Thursday, February 02, 2017

ME'NATE STEAK & SAGU GULA MELAKA SEDAP @WADIHANA ISLAMIC KITCHEN

3 comments :

Assalamualaikum.

Kekemain sengal hari ni nak masuk keje balik 
Lepas cuti lobang2... CNY & Hari wilayah ...
Esok dahhh jumaat.
Smlm cuti Hari Wilayah(Hye Ain J yg berada di Selayang S E L A N G O R ! 😝)..
seharian duk umah. Keluar pun pi bfast kejap je.
Pastu kol 11am anak2 datang umah.
I gorengkan frozen popia yg sedap meletop pom2 tu.
Kemain i dgr diorang berbual.. i curik2 dengar.. "sedap la popiaa ni".
 silalah terus beranggapan auntie cun melecun kau ni yg buat sndiri ok! huhuh.
Org tak tanya..i tak bgtau. sumpah! bkn  tipu! 😎
Pastu lunch tu pun Along p tapau nasi kukus.
I senggugut sakit pinggang ( bendera merah).
Depa balik pun dah kol 4pm lebih.
Ngam kemas2, sapu2...i terlelap sampai kol 6.30pm!
Ha tu dia baru betul pnya cutiiiii!!! 

Ni pic kami layan Me'nate steak Jumaat lepas.
Berulang2 lah pun makan kat sini.
Nothing  special dah jadi nya.
Dulu ye... mula2 berjinak2 kemain2 village terpeghak2.
Skrang, dah molek dah nafsu i didik ...lek2..kool2.sap2kok lu... hehehhe

:: i pnya.. lamb.... skrang me'nate ada lamb rack..dia akan masak dgn cheeze and serve with fries. Rasa mcm nak try..tp i fikir2..dah la kamben tu muak2..nak kawan plak dgn cheese.. jadi apa lah tu karang kann?? pastu hilang rasa air kamben tu..terus kengsel..order biasa je la... medium well.. ::

:: husband's.. steak.. ::

:: pastu nampak meja sebelah makan carbonara, wowww mencabar keimanan!! terus minta buku menu kat waiter..belek pnya belek.. i order kan suami kids meal; carbonara..hahhaha. portion kecik sudah.. kang bkn habis!! tapi rasa menyesal di hujung jalannn...sbb S E D A P nak meninggal!!!! i rasa mcm kids pnya lain sket lah dari carbonara biasa..dia buat creamy sgt.sedapp sgt2!!! pic carbonara yg depan suami i tu..dia serve dgn 2 ketul home-made frankfurter.pon sedap!!! i dah gelabah2, skjp potong lamb..skejap kan sudu kan carbonara... dua2 pun nak melazat tak menentu hala! pakai pelaris eh?? huhu ::

Isnin petang cuti CNY tu...lepas balik dari Melaka...
P early dinner kat Wadihana Islamic Kitchen...
Suami layan mee hailam.
Kat sini mmg pricey sket food dia.
rasa not bad. tapi tu laaa..portion dia mmg sgt sedikit!
mean tak berapa puasss nak makan.
Kalau 1 serve tu mmg sesuai tuk 1 tekak je. takleh la kita nak cekuh2 kacau ke apa.

 
::Pic mee hailam suami tak snap..mee hailam dia biasa sedap.tp petang aritu melted sgt(cair).::

:: I makan ni. seafood noodles..rasa dia mmg nak imbaih mcm aglio olio..tapi dia pakai mee.and ada terung bagai. sedapp mmg sedapp..tapi tula..mmg sikit. Pinggan dia ye mmg selebar2 besen..tapi isi dia takat tu jela.dlm pic mcm kan byk kan?tapi dia cetek tu je. ::

:: pemenang petang tu..minah ni laaa... SAGOO GULA MELAKA!!! ya amponn dah kenapa mesti nak goda i mcmnii?? gula merah kat belah bawah santan...nak makan baru korek naik atas..sedapp nyaa milky...letak plak eskrem vanilla yg molek..bkn POLAR brand mcm aiskrim org jual naik motor tu..NO NO ...  mmg apa?? ye betul mengundanggggg...laluuuuu terjadi lahhhh.. πŸ‘‡ 

:: tadaaaa..terus up lagi seketul!hahhaha i juga yg bedalll sampai linchiiiinnnn ... hahah padan muke shaithon! i makan sampai abis..dia tak dapat sikit pun! wek wek πŸ‘…::

nanti kalau mai situ, jgn lupa order sagu gula melaka ok! 

::pic from google ::

 No. 2, Jalan Medan Pusat 2C, 
3B Curve Business Park, Seksyen 9, 
Selangor, 43650 Bandar Baru Bangi, Malaysia
landmark : depan BANGI SENTRAL, dekat2 dgn Mohd Chan Chinse Muslim restaurant. 

Ok koang.. i sempat update ni je...
Arini ke-BUSY-an like a 🐝 





3 comments :

nor ziana said...

bizi rupanya arini...patut la lambat update..penat kita bukak tutup bukak tutup blog kamu dari pagi...sempat jugak baca walau nak balik dah

No-In said...

aku pon paling suke sago kt cni. kejadian bermula bile bwk mak esah senior mkn cni. sejurus rasa, terus terbayang2. so, kalau dtg cni aku xpenah lupekan dia. mmg aku sayang dia till jannah. hahaha

Anis Azalea said...

Selalu je nampak bila pi BBB dan rasanya masuk sekali je.