Wednesday, March 08, 2017

CERITA PASAL HAL RUMAH & ROH ' BOKITTA' BERGENTAYANGAN! HAHAHA

4 comments :

Assalamualaikum.

Weekend i tidur umah mak.
Ahad pagi dah gerak balik Kajang.
Sbb kol 11am ada plumber datang nak betul paip bilik air bawah.
Umah dah duduk 2 tahun je, mula lah..satu2 punah nya!
Kat masterbedroom tu, plaster ceiling dah roboh 1 persatu tiap sudut. 
Tinggal sejemput tu je lagi tak merudum, dah la yg seketul tu kat kepala katil.
Buatnya dihempuknya pala kami tgh tidur?? scary tawww!!  😭
Nak panggil org datang betul, tggu lah dia roboh semua dlu.. hahaha.
yela, senang sekali arung... pfftt.
Masa suami renovate rumah, dia tak datang tgk.
Dia percaya gituu2 je kat contractor.
Siap keje, dia bayar.
Then kami tak duduk terus kat situ ..kan I sakit...
dah setahun lebih, baru kami move-in..
bila dah start duduk, baru lah nampak apa cacat cela dia kan...
Tu bab value-added mcm plaster ceiling, kitchen extended etc..
Blom cete bab binaan rumah tu sndiri...opkos ada je prob from developer kan?
mcm leaking sket2 bila hujan, piping etc. 
Warranty setahun..laa ni dah bapa tahun dh kot kan??
hadap lah sndiri.. *usap2poket*.
Btw, pasal paip air tu still takleh settled.
Mcm2 dia nak buatnya. Nak tebuk ke paip utama la bla bla.
So Ahad tu dapat basuh tangki je. Basuh tangki pun sampai RM380 hengget ye!
Later lah suh dia datang sambung.
Weekdays, suami ada umah malam je.
I mmg sampai umah dalam kol 5.40pm mcmtu...
Tapi  i ni semedang je nak buruk sangka! hahaha
Ni pun plumber endon, i dah tak sedap hati.
Nak datang malam2 betul paip apa hal kan??
buatnya dia bawa parang, bawa geng... di rampoknya kami??
i duit syiling boleh tahan bykk ada laa dlm 2-3 tabung 😝
duit lain tadek...semekin.tayah la buang masa rompak kami taw..
jgn cakap kakak tak payung! mmg tadek! heheheh
i mmg susah nak educate to be positive kat diorang. teruk kan?? 😥

Sambung cerita Ahad...

Lepas plumber balik, dalam kol 3pm terus siap2 cari makan.
I mana dann masak, paip air tutup. tak reti i nak masak time air tadek.
Konon nak p makan tomyam best kat Cyberjaya sana.
b4 tu terima lah pantun 2 kerat dari i...
Pergi ke cyberjaya memburu tomyam..kedai tutup!! kah kah kah!  
jauh2 gua datang, dia leh wat2 lek2 je totop???
dah la hujan melebat, gigil lapar..terus layan nasi campor kat mamak.
Belasah je lah!! pastu sambung kopi2 kat Papparich Ayer8 Putrajaya.

:: Kelabu asap plak ceromin..if not nmpk view tasek dkt Monumen Alaf Baru Putrajaya tu.. lawooo woooo... ::

:: layan roti bakaq.. ::

:: Mr & Mrs ZAKK ::

:: one more time .. :: 

Masa nak p kat parking nampak plakkkkk BOKITTA kat sini!
BOKITTA ni 1st pinless hijab yg letops kat mesia ni.
Main sarung je siappp tada...
makna kata, seketul pin/brooch pun tidak diperlukan ya! 
So faham lah kenapa i adore sgt nak memiliki beliau kan??
konsep sarung2 ni semua mmg dekat dihati i..huhu.
Sblm2 ni selalu je nmpk org kemaruk bokitta sama mcm kemaruk DUCK, ariani etc.
Tapi i pandang sepiii je... Bila kwn skola rendah I dok up ari2 kat fb.
i terus pm dia.dia dah ada lebih 70 collection kau! 
agak2 memasak pun dia pakai tudung apa?? huhu
Kakak goyang juga dik,digoda begini!
So masa kat ayer8 tu i ajak2 ayam suami p jengah2 jap Bokitta.
B4 tu i explain elok2 kat dia, apa relevan nya i ajak .hahaha..
eh dia tu semua OK je... dia kata as long as i happy...
bagus, i suka jawapan mcmtu! hahhahaha.
Sekaliiii dia katupppppppp daaaa.. 
huaaa, lembik terus rasa kaki nak turun pegi kat kete..hahha

Namun i tidak berputus asa.
Balik umah, caj hp kasi battery cukup..
teruskan pencarian on9!!!
Gigil2 jikmata tgk mcm2 pesen, tapiii yg lawa2 mostly dah SOLD OUT.
Konsep bokitta ni, sekali sold out..mmg tadek istilah re-print, re-produce etc ye.
selamat tinggal kasih selamat tinggal pujaan je jawabnya..

:: Lawo kannn?? jgn isau, dia ada 4 jenis size.. so nak yg labuh bawah dada, leh pilih VOILA MAXI..oh nak labuh lagi..amek Chik Maxi.. ::

:: ni new arrival ni..corak ala2 songket..leleh2 air idung titteww !::

:: Ni pun aummmm sgt ni! ::

:: Eh ni pun kemain gojesnyaa! ::

:: Sila2 cuci mata kemudian jom meroyan bersama2! ::

Tapi sbb harga dia, agak menikam2 qolbu jg, so silalah beli berdikit2..
sambil menabung, rehat makan buah potong sepastik RM1.50 tu je dulu.
baru leh lawan si Ren(kwn skola i tu), nak kejar 70 helai...wowww...
cirit birit juga tu..hahahha. 

:: ni beli 3 helai sekali rappp ni pun dah rasa mcm miskin tegar dah ni! sob2...::

:: ni latest pattern.. ala2 songket.. lawo ke idok??::
 
:: ni inner dia...datang skali.. sarung je inner..pastu serelum kan outer diaa...siapp!!::

:: Amacam?? mcm awek bosnia herzegovina dak? mihmih ::

:: ni pun songket base... kawan I kata, warna2 ni yg paling fast selling... i follow je.. org tak penah beli ken.. for 1st time beli, kena lah iron sikit inner dia, jgn kemek2.. later2, tak iron pun bisa aja!! :: 

:: I try pakai spec..eh elok jg kejadian dia.. wowww, im happy!!!! ::

Send ketiga2 pic ni kat somi..
dia kata... bokitta ni betul2 la buat 'wabotak!'. hahahha.
pastu sambil cubit pipi i dia kata.. "x apa, nnt org tgk..oii isteri sapa yg segak tu hoii?" abangg jugaaa... .
Wow statemnt diaaa!! buat i gatal tangan aih...
gatai sampai ke siku nak klik2 lagiiiiiiiiii ni... hahahhaah

Btw..kesian kak esah, orang dah ke dUck Scarve, ko baru terhegeh2 dgn Bokitta!
Tak mengapalah, tak dosa pun ..jnji aurat kasi katup haaaa.. kennnn
sapa2 nak cuci2 mata, leh ke BOKITTA HIJAB..
Jom botak 👴 bersama.. huhu
#SayaPilihBahagia


.: MUCH LOVE 💋   :.






4 comments :

Anis Azalea said...

i tak minat Bokitta, maybe dah banyak sangat shawl munge munge..memangla i punya tak xpress tapi kalau i nak buat boleh je jadi xpress.. hehe

Nur Aishah said...

anis!! buatkan pliss...pastu tayah la jual memahal kat kita..hahahhahha...

Zie Azi said...

mok cik nak bokittakkk jugakkk..!!

Nur Aishah said...

zie : yg tang 'botak' tu dah sama dah manje kita berdua tu... hahaha.