Tuesday, February 28, 2017

OUR SABTURDAY STORY ; HOUSE CLEANING , GROCERIES & DURIAN CHAPTER...

3 comments :

Assalamualaikum.

Last friday i ada list kan a few THINGS TO DO in weekend kan?? READ THIS
Alhamdulillah kelima2 job task yg i jot down, semua i birjaya buat olsss olssss.. *kibas2bahu*.
Pagi2 sabtu, kami operasi kemas rumah.
Suami mcmbiasa, ketua cleaner. hahahha. konghasam pnya binik! 
dia cleaner kan suami sndiri???
Alaa ilek laa bang..u are my frienddddd 😝
I mandor je.. huhu.

:: mmg berjodoh laki bini sama pangai... ada penyakit Mild OCD. hahaha. Mcm suami I.. abis smua dia kipas lipas kan habuk2.. celah2 bedah semua dia kelebet.. bulu ayam lain, kain lap lain..siap pakai tangga lagi.. bunga2 manje i smua dia tlg lap.. carpet smua vaccum, gulung jemur. wow!! good job bader! hehehe:: 

:: tak memadan yg kidal..! zapp zappp dia mengelap. i peratiii je kehebatan suami sndiri. mihmih :: 

:: Alhamdulillah within an hour settled kemas.. sap2soi semua kita bantai vacuum kan! kang kalau sapu,terbang2 habuk dia. :: 

:: While dia kemas2, i settled kan kain baju.. :: 

:: elok panas belitak, meresik2 kain baju. Dah mcm umah setinggan, abis pagar2 pun di sangkut kain baju. arrghh gasakkan situ. janji kain masak ranum! bila lipat kang sedapp je bau Downy.. 

:: Paling best bila kita basuh telekung serentak pastu dia elok keringg.. orgasma berganda!! I sekali pakai.. ada 3 telekung. 1 tuk office. 2. tuk umah(bawah) 3.  tuk bilik atas.huhuh. Pastu i sambung aktiviti iron berbondong2 baju terus.. dah settled smua, baru kami p bfast..dah gigil2 berbuih2 mulut nak jadi sawan dah, sbb  bfast lambat.. brunch teros! :: 

Then singgah Mydin...groceries!
tuk rumah mak & rumah kami sndiri.
Alaa umah kami, topup2 sikit je..
lepastu terus shoot balik umah mak.
Sampai umah mak, tgk pasangan warga emas romantis ni tggl berdua je.
Yang lain2 abis dah keluar menggelenjin ari sabtu kann??

:: ajak diorang mengopi... atuk request nak makan char kuey tiaw.. Jom, ke DET station k.. sapa #Ampangrian?? tau kot kan DET station char kuey tiaw yg mabeles tu??? ::

Malam tu lepas isya...lepas bergentel2 ngn bebudak 2 orang tu (Abam &Auni) kami balik Kajang.
Menjerit mak, kitorang balik. Dia igt kami tidur sana.
Mggu ni kami nak rest kat umah sndiri lama sikit.
Next week insyaallah ye mak!
Otw balik Kajang, kita men-derian sehenjut!

:: Sebiji besar for two of us. Ni nama dia Durian Hijau.. 2.5kg RM60.. :: 

:: Isi tebal ok..bijik tecit! lemak merdu..terjilat2 bibir.. nyum2, eh pokok pangkal mmg rasa durian lah! huhu :: 

:: mamat ni makan mengalah2 je..biar bini dia makan puas2..siap offer nak buka lagi sebiji. OH NO!! Enuff ok sebiji besar mcmtu.... kenot eat too much doyan ni... koncing maneh! huhu :: 

:: Bff durian..dulu kini dan selamanya.. ne ne ne ne::

Cukup ni dulu...
sambung later2 k...

.: MUCH LOVE πŸ’‹ .:






3 comments :

Zie Azi said...

BIK... bisa megemasi rumah saya ngakkk, bayaran usah kuatir, ngomong saja bisa di aturrrrr

Anis Azalea said...

Ya datang tolong lap cermin rumah. Tu paling malas nak buatπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Nur Aishah said...

zie : i charge ikut tile. sekeping tile RM50.. kira la bapa byk tile umah ngko. sbb i cleaner ber-profile tinggi..ada beran???
anis : hahaha tang tu, kita pun panggil helper :'( hahahhha