Thursday, November 24, 2016

COULD I HAVE THIS KISS FOREVER??? #WEDDINGECAH&ZAKK ..

2 comments :
Assalamualaikum.

Koang.. arini lega sikit kerja. Tak kalut sangat.
Tengah tggu boss2 shopping ubat, nanti baru datang bz. 
Peruntukan tambahan pun baru turun.
So, tgh get ready nak 'shopping' je la ni..
Sesambil2 tu dok kelebet2 folder2 dalam pc ni.
delete2 mana patut...
ter. terrr jumpe la pic kawen..
a few years ago.. ago tak berapa ago lah pun.. 😛
Pastu teringat 1 kes, i duk ungkit2 kenapa suami i tak kiss my forehead time lepas SAH dulu?? 
Sampai sekarang kalau tgk drama ke movie ke ada adegan kiss2 dahi bagai...
i mesti jeling2 kat dia... 😥
padahal i tau je sebab dia kenapa?? hahhaha.
Sebabnyaaa... kadi yg nikahkan kami dah ceramah siap2 dalam tazkirah before aqad tu...
"tak payah la berkiss2 bagai...tu semua budaya barat.. 
nak buat depan2 khalayak buat apa?? tunjuk kemesraan depan orang, 
langgar adab & akhlak muslim.. tadek istilah batal air semayang ke apa dalam islam.. bla bla.." katanya..!
Amboiii... terbantut2 terkujat2 hasrat nak cemolot2 dpn audience gitttooo.. hahhahaa...
Tapi mungkin ada benarnya, walau dah halal adab dan santun tetap la kena pelihara kan?
tapi terpulang pada masing2 lah nooo.
kesimpulannya i mmg tadek la pic mcm koang tuu.. 😂
so suami i just sarung bracelet and i salam cium mulut tangan je...

:: dah la taleh lomentik2 cium dahi...letak tangan atas pala..ditonyoh nya tangan dia kat idung mancung(lah sgt!) I!!!!  mendapat gambar hidung terpeseh2 mcmni! sebaik ada mak dia depan tu..kalau tak..mau i bagi siku tang2 situ juga.. kah! ::

Pastu malam2 (ehem).. i tuntut laaaaaa...
nak kiss forehead and baca lah doa tuk i... sambil letak tangan atas kepala..
alaahh saja gedik2 nak merasa..
so kali ni tak buat kat depan khalayak ken?
kita berdua je ken ken ken? berdua?? 😮😈
so darling i tu melayan je laaaa.
Debar2 sangat rasanya.. dalam keadaan sayup2..   
Suami pun baca lah doa yang dia suruh i cari.. 
 lebih kurang mcmni lahh doa nya..
 
BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM...

Ya Allah, aku memohon kepada-Mu dari kebaikannya dan kebaikan apa yang Engkau tetapkan kepadanya, dan aku berlindung kepada-Mu dari kejahatannya yang Engkau tetapkan kepadanya. Ya Allah berkatilah isteriku ini atasku dan lindungi dirinya dari segala keburukan perbuatan orang-orang yang dengki dan perbuatan tukang sihir apabila dia telah melakukan sihir dan perbuatan orang-orang yang suka melakukan tipu daya.' (riwayat Abu Daud)
AMEEN YA RABBAL ALAMIN...

Tak cukup eh 1 pic tu??
ok2 i lanje lagi sekeping...
aceaceaceace....

:: us with VVIP dalam hidup I.. mak and ayah.. kiri kanan bunga dalam vase ada air tu, fresh flower. i saja request sbb bau dia wangi...walau pun i req kaler lain, dapat kaler lain. wat tu du??  ::

till then ye koang, tgh lapar ni.
tggu KFC delivery.
eh btw.. mmg i tadek idea pun nak update..
ikutkan malas je nak update..
so i mengaku ok..mmg tadek modal. 😎
hope koang tetap sayang I sebanyak2nya,mcm gandum yang penuh diladang k..
ingat...gandum ok!! boleh buat roti sedap mcm The Loaf.. 😍

Bye koang!!



2 comments :

Zie Azi said...

kelecup melecup hidung menyek tak sabar nak ium tangan..malam kang baru cium lain pulak tetttt 18sx &*&%#%##@@!%^&

Nur Aishah said...

hahhahaha.... cium kaki ke? tak faham larrr.. lalalalalala...