Monday, April 11, 2016

HONG KONG DAY LAST!!!

1 comment :

In the end...
Finale episode Journey to Hong Kong.
Hoyeh2!!!
5 entry dah settled. Walau tak sepertinya...
Tadek la trip advisor sangat ke hapa,
Since I p HK pun menumpang orang keje(ko dah cakap benda ni 54juta kali,esah!!). huhu.
So tak betul2 abis explore pun.
Paling ralat tak sempat pegi The Peak.
But its ok then, mana tau ada rezki dtg lagi kan..

Day last in Hong Kong...
21 Januari 2016 (Khamis).
We will fly back at 2.30pm.
So pagi2 tu tadek la buat apa sangat pun.
Bfast pun settle kan sambal bilis dgn roti.


: Habiskan stok maggie cup... :: 

:: baki ongkos yang tinggal.... :: 

Guling2 golek2 je dlm bilik,membunuh masa...
Barang2 pun dah siap pack mlm semalamnya.
Kol 11am, kami dah turun lobby, check out.

:: kemain renyehh...Tggu suami settle billkat lobby hotel ::

:: Us at hotel lobby ::
 
:: Bye2 courtyard Marriot!! till we meet again.. tq for the superb hospitality!! :: 

Pegi airport by taxi, naik dgn boss suami, Madam Jas.
Sampai airport separate masing2.
Sbb ada dlm 2 jam lagi before boarding. 

:: kemain melambai2... gaya pelancong sangat dia tu... ::

:: replika aeroplane dulu2 ..::

 
:: Pegi balik,kekal dgn 2 luggage yang sama.. tiada penambahan. Va va vahhhh sangat pangaii baguss! but wait wait.... ::

  
:: padahal masa pegi 1 beg tu kosong. balik? sepadat sesendat2nyaa..hahhaha. Cheating!!  ::

:: Que for baggage check in ::

:: Mr. And Mrs.Zainal.. ::

:: Kami check-in awal2, masuk kat boarding area. Singgah Disney's shop.belek2 telek2.. ::

:: kepala mayung ke hapa ni bang?? ::

:: Kat sini dapat 2 ketul jam. Left was mine..right for husband.. repeat pic ni.. dah byk kali tepek pun pix ni..ihok2..::

:: and this sweet stationery for ayep and auni. ::

I dah study awal2, mana HALAL food dlm HK airport ni.
Sekali POPEYE dia halal ok!!!
gigil2 ni mencariii and terus order makan mcmkan tadek hari esok! hohoh

:: 2 meal sets cost us HKD150. Lebih kurang RM75. Kalau  KFC kat mesia,RM75 dah leh dapat makan 1 family... sebaikk last day ni... *nangesss* ::

:: Tertelek2 laki i mengintai... sampai ke tulang sum2 ayam tu kami makan, pnya sayangg..mahai. hehehe. Kami sempat makan ayam je. burger bawa naik atas flite. Kekenyangan..::

:: Sekali lagi kena naik feeder bas to the aeroplane.. ::

:: Feeder bus dia lalu bawah2 sayap flite cenggini.. wow.. impressive!! :: 

Alhamdulillah flight smooth.
I cari2 tak jmpe seketol pun pic flite balik.
Kitorang pengsannn terus rasanyaaa... 
ke apa tah i buat atas tu i pun tak hengat...dah 3 bulan. 
Hampooonnn!!! 

Sekali lagi syukur safely landed about 6.30pm something.
Lari2 cari cab.. Sebab nak kejar solat maghrib kat umah.
Asar dah siap2 jama' kat HK airport.
Sampai umah, solat..mandi2...
keluar cari nasi!!! 

Sekian wattammat kisah 6 hari 5 malam saya di Hong Kong.
Tips sikit2 saya ada bagi kat setiap entry Hong Kong. 
Tu from my 2cents je lah pun...
Hong Kong ni tayah pakai guides ke apa.
Or i rasa pegi mana2 negara yg public transport diorang superb...
tayah la pakai tourist guided ke apa.
Plan itinerary elok2, study2 sikit dah OK.
Sbb jimat byk kalau gerak sendiri. Bebas pun bebas.
Ikut dann kita je... 
Walau i baru pegi 4 negara orang...
i dah rasa confident sikit nak travel tanpa pakej etc.

Kesimpulannya....
trip I to Hong Kong i anggap berjaya.
kesimpulan dah mcm lawatan sambil belajar pehall?? hahaha.
I Love Hong Kong for many reasonsssssssss...
Kalau suami kena kerja sana tuk setahun dua pun I ok lagi, boleh ikut.
Tapi kalau kena keja kat Paris ke, London ke, Venice ke lagi I terpaling sukaaaaaaaa...

hahahhaa..

Sekian. 




1 comment :

Zie Azi said...

smpi jugak ke last entry,enjoy the moments.
lambai mcm ala miss universe..sgtttttt
hahaha