Friday, February 03, 2017

SEMALAM PETANG SINGGAH UMAH MAK & DRAMA BIAR AKU JADI PENUNGGU at TV3..

3 comments :

Assalamualaikum.
 Gembira tak??it's Friday ols!!!!!
mau tak ceria superstar kauu?? 
Tapi pagi2 sampai opis dah urut2 dada kita..
Pintu puch card lambat buka! sampai awal..tetaplah lambat punch!!
2017 ni start lambat je sapa yg masuk kol 7.30am..issue pintu lambat buka lah pon! 
susah la dok harap sorang tu ..kalau dia cuti ke...lambat ke..melungkup semua lambat! 
Dah hangin2, haji(lead ngaji) plak cuti. tadek kelas ngaji.
Cepat2 i baca ma'thurat(cuti solat)..
sblom setan2 gondol ni lebih merajai hati yg penuh emosi ini.. aceaceace..

Petang semalam balik keje terus singgah umah mak;Ampang.
Singgah beli Domino's tuk mentayam2 i tu..
tingat abam skola sampai kol 6pm. Balik2 kang msti dia happy nampak pizza.
my pleasure sgttttt tgk abam makan berselera. sbb abam tu makan cerewet sikit.

:: apa2hal pun, kak nam ni rasmi dlu.  hahhaa.. sian dia, atuk kata dia tggl snsoang..mati kutu dia! sat p depan..sat masuk bilik. slalu end up dia akan melepak tdo mana2 bilik yg ON ekon! hhahhaa.. anak org KEY ELL SEJATI minah ni!! masa balik loqstaq, papa dia kata amek masa 2-3ari baru serasi..tdo tadak ekon. amboiii!!! heheh. Smlm, I sampai2 je rumah terus buka pintu bilik yg biasa kami duduk. semerbak bau kapur barus kau!!! terus i jerit panggil mak. Mak pun kata "haah kuat!". spontas mak cakap.. "Maklong datang ke?" ish ngarut ye.. almarhum dah tak dan nak balik2 bagai..ustaz kata diorang bz kat alam kubur sana. yg beramalan baik, tgh bz bersenang lenang...begitu jg dgn yg sebaliknya... Allahua'alam. So bau ni,datang dari mana?? I baca ayat qursi byk2... buka tingkap..buka pintu.. Alhamdulillah bau tu berlalu. tp meninggalkan kekecutan di peyut I! ada yg ari2 i lepak umah mak ni kang..takut balik kjg snsoang.. huaa!! ::

:: Malam smlm kami dinner kat Perantu Hill Sg Merab sana.. suami senang nak solat.. i kenyang lagi dok cekik pizza 2 slices.. layan satay je... sedap elok daging dia.. yg penting kat tgh2 dia ada sejemput lelemak.. ! baru lah menepati tekak ..emang dasar loh!! hahahha..  ::

:: Mee goreng suami. kat sini mee goreng dia mmg sentiasa sedappp! :: 

:: our meal for last nite. settled makan, suami i boleh kata TAK KENYANG?? terus i azan kan kat tinger dia!! ek eh dia tu..cukup la sorang 'pakyom' je kat umah tu. hahahaha. 💣 ::
 
:: sambil makan, kedai tu ON TV3... i memang layan jg ceter ni.. BIAR AKU JADI PENUNGGU. koang layan dak?? Mula2 dulu cemuih jg sbb hero dia(Ashraff Muslim)..errr errr errr..tettttt gittto. tapi sbb dah tadek apa nak dilayan, boleyy laaa buat tggu2 maghrib.  I tgk yg recorded biasanya..sbb time2 tayangan i mmg akan bz kalut p fetch suami bagai..  I rimas jg cete mcmni.. sat2 majuk. sat2 OK.. yg wife dia tu, tak penat ke nak pendamm je semua?? tak reti eh bincang ke?? bebel ke?? ada ke femfuan yg dok katupp je mulut camtu??? dok pendam telan je aihh??realistic sket plissss! kalau I, merajuk sejam ..senyapp ..tu pun mulut leh jadi krem dow!! nak juga menganga mulut tu.. tak bercakap pun, i g dapur mengunyah!  eh mmg tak reti lah ko! ::

OK tu je.
Semakin tak tau nak update apa.
Lunch hour rehat pjg ni mcm nak p cari  makan benda manis2....
dessert2 ke..

Happy weekend ols.




3 comments :

Zie Azi said...

jangan cakap k.sha pki kain batik tepi ehhhh..
larikkk hahah

Nur Aishah said...

hhahaha lempang kang... tu nenek eh! apo lak den??? den pakai kain batik ikat tali rapia... takpun pakai belt suami.hahhaha

Anis Azalea said...

Makan besaq naaa..hamboi...