Thursday, March 09, 2017

CERITA KOSONG KHAMIS MALAM JUMAAT...

4 comments :

Assalamualaikum.

Sekarang petang2 balik kerja, hujan melebat2.
Semalam mmg memutih2 hujan i paut stereng sampai muka nak bercium dgn cermin depan.
cewaaahh cete nak gebang je! hahaha.
Sampai umah pun dah pukul 6pm...
Syahdu sayu sampai tersayat2 hati tgk baju lembab kena tempias2 hujan.
I sidai baju masih bawah bumbung.. 
Habis bertereban daun2 kering masuk kat laman rumah.
I terus kerjakan kain baju laa.. tercium2.. ada bau masam perap ke cemana ke.
Kalau masam kepam, kita re-wash!
kefantangan i btoi, baju bau masam..baju tak kering btol!
hoiiiiii mmg i rasa nak pitam sgt kalau duk dekat org pakai baju tshirt masam!
kebal btoi hidung diorang kann..
Smlm I bau mcm ok, ada yg lembab..ada yg dah kering tapi sejuk je rasa kain.
Yg lembab tu i kibas2 n tinggalkan kat ampaian beroda tu.
Mana yg leh bawa masuk, i bawa masuk and ON kipas 2-2 tempat.


:: Panaroma menyakitkan hati...rumah kongsi pun lawo lagi.. huhu. tak apa.. buka kipas laju2.. ada 2 kipas siling kat living hall... pagi tadi b4 g keje, dah kering..elok tak berbau ke apa..sbb i buh Downy sampai 2 penutup..hahhaa. syhhhh  !!! ::

So malam tadi tak masak. Mana dann nak oii??
i sampai kol bapa.belek2 baju lagi..mandi2 dah dkt nak kol 7pm..
Malam tadi dok majuk ngan laki I.. dia bawa p makan tempat best pun, i moncong lagi.
Dia order sotong telur masin, i suap masuk mulut...
 rasa nak menjerit sbb  S E D A P sgt!!!
tp sbb tgh eksen majok jual mahal, i buat muka sardinnnn je. 
Makan pun mcm tadek pasaan...
Padahal rasa nak lompat bintang dah, sbb terlampau sedapp!!
tomyam dia pun sedap. eh semua nak sedapp!
nanti eh i p repeat makan sana, i snap pic baru kasi review k!
Semalam kan HARI WANITA.. tu dia bawa i makan best sikit.
Bila sebut WANITA, otometik pala ingat kat mak kenn??
So SELAMAT HARI WANITA TUK MAK AND MAK MENTUO DEN...

:: Carbonara ni i masak selasa malam lepas. Saja malas nak kluar makan, lunch pun dah makan nasi..so kita makan gini2 je la..tak abis..bgkus bawa p opis.. ::

:: tu je..tadek modal nak bebel..kepala duk nyut2 rasa nak tercabut jikmata..apahal tahh.. kak esah with baju batik (khamis). government servant sejati gitteww...  ::

talk later yeah...

.: MUCH LOVE 💋 :.


4 comments :

Zie Azi said...

samekummm metron besauuu..larikkk

Nur Aishah said...

HAHAHAHA cari pasal dia ni!!! karipap smlm ada lagi tak?? hahha

Anis Azalea said...

pastel color baju batik diaaaa takdak bling bling kaa

Nur Aishah said...

anis : ehhh mau nya takde blink2.. dari ataih sampai bawah blink nya!kata datin wannabe! huhuhu... next2 kita pose whole pic ye.. :p