Friday, December 02, 2016

MEE GORENG CINTA SAYANG & CERITA LANGGAR KUCING SAMPAI TAYAR PANCIT..

1 comment :

Assalamualaikum..
Ni cerita kelmarin(Rabu).
Ptg balik kerja tu..I  dah macam k*ling estet ..belengas2!
bz kekemain hoi.. dekat2 closing date ni kann..
orang kata nak cebuk b*rak pun tak dann!!
main dedat (calit) je! hahaha.pengotoq!
I masuk je keta, On aircond, terus angkat k*tiak bagi kena ekon.
menderu sejuk cik ketty. bahahha
aircond opis kan dah jahanam! malas nak cete aihh! 
I drive pun tersengguk2 ngantok..malas btol nak isap asam.
kang konon asam nak buat hilang ngantuk, ujung2 nanti i buat mcm makan nasi!
abis sebekas..tu yg malasss.. bertabah je letak mancis kat mata.. ok ni tipu... šŸ˜
So otw tu dok timbang2 nak makan apa for dinner.
Mggu ni dah berasap dah dapur.. i masak cincai2 malam isnin aritu.
Aci jg ni kalau cengelat makan luar.. bahahha.
tapi kenang kan i cuti solat, gagah la jg masak simple2...
sementara tayah terkejar2 solat kann???

:: i singgah kedai macik... beli bahan2... daging MESTI. I skrang tgh bff letak daging sbgai rencah mee bihun I.. huhu. tu daging tu i dah siap rebus... i ceduk dgn air rebusan dia separuh..nak buat stok..tu yg buat jd UMPPH.. kali ni i tumbuk bawang putih lebih sikit. tak pakai bawang merah mmg saja tanak pakai. sbb mak i kalau masak mee ke bihun, jarang buh bawang merah.. lagi sedap masakan dia..i tak sure lah why..mak ada bgtau..tapi i lupa dah asbab dia.. ::

:: mee dalam kuali kerak!! jgn tegur! miahaha. buh la beli tefal ke cornell..kuali kerak telinga capang ni lahh tatap menjadi pojaan hatiku!! sawi tu i pakai sawi cina.. lebih crunchy.. beside..kedai macik tu...sawi cina ni leh beli loose setangkai2..kalau sawi biasa tu dia dah siap ikat2.. byk pulak 1 ikat dia tu.. ::

:: ni semangkuk besar..dalam pic mcm kecik plak rupa dia.... i guna half je dari 400gm(sebungkus) mee tu..ponn tetap ada belenn..kan I kata..tak pulang modal suami i ni..makan tak byk.. tak mcm suami orang lain.. i kalu dgr cete suami kwn2 opis i makan..kuss semangat!! rasa berbaloii btol kalau masak pon..takpela janji suami i tersandau lepas makannn.. :: 

Ni cerita pagi semalam...
 otw pi keje..lepas hiway SILK.. 
ada kucing hitam tiba2 melintas... 
hiway kan? faham2 je la..berapa suami I speed.. 
suami i try break...tak sempat koang!!
gedeganggggg langgar kucing!!
subhanallah ..menggigil terus i....
sbb terasa badan dia smua bawah tayar! 
im so sorry meow!! soo soo many sorry!!! šŸ˜¢šŸ˜¢šŸ˜¢.
i tak sure šŸˆ tu hidup lagi ke tak...siann tucennn..sob2
terus dua2 senyappp..tiba2.....
dahhh jadi pulakk dah..tayar pancat!! 
huishh giler lahh langgar kucing pun leh sampai pancat eh??

:: sebaik a few meters je ada petrol pump.. suami turun je kete..terus ada seorang laki mai tlg..nampak mcm homeless..tapi tak tau la..if not... beria dia tlg. ::

:: sian suami i... peluh2 tukar tayar.. ni dah 2nd time kena kat kete ni... aritu langgar batu.. ::

Dah dekat2 nak abis..suami kemas2.tiba2 lelaki yg tlg ni hilang...
uitts??? i nampak dia amek beg dia...tapi igtkan dia masuk toilet..sbb toilet depan tu..
so kami tggu kejap..ek eh tak keluar2 plak??
nak say TQ and hulur duit minum ke.sian kat dia..
tapi dia dah ilang...!
masa suami i nak keluar dari petrol pump. i  ternampak dia duduk kat divider dalam gelap.
Cepat2 suh suami berenti..
Suami p kat dia... hulur duit minum..
Mula2 dia refuse... last2 dia amek jg..
kata dia.."dia tlg ikhlas"..
alahaii ada lagi orang baik dlm dunia ni rupanya..
heart break..... šŸ˜‘
 



1 comment :

Zie Azi said...

deep bila baca ada lg org baik yg ikhlas nak tlong..lusuh ye baju org homeless tu..nape k.sha tak suggest duduk rumah gelandangan yg kat bulatan pahang tu, kot2 tumpangkan sekali jln sehala nk ke HKL kaaannnnnn..hahaha larikkkkk