Monday, March 13, 2017

LUNCH JUMAAT BERTEKAD NAK MAKAN NASI KANDAQ LINE CLEAR & MALAM DATE DGN BEDAH SEFAMILY

4 comments :


Assalamualaikum.

Lunch Jumaat lepas, I dgn Mek(colleagues) bulat tekad ...
Nak pi makan nasi kandaq Line clear Kat Kg Baru nun.
Kami pergi berdua je.
Geng2 lain dgn program masing2. 
Ada yg tak berapa layan nasi kandaq pun ye (si Enduk Nana tu la).
Bincang pnya bincang, kami tahan cab je. 
Kalau nak menapak tu agak getir jg perjalanan nya.
Ketiak maunya bakal berlecak hebat tu!
So pegi naik cab kena RM3.50. Balik RM3.00 meter tak gerak! hahaha
So leh imejin jauh mana kedai nasi kandaq tu dgn opis kami ken ken ken??

:: Tak tau pun ada promo acenggini. Elok btol dia bersedeqoh di hari Jumaat. Patutlah que melengkau2 dgn budak2 kolej sekitar KL ni. Kenal depa stdnt kolej by their matrix card. Yelah kan...worth-it kot...  RM5 completed dgn ayam + sayur + sirap lagi!!!  ::

:: Kami amek set promosi.. plus I UP telur ikan tuk makan 2 orang..oh dgn sepinggan papadom. I pnya sifir makan nasi kandaq, papadom is WAJIPPPP  ::

:: Amek dia humban berketul2 mcmni.. tau bapa RM? RM28 ye..sekian.. heehehe.. takpe la, sekali sekala kan? dah jalan jauh2.. berkuah2 ketty... takkan makan nasi RM5 je kan? thrill mana? thrill?? huhu. Lagipon saja lanje makyong makan..   member tu msti gerun je tgk i amek telur ikan byk ni.. haha. sbnrnya bkn I yg amek, macha tu yg bagi.. eh bagi i ok sgt kot rm28 tu sebungkang mcmni!! ::

:: ada seketul ni je pic makyong tu..kemain bercahaya2 limpahan sinaran mentari..hhahaha..tu tgn macha tu pun nak enterprem?? i up segelas teh o ais. yela ko panas2 kan?? lagipon..... i kan hantu air... makan mmg tak abis ye. i makan separuh je..lagi separuh.... hmm hmm hmm.. i mmg la cmni kot... sebaik mek ada tlg kais2 kasi bergerak jg baki nasi tu.. i kalau mkn dgn suami i..mcmtu lah jg! kang dgn suami2 i skali tak abis. tu yg kadang mnta sepinggan je share berdua. gasak lah org fikir.. nak berjimat ke hapa...mmg kadang membazir. cerr citer, celah mana kekuatan i nak beriya2 masak??? makan 1 pot kecik nasi tu pun kadang separuh pun ssh nak abis! tapi 🐘 tatap!!! adil ke camni??? 😂 ::

Dinner malam tu ajak bedah & family dinner kat Alamanda.
I yg decided lepak kat Black Canyon. Senang, situ mcm2 ada.. 

:: Kebetulan 11 Mac tu 1st wedding anniversary  diorang... TAHNIAH ols! ::

:: Amek set for 4-5pax.. ada 4 dish. 1 dish lagi tak sampai2. Tomyam kat sini mmg sedapp giler ye. Tu kami amek fish head tomyan. Semua lauk2 dia mmg takleh nak sangkal apa dah.. S E D A P..i dari bujang2 mmg suka melepak sini.. ::

:: 5 of us ::

:: Ni si yom la ajar buat jari mcmni..dia kata its mean I LOVE U..tapi jari i kan montok terlebih,dah jadi mcm penumbok pun ye.. pffftt ::

:: dah cukup 3 pic.. terlebih muatan blog i dgn pix doang..hahhahaha *larrrriiii* :: 

Tu dulu ye.....

.: MUCH LOVE 💋 :. 




4 comments :

nor ziana said...

saya pun suka makan dekat black canyon...tomyam dia best n awesome

zeera lily said...

tak pernah lagi try.. tengok mcm sedap..
sambil blogwalking sini =)

Nur Aishah said...

Ziana : haa mmg igt kamu pun mai black canyon..kamu kan duta diorg..;p. Tp food dia mmg dap2 kan??harga pun not bad!!

Zeera lily : nasi kandaq ka?? Shud pi noo..and jgn lupa amek teluq ikan dia.if not tiada lah bergunaaaa...heheh. eh tq ye sudi maii sini..i.allah will revisit yours :)

Zie Azi said...

Kenderaan berat, belah kiri, belah kiri..opss
Pashal telo ikan tu I tanak kawan gan u, asal I pergi telo abis, telo ikan abis, habissss telo apa yg tnggal..ngegee