Monday, May 16, 2016

ANOTHER STORY OF ME'NATE STEAK HUB

3 comments :

I kan dah perap agak lama juga lah entry ni dalam draft.
Sekali lagi bila i baca blog si Suraya Sulatin (acik ni lagi??)pasal me'nate ni.
baru tingatt.. eh I mcm ada makan jg la t-bone ni aritu..
I check2 balik...mmg osah terdampar kegersangan entry ni dlm draft. 
Tarikh i tak igt bila..  tapi friday nite lah yg pastinya.
Time tu seingat i sebab jalan jem kekedaung sangat..
So nak melarikan diri dari jemm..
kami cilok masuk area ampang. Konon nk try Me'nate cawangan Kg Pandan.
Dokek bona2 ngn umah mak mertuo den.
Sekali pegi, tgk mcm tak berbuka. Pintu besi yg tarik2 tu buka separuh je.
katup ke apa ni?? Malas nk check.. terus move to Me'nate Ampang Jaya...
(Rupanya restoren me'nate kg pandan tu ada 2 bhgn. Kitchen n restoren. So yg i nmpk katup tu kitchen dia... tipu tetipahhh!!)..

:: Time ni byk masa plak i nak telek2 buku menu dia sambil tggu steak serve. Buku menu bagus. Dia ada explain pasal steak menu dia. Ni for wagyu ni. I belum lagi nak makan.  eh tapi takde lah mahal sangat pun. i tgk takat RM150++ je. paling mahal ada juga cecah dlm rm900++.. ni lembu tdo dlm ekon, siap pakai selimut bulu kamben bagai. i syak..:: 

:: Ni pun ada dalam buku menu... lagi jelas tak perlu bersuluh dahh... cemana koang nak they cook ur steak? i mmg sentiasa akan choose medium well. yg lain2 i tak berani lagi.. takuit. i rasa 1 day nak try Medium ..nmpk tempting pinky2 juicy2... to those yg suka well done..sbnrnya ada description mengatakan well done paling unhealthy cook. makin dia over cook, makin unhealthy peginya..apahal?? huhu.nnt kita stdy sama2..the reas0n why k..  :: 

:: Ni drinks. kalau u beli steak, free flow je air dia. Ni yg i kata time i makan spaghetti i kena order air.. RM5.90 dia guna air yg sama dgn free flow,i tak nak! hahaha. yela benda free, mesti la juz2 je rasanya kan? leh dpt free plak tu.. so i tau diorang tak jaga sgt quality dia kan.. better i amek mineral water je.. thats what we call the value of the money.. kononnnn ..hahaha ::

:: Menu ::

:: Pasta menu.. ::

:: I tingat pasal entry ni sbb kebetulan on that time i pun choose T-bone..which is steak with the bone! Selalu i akan amek sirloin or rib eye..bersih tanpa tulang. haritu i gatal2 nak try t-bone. eh sedap jugaaa..tak kalah lgsg di tangan daging2 lain yg tak bertulang tu. melawan rasa dia!! suami i lagi kompiden tahap tertinggi..dia panggil t-bone as t-rex..pstu cakap kuat2. maruah i nak campak kat mana??? coba?? ::

:: Kalu i steak, dia wajib amek kambenn.sat g nak tukar2 senang. hahaha. konsep dia,sila jgn melawan kalau tanak tidur luar :p. I tak igt dia choose kamben jenis cemana, tapi kali ni kureng sikit sbb tulang kamben ni agak besar, dah rugi kat situ. But still just nice for both of us..Harus diingat.. kat pek raw meat tu,dia ada tulis berat siap2.. average berat dlm 250-320g.. jgn kau coba2 nak mentamak! U got my word(aceaceace).. its more than enuff k! cukup! jgn nk melawan derhaka sangat. Sbb steak ni mana boleh makan byk sangat.. tapi kannn...aritu nampak ada 2 orang mamat ni..atas meja dia ada 3 pinggan lah?? alamakk..cemana ni? ada kawan dia belum sampai kot? ke mmg depa pnya?? ayooo..sudah salah wa pnya statment.. ::

:: Medium well, pinky2 juga..nnt i nk try medium..mesti lagi pinkish.. hoiii menceces ailio time tgk ni..dah la tgh puasa ganti ni... arghhh ::

:: haritu gatal2 intai2 dessert dia ::

:: poling inlev plak dgn manggo cheese ni... so jom let's(dah jom..let's plak.jahanam btol tatabahasa haku) tapau.. sbb perut dah ketat.. balik umah rasa..mmg dap dap dap dap.. ::

Akhir kalam...
Wajah kesayangan korang... alolololoo..
dah jgn ego nk mengaku! :p

:: bapak t-rex... auuumm ::

:: org selalu tulis Naked face2.kalau jadi i senang lah...no need to mention at all. sbb mmg always naked pun! hahhaha. ni lagi lahh pic baru lps solat..osah2 dah tadek bedak lps wudhu'. Org2 kebanyakan mcm i ni, mmg tak reti pun nak mekap beriya ke hapa..abis kuat pun..bedak n liptik je... tu pun pagi pakai skali, dah makan..liptik dah gone, biarkan je.tade nak topup2 pun. Kagum kan diorang rajin touch-up2?? ::



3 comments :

nor ziana said...

cah, kitorang dulu pun berdua je tp pinggan ada 3. acaner tu? haha..tamak haloba

Nur Aishah said...

kamu ada external bag ke jee?? hahahaha..
haibattt.. so saya termengumpat kamu ke cemana ni??? hahahahha

Cyclonus33 said...

Salam.

Original owner Me'nate bukak restoran kat mane?