bertapa menghangdate cerita kat Melboure tu, lamaaaaa tngggu nih hahaa..oppss sebelum terlupa nanti akan ada dishes from Meleziaaa akan menyusul, tungguuuuu (saje bagi windu kat orang mesia) ne ne neee ganu kiter..ehhhh

Anis Azalea said...

Aku pelik camna blog hang hilang dari list blog..nasib aku dapat track balik dari pun seri kat atas ni. Kemahen dah sampai India. Ingat dah tutup blog...wakakakaka.

Zie Azi said...

ehem..ehem sikit lagi jadi engku tauuuu
hahhaa