Friday, December 09, 2016

NASI LEMAK BEST @D'MARVELLOUS BANGI SEKSYEN 9, ALIFF 6TH BIRTHDAY & MAULIDURRASUL 1438H...

2 comments :

Assalamualaikum.

Salam saiyyidul ayyam penuh barokah sayang2 semua..(wahhh DSV sangat kau!).hahah
Pada yg masih tak tau apa lah makna saiyyidul ayyam yg orang sebut2....
Maknanya adalah PENGHULU SEGALA HARI.. Saiyyidul= penghulu. ayyam = hari..
ala2 Jumaat ni ketua darjah la pada hari2 yang lain.. gittooo..
Btw..biasa lah..kita ni kan suka je..follow2 orang sebut ala2 istilah arab..
kita pun follow... mcm iftar, mabruk, sannah helwah, eid..
tapi bila follow tu, study skali makna dia..
so that tak salah nak guna dalam sentences.wokey?
bagi saya tak salah langsung nak poyo2 guna arabic vocab...
takpela kalau sekadar mula2 ikut2an..lama2 mana tau satu ari nanti kita jadi mahir..
bahasa arab..bahasa alquran & bahasa syurga tu..biar lah lekat dan dekat di hati...
kenapa nak marah2 kalau kita nk apply campur2 dgn bahasa melayu, inggeris?? kan??
wowww, mementang ari Jumaat, kemain mode otajah jelmaan kau kan?? 😝

Alhamdulillah...
Semalam closing account done successfully!
Tahniah tuk geng2 baucar..
Walau mencangut juga la nak mengejar invoice etc..
Janji tak AP58, Alhamdulillah.
So leh tarik napas jap...sambil2 prepare for new year..new story ...

Malam tadi dah balik tidur umah sendiri.
Lain mcm sungguh feel dia..
i kan balik awal dari suami..
masuk2 je umah rasa sebak...
hahahhahah padahal tinggal 4 hari je..
sejenis apakah perasaan mcmni kan??
rasa nak geget2 je kusi meja...semua bnda lah dalam umah.
sebagai tanda..IM BACK!! ahhh menyamm..over! 
balik2 je smlm,cepat2 masuk baju dlm washing machine.
cepat2 capai penyapu sapu2 sket..
check2 kot ada lipas mati ke..semut kat mana2 ke...
sinki make sure kilat mcm sebelum...
cushion kecik2 atas sofa tu teratur elok ke tak...
dia mai dahh penyakit OCD dia.hahaha..
bila semua ok...barulah legaaa nak mandi, solat...
leh solat lama2 sikit dalam umah sndiri.
ngaji kuat2 sikit..biar bertereban setan2 yg tumpang umah kita 4 hari.
biasaa dia tuuuu, duduk nak free je..bayar la!! haha
ek eh berani betol kau kan?? cuba dia muncul kan diri kang, bagi duit...
dgn kau-kau 'jalannn' terus kot? tsk tsk nauzubillah..
👿 syuh syuh... auzubillahiminassyaithonirrajim..

Pastu malam keluar cari makan.
Lunch dah  makan McD.. i dh bgtau suami awal2..tanak makan western2..
nak yg savoury2..pedas2...
nampak plak d'marvellous sblh PORT(restoren jg) kat seksyen 9..
jom try...

:: menu tak byk..berkisar pada nasi lemak dan char kueytiaw.. 2 jenis ni ada la a few jenis..nak nasi lemak telur ke..nasi lemak special ke..sama lah mcm char kueytiaw pon.. sedapp sambal dia tak pedas..mcm tu lah kesukaan si perut babat kesayangan I ni.. harap tebal je lebih!! tapi tak tahan pedas..padiaaa???  hahaha. ni nasi lemak telur + ayam = RM 6.50 . Suami i layan char kueytiaw..gambar yillek pochi... nasi i sampai dlu..so i per-settle-kan makan dlu...fokus2! huhu::

:: 2-2 layan apple. suami apple laici, i apple susu. fav drink sekarang, pi mana2 layan apple susu. sedappp hoii. koang penah coba?? rasa dia mcm apple lassi or vitagen kaler ijau tu.. nyummmsss. murah air kat sini..rm3.50 je.. i rasa murah je..sbb kedai bawah pokok kat ampang tu, milo tarik dia sampai rn2.50.. kedai takat tepi jalan, tiang pun kalau i tumpang letak jari kelingking pun boleh merudum menyembah bumi..tetapp harga hotel dia letak! mau setahun 14kali makcik tu pi umrah selamber jee..  :: 

Nak try D'MARVELLOUS??

5-G-1 Jalan Medan PB1A Seksyen 9 
43650  Bandar Baru Bangi Bangi , Malaysia
Landmark : dia dekat2 dgn The Caravan Cafe, Bangi Kopitiam and PORT. 

Lunch jap lagi, kalau suami i larat,dia mai fetch bawa p bookshop.
Oh dia cuti arini..
Kami nak p cari stationery best2 tuk kirim suh bagi dhani(my nephew) kat Parit Buntar sana.
Esk rombongan cik kiah nak p utara.
Kami tak ikut...so kirim lah skali.sbb dani and abam sebaya.
2017 masing2 masuk darjah 1..
tuk abam, later2 takpe..sbb abam duk sini je..
btw..today is ABAM a.k.a MUHAMMAD ALIFF B MUHAMMAD HAFIZ 6th BIRTHDAY!!
HAPPY BUFDAY PAKWE CIKNYAH YG TERSAYANG. 🎈🎉🎊🍰🎂
walau lorat2 pangai abam. cengeng..tapi abam tetap pojaan ciknyah..
malam ni kita celebrate ye... 
Selanjur keluar jap g..tgk apa yg leh dibeli...
budak ni lorat lebih sikit.. apa kita cakap, walau just sambil lalu..
dia ingat..and dia mesti tuntut!

Ahad ni 11hb bersamaan 12 Rabiul awal 1438H..
Hari keputeraan baginda Nabi Muhammad S.A.W..
Selawat dan salam buat rasul junjungan..
Moga disyafaatkan.
Ayuh kita perbanyakkan selawat..
dan sentiasa mensantuni akhlak mulia baginda..


Makna kata, Selasa depan lah baru sambung kerja ye...
YEAY.... 



2 comments :

Zie Azi said...

nasib kat sini bukan mcm fb yg bolh tepek gambar hantu pontiank rambut mengerbang tu, 'hai boleh tumpang tido sebelah'
mau tak cukup kaki nak larik..hahah

Nur Aishah said...

sodaqallahulazim ye...
haku ni gajah boleh tahan, bunyi air menitik pun leh lari menonong keluar pagar teros..padehal hantu tgk haku pun takut.. ni sapa yg lebih seram pun tak tau..hahahhaha..