Monday, December 05, 2016

BAWA MAK AYAH BALIK KAMPUNG TERUS JALAN2 MELAKA...

1 comment :

Assalamualaikum.
Apa khabar koang arini di hari2 'Isnin blues'.. ? 😜
I OK je..since mmg semangat datang keje nak kasi percepat perambos perabih smua purchase..
closing account kan this coming 8th...
So mmg dh mcm charlie chaplin sekor2 buat keje.
Smua takut nak stayback OT... 
kebetulan pagi tadi ada plak kes patient terjun dari tkt 5..and watammat.
betul2 jatuh atas pelebas pintu belakang office kami.
dari kol 3am sampai skrang the body masih ada atas tu... subhanallah.
nak baca fatihah ke apa, bukan orang islam.
So ayuh la kita berperang sampai 8hb ni haaa...
ke ko nak mengalami tekanan perasaan yg haibat kena OT dlm keadaan yg menyeramkan..?
so...silakan bekojo sekueknya! πŸ’ͺ
Mana dann lah i update bagi mengisi masa2 senggang nak tggu supplier reply thru system. 

Dimulai dengan wajah kesayangan u ols.
dipersembahkan .. πŸ’£ POMMM!!

:: skrang tiap2 ari jumaat, time i fetch suami kat KL..mmg pesan siap2.. "abg, mocha frappe sattoooo!". siapppp! hehehe.. ketagih! bawah opis suami i kan ada coffe bean..best kan??? depan kiri office ada KFC,BURGER KING, MCD siap... seberang sana..kedai makan mengemut2..jalan sket p CM...p makan kat atas..., tempat panas berasap2 tu.. goreng2 dia bapakk laa sedapp hoiii.  koang layan tak? lepak2 CM? tu mmg area i time muda rimaja dluuu wey! dari rupa CM tu comot lomot.. sampai skrang dah jadi lawo.. aircond kuat.dalam tu. siap ada SR, food court dia pun dh emsem... ada mcm2 lah. tapi dah lamaa jg laa tak p sana.. dlu kan bas je transport utama... so nak kemana2 mmg janji ngn kawan2 kat situ. senang. hphone pun tadak.. pandai2 la tepati janji... ok dah jauh pegi nya..dari mocha frappe ke kenangan CM..hahah. tapi..suami i tetaplahhh selalu je blurrr tak tau nak lunch apa?? hang mai duk HKL sini tgk..hadap la cafe sendu yg  bercampur aduk dgn patient dgn visitor... hari2 pun menu yg sama.. sungguh pun begitu tetaplahh GEMOK 🐘. kah!!! .::

:: Jumaat lps maghrib family I datang rumah.Sbb esk subuh2 sepi'e nak gerak balik kg; Melaka, naik 1 kete.kete besar kami tu mmg berbakti sgguh...sbb tu nak tukar kete sport mcm ferrari ke porche ke audi , i tangguh dulu 😜 . haha bertabahlah dgn si hitam gabak kami tu 🚚. Janji boleh buat jasa.. condition pun tiptop lagi! suami i kan sangat sayanggg kan akan kereta2 beliau.. huhu. So malam tu bawa diorang p makan kat Bangi seksyen 6..  i dah kenyam sbb goreng popia instant yg i beli.. layankan diorang makan. ada tak ada, i beli goreng pisang cheese + caramel.. RM7. ::

:: hoii kekemainn sedappp!! pisang dia elok crunchy..cheese dia masin sedap..campur dgn karamel..merdu btol rasanyaa.... i tak sure ada kat mana lagi cawangan pisang cheese ni..tapi dia kedai proper la..menu dia ada mcm2...cheese choc, cheese ori, cheese caramel, white choc...etc... tiba2 sapa terbaca ni..pastu kepingin ke...cerrr2 la try search KAKP THE PISANG CHEESE...::

SABTU

:: Pagi2 sabtu at 7.45am dah sampai tempat bekpas kat Bangi nunnn.. ::  

:: Mostly layan roti banjir special.. letak 2 butir telur half cook.. delicious!!! ::

:: one & only adik femfuan I.. ::

:: dah kenyamm baru syokkk tidur dalam kete. kah kah.keji nauu statmnt..sian laki I ols..drive snsoang.. smua rakyat 7 orang dalam kete tu 😴😴😴 ::

:: Agenda pertama singgah kampong ayah. Ayah ada discussion dgn adik badik dia pasal tanah pusaka. Then bayar duit orang ukur ..lepastu gerak p kenurik kawen sedara belah mak plak.. tgh2 makan,ada quiz.. pastu ayah jawab, and dapat hamper kau! mih mih mih. Sedap lauk kenurik dia..yg terpaling win. air ada 6 jenis ok! tau2 je la i dgn air ni mcmna punyer bff...  🍷🍸🍹🍺 . slurrrppp::

Then kami move to rumah maklong (kakak emak).
Ziarah maklong sakit.
I byk la bagi kata2 nasihat kat dia...
dari pengalaman i masa sakit aritu , i share dgn dia..
I bawa kan air zam-zam and apricot seed...
i bagi surah2 amalan yg i buat..Insyaallah..
DIA pemberi penyakit..DIA SATU2NYA YG MAHA MENYEMBUH...
AMEEN.
at the same time, i bagi dia smngat suruh juga usaha pi hospital..buat proper treatment..
mentelah menantu dia Pen.Pengarah JKN melaka sana kan??
lagi senang nak req for the best doc ..
Pray the best for maklong..

eh stop dulu lah ye...
Kena cover keje staff cuti... 




1 comment :

Zie Azi said...

muka ada senyum, mati dlm imannnnnn..
takoitttt, ada pulak tourist guide yg offer diri tunjukkan mayat yg terjuntai kaki tu, dah nampak terus peluk kakak bambam, terkejut ada mayat atas bumbung..zupppp