Thursday, June 09, 2016

IT'S 9th JUNE EVERYONE!!! IT'S MY BUFDAYY!!

2 comments :

Alhamdulillah....
9 June tiba lagi.
36 years ago, cemana lah agaknya rupa mak I meneran..
tahan sakit nak beranakkan si gajah yg comel ni haa..
Sorry lah mak... orang tak sengaja dari kecik2 dah gedebok.
wat susah2 mak je nak teran orang....
nnti orang lanje mak handbag raya eh! ayang angat kat mak neh!
Mekasehh sebab berankkan orang...

Syukur Allah masih bagi peluang..pinjam nafas dan udara.
Moga Allah tuntun hati saya ke arah kebaikan, keimanan dan ketaqwaan.
Seiring pertambahan usia....
Ameen ya rabbal alamin ...


:: Bufday gegurllll... Doakan kesihatan saya ye!! dan saya minta maaf kalau sepanjang hidup saya ada buat salah dan silap.. pada reader saya yg ramaiii sampai takleh kira ni (#tddmka)....doakan saya juga ye..walau maybe kita tak kenal in-person k!HAPPY BIRTHDAY TO ME!! ::  

Meh i lanje cete surprise yang suami I buat..
Kemain..belajar dari sapa nak wat surprise2 nehh?? hahhaha.
Malam lepas tarawikh biasa kami layan recorded drama kat astro.
Sekarang ni tgh nak perabihkan cete SEMANIS HONEY tu haaa.
Tapi smlm dia resah gelisah mcm ayam nak bertelur.
Sekejap2 dia tanya I.. "syg tak ngantuk lg ke??..taknak naik atas ke??"
Eh berkali2 dia tanya neh.. last2 i pedapp. Jom lahh naik!
Baru kol 10.15pm kot time tu...
Then i naik lah mcmbiasa.. p tandas.
I belom kluar tandas lagi dia dah berebut2 nak masuk tandas juga.
Berlaga2 bahu la kat pintu tandass nu... 
I tak pasan lagi..pe'el pelik dia...
Then i naik katil..i nak tukar bantal..tibaaa2....

:: I nak pakai bantal 2-2 yang bunga2..sbb bantal tu tinggi sikit. So nnti i tukar la dgn suami I.. -gambar lakonan semula.. hehehe ::

:: jeng jeng jeng... ooooooo rupaaaanyaaaaaa.... mendalah ni!!! patut i raba2 apahal tinggi semacam bantal ni... SURPRISEEEE!! hahahha.. agak menjadi juga laaa..pada I yg tak penah dpt surprise mcmni... tanjat juga la gegurl..terlompat2 la jg atas katil(balik kena check spring tilam balik neh..huhu). Patutttt laaaaaaa dia berperangai pelik sangatt..pandaii dahhh diaaa. heheh::

:: tq sayang..bukan nilai hadiah ni pun jadi ukuran..tapi usaha dia p Sogo tetengahari terik puasa2 ni...dgn bz meeting bagai.. tacing i taw. Tq sayang sudi jadi suami terhebat tuk saya.. Saya tadek niat pun nak show-off... but since dia pun baca my blog. ni pun salah satu cara I appreciate dia..tada niat lain pun taw.. bkn apa sangat..bkn ada bufday party vavavasss dgn kek bentuk beg channel ke apa... Alhamdulillah. Ni bonus lah kan.. Allah dah bagi pnjam udara ni pun dah sangatttt laa syukur... once again..TQ SUAMI KITA... Suami masing2 pun ada kelebihan tersendiri ye dok??Yang tak kawen lagi pun, saya doakan koang dapat suami yang baik2.Ameen. ::


CERITA BERBUKA SEMALAM.

Ya ampun skrang dah pandaii dah orang2 ni semer balik awal.
Kol 4pm pun dah menderu2 kereta..jammed!
Sampai kajang dah pukul 5.10pm mcmtu.
Dah bincang ngan suami, nak masak mee ptg ni.
So singgah kedai makcik beli sotong udang semua.
Pastu drive pi 99 speedmart plak cari sos ikan..
verangan nak masak mee terpaling sedap la kununn..
Pastu singgah beli kuih buah melaka plak.
Tup2 sampai umah kol 5.40pm.
Ko ghaseee I dah mcm apa??
Merempan2 sensoang! 
nak nyiang barang2 tu smua... 
kang nak mandi, solat.
Pastu terkejar2 plak nak keluar jmput suami.
So...rasanya ni lah kot terakhir kali i leh masak time kerja.
Mmg tobah lahomm!! Beli je la..makan pun berdua.
Weekend je lah ...kot i rajin masak.
I jadi terkejar2..dgn nak angkat kain baju. Lipat baju.
Dah la dlm kete about sejam lebih.
Tak larattt macik nak! macik dah tua!!
arini dah 36tahun pun dahh... huhuh.. 

:: Bahan2 yang i guna... tu nampak sos ikan kemahenn botol besar bagaq..nak guna 1-2 sudu je! pfftt. Sapa nak sikit, i boleh bagi.. tadek plak dia jual kecik2.. saiko tawwww simpan botol2 menggajah cenggini. bila tahun lagi tah nak guna.. hoho. Yg tiada dlm gambar.. tepung jagung.. nak pekatkan kuah sikit ::

:: Adoiii kuali berkerakk mcm ni..failed!! i takleh sental dah..abis daya dahh! nnti lah i nak beli kuali non-stick yg molek2 sikit. semenggah sikit nak tepek sini..adoiii laa..mahapp ye... So ptg smlm i leburkan udang and sotong je...  tumiskan bawang putih and cili blender sebelum tu. ::

:: Pucat mee ni, sbb i takut nak buh kicap byk2. bulan puasa takleh nak rasa, nebess nya i kalau termasin. kalau tawar kang, leh taruk kicap ye dok?? 

:: Siap sudaaaa ..i tak buat basah sangat2 i buat becak2 je.. next time leh improve lagi!! ::

:: Sempoi gila babasss kannn menu kami?? . Masak ngam2 ada lebih sikit. Masa 'morreh' berebut balik nak makan mee tu. eh bila dah makin sejuk, makin sedap ko!!! sbb rasa dia dah bergaul mesra... eeee dapp dapp dapp.. see..mana kau nak cari org yg kompiden mcm ni??? sndiri masak,sndiri puji menggunong! hahaha. huaaa mulalah tu perangai,sambil type sambil tadah ailio menetes. hahaha :: 

P/s : Happy bufday to Mek Aini.. Jiran duk sebelah meja haku ni haa.. boleh pulak sama bufday? but she younger than me 3 years.. tak lupa jg buat Ani..eh  Ani juga nama nye..Rohani Talib.. schoolmate..kembar tak seiras.. lahir hari, bulan dan tahun yg sama! Bezanya..dia kurus..haku gemok. Nyampah!!

OK tu je bufday gal nak cerita..   
Koang dah fikir ke nak bagi I hadiah apa?? ha ? ha?
kalu nak bagi lps raya pun i terima lagi tawww.... :p



2 comments :

Zie Azi said...

yg penting potong kek lepas raya,sekali harung dgn sambut hr raya skli huwaaa.
tak dapek nak jd diva wek2

Nur Aishah said...

tambah lagi sorang plak tu..(kak tun). huaaaaaa...
tak eksklusif langsung ok!!! hahahahha...
takpe2..nnt i buka khemah kat belakang... kelainan sket. hahha