Monday, May 16, 2016

AVILLION ADMIRAL COVE STAY

1 comment :

Patut i nak cete pasal kursus jumaat-sabtu aritu.
Tapi pic tak  byk. I kan 'mak pengantin' juga malam dinner tu.
So handphone letak tepi.
Malam dinner tu makan pun tidak!
Padahal bau BBQ kemain2 menusuq2 qolbu...
Ku tahann jebattt... Sbb pnya ketaq lutut nk jadi emcee.. gagaggagag...
Tggu nanti2 kalau ada pic, kita cover up story k.. kemahennnn.. huhu.

I skip to cete Avillion...
Balik kursus, suami fetch. Betul2 dpn lobby tu dia parking,
Dia mmg ada 55% share dgn Hotel Seri Malaysia,bagan lalang tu i rasa. huhu.
Sungguhpun begitu, semua tu i tak amek pusing.
Nampak je kete depan tu, berlari2 gajah I meluru.
Ni kalah anak rindu nak menetep ngan mak ni! hahaha.
I kan tak penah lagi pisah2 susu ngan dia...bebulussss eh?? biar aaa lalalalala...
Lindu daling moling i... kelecup2.
Then suami ajak makan kat Bagan Lalang. Dia nak pekena ikan bakar.
Pakwe i ni, i tadek kemain tak lalu makan.
Dah kurusss i tgk dia...kah kah kah. sehari je weeeyy!! gebang lebeyyy! :p
So dia tak makan apa pagi.. jom la layan ikan bakar n sotong celup tepung.
Sebaik melawan melenting rasa dia! Sedappp.... sotong dia fresh.
Dah kenyam jalan2 jap tepi pantai.
Serempak dgn mek & family dia.. Jmpe la si yasmin-awak-saya tu..
Then kami shoot to PD....

Mmg dah booked siap2 Avillion Admiral Cove..
Kan i penah cete kat sini pasal member's club.
I terus guna complimentary voucher dia.

:: Check-in counter ::

:: lobby::

::grading.. 4 star ::

:: ni superior room sahaja. tapi dah cukup2 selesa. dont need to be in deluxe ke studio ke apa. cukup2 ok sangat2 dah... rate dia dalam RM330. But i get FOC by using voucher. Cuma tak facing or view sea la. Sokkayy, i nak rest je pun! Katil ni boleh rapat. I dah malas nak turun counter tukar to king beded. Masing2 dah keletihan.Eh suami i tu tggal rumah nak over letih..apahall ko bangg?? ::
 
:: Sliding door. Bilik ada balcony ::

:: Ada daybed. So boleh tidur lagi sorang kat sini ::

:: Plasma TV and sinki tgh2 alam?? hat ni i rasa weird sikit. But still ok tak mengganggu pun :: 

:: I nak snap pic overall the beded looks alike. tapi jadi hapa tah ni...::

:: then i google.. ni google pic.. ha camni lah katil dia.. keliling dia ada sliding door.bila tidur tarik katup lah..dia jd mcm bilik kecil. leh jadi ala2 dinding pemisah laa.. ::

:: Spot yg i will ensure bersih and ada getah paip then i akan terus bagi 5star kat hotel tu. jgn buat pasal kalau toilet huduh, water pressure rendah... leh buat migrain!!! :

:: Complimentary drink. letak nya dekat sinki yg pelik ni haa.. ::

:: toilettries.biasaaaa sahaja.. ::

:: Ni antara aktiviti yg boleh buat kat sini.. ada water sport mcm kayak, banana boat..eh smua2 tu lah...  ::

:: ada children aktiviti as well.. ::

:: and ada 1 area sesuaiii sangat2 tuk buat team-building... masa i datang ni pun ada bank OCBC buat team building. menarik jg nampaknya.. ::

:: Ni dekat2 swimming pool. yg tangga atas tu tempat bfast. swimming pool dia besar.ni sebahagian je.. sebelah jambatan tu ada lagii... i lupa nk snap.. ::

:: Sabtu ptg ada Pasar Malam kat PD. Memang best Pasar Malam dia....besarrrr ..macam2 ada!! tapi besar mcmmana skalipun.. ni dua ketol laki bini mmg slalu berperangai jakun tak reti nak makan apa... mesti terhangak2..last2 balik tangan kosong. agaknya kami jadi tak reti nak pilih bila dah bykkkkk sgt pilihan. tapi kali ni, i takkan tewas di tangan ke jakunan! i terus sambar sotong gergasi yg ala2 uncle bob tu. tp kemain RM12..kat KL smua RM10 je.. makap baikkk pnyaaa. nyampah. Pstu beli sekerim potong petak cucuk lidi..tu pun RM2 seketul kecik. kat sini kan RM1 je... ini mmg cepat pegi haji doang ni! pfftt ::

:: Ujung2 lepak King's char kuey teow..sbb tgk kemain meriah ramai orang.. ::

:: Not bad CKT dia.. koang leh try. tayah ajar...cari je sesepanjang jalan kat PD tu haa..nmpk tempat open air...kerusi meja bebanyak.... leh tahan la CKT dia.. ::

:: Balik tu sambung jalan2 sekitar hotel... Avillion ni  mcm harbour tuk kapal2..boat2 persendirian. kapal layar pun ada... view mmg meletop pom pom la..::

disambung dgn pic selpiaq tuan tanah....







  :: Pagi tu bfast kat cafe dia..quit ok laaaa bfast spread dia.. i dgn suami ikutkan mmg nak pi cari makan kat luar je..warung2 tepi jalan..pekena nasi lemak ke...roti canai ka.. tapi sbb masing2 malas nak bersiap beriya.. kita layan je food kat sini. kat sini, tak mandi pun..rasa tak berapa nak bersalah sangat ,konsepnya. ahhahaha ::

:: Menu wajib. half boiled egg.. ::

  
:: Nak tnjuk crowd kat belakang.. :

:: Dah settled minum, lepak2 lunjur2 kaki kat tepi swimming pool. I buat masa ni belum lagi bernapsu nak terjun tiruk dalam pool. tapi rasanya kena beli juga swimming suit satu. Yg ada tu rasa nya agak hazab jg nak sumbat. mau melimpah ruah babat jahanam ni semer. hahaha. ::

My personal review of Avillion Admiral Cove...
Hotel dia ok la..just nak rest2. kalau ada anak2 kecik yg suka berkubang dlm pool,
then sangat ok la. Kat sini ada pantai..tp pantai dia walking distance juga dari hotel.
Tak jauhh mana,still private area tuk guest Avillion.
Tapi bkn mcm hotel2 biasa...yg turun2 hotel je ada pantai.
Kena berjalan and leh buat banjir la juga ketiak. huhu.
sbb kat sini harbour kapal2 peribadi kan? So laut dia agak dalam.
View ye,mmg cantik... mmg win! tapi tu lah..sekadar nak enjoy facilites pun tak berapa nak byk.
Room dia ok. Keluasan dia sangat OK.
Agak2 nak sumbat toto tuk 4 orang tidur lagi pun Ok.
tapi tayah la bendul p tanya hotel boleh ke tak ye?
I debik kang!!!
I rasa tilam n bantal dia mmg ok sangat.
Compare dgn sesetengah 4 star hotel yg lain. 
Admiral Cove dgn Avillion PD kan adik beradik.
So dua2 i dah stay. I preferred Avillion PD(water chalet) lagi lah kot.
Beside sbb water chalet, bawah chalet ada laut...kat situ lbh byk aktiviti.
Nanti i pegi lagi skali, i review k....
I betul2 lupa nak tgk room service dia. Ada ke tak,tah? 
Sbb kalau dtg PD ..i ada fav warung nak kena terjah.
So i abaikan room service dia.. tak perasan plak ada ke tak... 

Overall i bagi 3.5 bintang!!!

AVILLION ADMIRAL COVE PD
Jalan Pantai, Tanjung Tuan, 71050 Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia

Sambung cete...
Tgh2 landing dlm bilik, lepas naik dari bfast..
Dapat msg Shidah,ajak datang umah makan nasi kerabu.
Mama dia dtg dari Kelantan. I kan masa bujang2 dlu suka ikut diorang balik kg.
so mmg penah rasa la masakan mak2 diorang. Mmg torbaek lah kan..
terus gigil2 balik KL..shoot terus p PJ.. Pekena nasi kerabu cikyah(mama shida).

:: tak tau nak kata apa aihhh sedap dia cemanaaaa... ni skali lagi menaip gmbar makanan time puasa2 cenggini, agak konghajaaaaa juga laa!! *telanAilio*. ::

:: Shida..lps kawen.... Dpt jmpe kwn2 assunta.... :: 

:: Balik umah, terus mendobi...abis kemas sesemer..kemain lolah!! rasa mcm baru lopeh menebas lalang! petang lps asar, dlm kol 6lbh baru kluar cari makan balik... nampak food truck dpn PKNS. Singgahh sini je.. ::

::Asalnya nak makan carbonara,skali que kemain pjggg.. terus stop kat MAT ROCK. Now tgh 'in' makan goreng2 kunyit2 ni semer. I minta daging + sotong.. tetaplahh sedappnyaa hoii.. ::

:: And this drink. tak sedap mana.::


 Sekian Wabillahitaufiq wannajah...



1 comment :

Zie Azi said...

hai2 hallo2, live from Sweden hahah
saje i nak komen daging + soton mat rock tu nampak SEDAP
itu je, k baiii
hahahah