Wednesday, March 15, 2017

IPOH DAY 2 & SAMBUNG TENGOK 'KONG' KAT KL...

3 comments :

Assalamualaikum.

Day 2 in Syeun Hotel, Ipoh.
Lepas subuh, at 7am.terus turun bfast.
Mata dah taknak katup. Bisa badan mengurut smlm, masih terasa..
Macam kena belasah doww! Disini menyesal!!! hahaha

:: food variety juz2.. boleh la layan yg lite2 mcmni. Mee sup dilupa jangan.. hehhhe ::

:: tu sotong ke getah sekerap?? kemain meliat.. alahai sedih kan.. kalau makan mana2 pun skrang, masak style ASAL ADA... jenuh nak tahan hati dari berkata buruk2 pasal makanan.. subhanallah.. ::

:: Muka bgn tidur.. cuba teka dah mandi ke belom??la la la la la.. hahhaha ::

:: Cafe ambience ::

:: dah bfast kat hotel..tetap nak cari makan lain.... yela tempat orang kan?? nak jg try apa yg best... dalam web...mostly suggest p bfast kat sini.. Mee Daud Mat Jasak.. ::

:: Sbb dah kenyam, beli mee kari semangkuk share berdua.. nak layan teh tarik je pun sbrnya.. very hard to find buffet hotel yg ada teh tarik kan??? :: 

:: Again, juz2 sgt rasa mee kari dia.. yg diwar-warkan HEBAT tahap dewa nun.. tangling pnya mee kari, jauhhhh sgt tinggal dia ni.. RM4 smangkuk. again, boleh la kalau nak try k! lain org lain lidah. Koang waze je la kedai dia. sbb i smua bantaikan waze je.. kenot remember how wuz our life before, wthout waze/gps. Skrang bgtau je nama tempat/kedai.. waze je zuppp sampai. ke ada lagi yg very ortodoks?? kna baca pelan/peta bagai?? 😱 ::

Pastu konon nak singgah pasar karat...
Tapi takde parking.. Just look2 around.
Intai2, and rasa tadek apa sangat nak beli pun.
Mentelah matahari dah naik panehhh time tu..

:: pic from google . kalau pasar karat kat ipoh ni..dia dekat area Memory Lane tu haa.. dia buka every sunday morning .. ::

:: google pic .. dia mcm ni laa..street market.. buka je tikar, tebarr barang..juai. :: 

:: Barang2 longgok2.. murah2 ::

:: paling penting..sinonim dgn nama karat is barang2 antik lah!! gitteww. kalau i sggah..agak2nya apa yg i bawa balik kenn??? tak de jiwa seni lgsg kak esah kau ni!! buta kayu! huh! :: 



:: Ni i tak sure dekat mana..tapi kat padang yg dekat2 dgn stesen keratapi.. ada budak2 training bola.. Sbnrnya i cari OldTown art ..tah mana2..malazzzzzz kakak nak beriya mencari! ::

:: Jom lah balik mandi.. hahahhaaha. kantoii belom mandi weiiii! ne ne ne ne 😝 ::

:: Arca kat lobby hotel. Kalau tgk...roughly.koang nampk pic apa? ::

:: Zoom-in sat..tadaaa..patung sami2 diorang ok! mengemut2 kecik2 diorang ukir pakai batang kayu yg berusia ribuan tahun! sereeeem mcm2 rupa tok pekong sami ada! ::

:: dah dalam kete..check out kol 10am. Saja gerak awal. Nak stay lama2 pun bkn nak buat apapun kan?? dah frust makan tak berapa best 2x kat Ipoh.. so kita stop datang ipoh for a while..kasi pulih smngat dlu.hahah. sebenarnya dah banyak kali datang kot..sampai tak reti nak menuju ke mana..huhu. eh b4 balik, kami p cari KAFE SETINGGAN, suggest by sis  ANIS . Katanya laksa telur sarang, dia meletop pom pom2.. bistu sampai pun kol 10.30am mcmtu, celah mana dia buka lagi kenn?? sudehh la koang, smua nak kecewa kan I. Dah bang, jom balik! huhu ::

:: Bokitta ni bagus la.even pakai spek, still i rasa semenggah. betul tak korang? huhu.. mmg berkawan baik dgn I.. tapi tula..sehelai sampai RM100++..  menderita juga tu !.. sob2.. ::

:: Sampai r&r jejantas sg buloh dahh.. Singgah A&W.. ni kewajipan kalau lalu sini. A&W kan skrang kekwat..  kemain nak exclusive...1-2 tempat je branch nya! so rootbeer large 2 terus! apa barang nak share2 kann?? huhu . eh tapi i dont loike la..R&B mana leh tambah ais kann?? jd kurang feel dia..slalu dia pakai gelas kaca yg disejukkan siap2..pastu taruk air, terus sejukkk n slurrppp.. baru sedap kot kan??::

:: nachos with beef gravy...sedap hat ni.. ::

:: waffle with single scoop ice cream. Now smua makan rasa juz2... sbb kau dh dapat waffle lebih sedap dari sini kannn? dulu2.. A&W ni je la tempat lepak, tadek competition kat tekak kau.. skrang macam2 kau tu kan? hahhahaa. ::

Dah selesai rindu dendam kat dak domok A&W(bear dia kan gemok??)..
shoot terus p Jusco Cheras Selatan.
Masa otw from Ipoh..i dah beli siap2 tiket KONG online..

:: Amek twins seat, sedap sket leh peluk2 buat wayang.. opsss! haahhah. So tujuan mai sini, mmg nak ngadap si  KONG  tu lah.. Skrang i mmg tak reti nak walk-in2 for buying ticket. i rasa tak safe kalau nak redah2..nak gamble2.. .pastu kang tertunggu2 ternanti2 show time.. rimas!::

:: Before movie, layan suami makan Teppanyaki. I kenyam lagi.. ni i pnya, chawan moshi... RM6.90. sedap nak termeninggal!! ::
 
:: yg ni mmg kesayangan kami kalau mai sini. Fuji Snow.. RM7.90::

:: fav suami ni.. beef teppanyaki.. ::

:: Show time!!! ::

Sinopsis ??
KONG ; SKULL ISLAND...
Alaaaa kakak tak koser la nak type sinopsis.
Google eh eh eh *kelip2mata*.
But basically KONG kali ni cete pasal the Skull Island overall.
Misteri Skull Island yg ada few people nak reveal..
Bkn setakat Kong je yg gedabak! smua binatang kat situ smua XXXXXXXXL ok!!!
cicak gemok,labah2 menggajah, si kerbau pun nak gergasi !!!

:: nah amekaww, kerbau gigilasi!! tapi kerbau ni inesen je! sedih je muka ia.. :: 

So mcmbiasa la pengembaraan 1 team tuk siasat apa yg rahsia sgt Skull Island ni...
Tu jmpe Kong.. then ada team askar nak bunuh Kong sbb Kong dah mengamok.
terbunuh byk askar..padahal askar tu yg start campak bom.
Marah la kawan tu. ye dok??
Rupanya Kong is baik ok! dia tuan tanah Skull island tu.
Yg penjahat is Cicak gorilla tu!! 
 Cerita dia boley2 je la, takat nak layan...
kang tadek la koang teringat2, terkenang2 lobang idong si KONG yang gabak tu..
pi la tgk ye.. kakak bagi 6 1/2 HA HA HA HA HA HA!

Sekian.
Pengembaraan Ipoh kita yg juz-juz je.
Tak berapa best, sbb misi makan sedap almost failed!
dia kalau makan pun dah gagal.. 
overall CGPA(cgpa peginya! haha) akan dikira gagal ok!
So kemana kita NEXT? jeng jeng jeng...

Leh baca : 
 


.: MUCH LOVE 💋 :.


3 comments :

Zie Azi said...

Tok sami kayu tu nmpk bnyak dah tp sebenarnya ada bnyak lg tok-tok sami kat belkng tu #ngegee

Anis Azalea said...

ler tak pergi ke makan laksa tu? aisehh

Nur Aishah said...

zie : wajaq taw! mementang dah keluar dari daerah jin betendang.. belagak hang no! hahhaa...

anis : pegi kedai dia anis..time tu kusi smua naik ataih meja lagi..kusi kayu belaka kan?? kedai dia blkang2 taman perumahan. kami waze jaa..mmg dia tulis besaq KAFE SETINGGAN; LAKSA TELUR SARANG.tapi tak buka lagi! batu belahhhhhh.. sob sob