Monday, April 11, 2016

FRIDAY MEETING, ALAMANDA & LAMAN GRILL

5 comments :

Amek la i longgok kan semua sekali entry.
Sap sap soi... *lap2tangan*

Lps lunch Jumaat lepas, ada meeting with BSM KKM and KEPAK.
Nak cerita details psl kerja kat sini pun, tiada lah berguna jua akhirnya kan? huhu.
So meeting berjalan dgn lancar.
Yg i nak fokuskan adalah, berkenaan jejak kasih dgn 2 pupu dalam meetting ni.
hahahaa..  nama dia mmg i sgt familiar..
Sering sangat ni meniti di bibir2 staff stor HKL ni haaa..
Dia mmg ex-staff HKL.
lebih tragik, posisi dia i yg ambil skrang, after Ain J.
So masa nak bersalam2 balik time meeting dah ended,
dia tarik tgn I and tanya I orang mana?
Since mcm biasa tgk muka I,katanya!
Hey, i Nora Danish kot.. Nedim? Nedim tak kenal???
Ha Nedim tu bkn bf I...dia bf Nora Danish yg betul.
I pnya Hang Nadim..hahhha *lawak hambar*.

So cete pnya cete, amek..........bukan orang lain!
Anak maklong Ana(cousin ayah).
Nenek dia adik pada Arwah atuk I.
Bkn jenis 2 pupu jauh2 ye.
Ni sedara agak rapat, since nenek dia je satu2nya orang tua yg masih ada..
untuk di panggil nenek. so opkso lah masih rapat!
Raya mesti p umah nenek dia.
Rumah mak dia pun dekatttt je dgn umah nenek dia tu.
Malang bagi beliau, dpt 2 pupu buta kayu mcm I.
I mmg eksen sikit tak kenal orang.
Orang mesti kenal i. tak boleh tidak!
I tak kenal orang takpe....optional.. hahaha..adil sgt ni!!
Kan biasaaa, mmg mcm tu lumrah alam. hahahhaha.

:: 2 pupu kita yang pakai baju purple paling kanan tu. Ain Nasir nama diberi. Dia bff dgn Ain J *larrrriii*...hahhaah . So lps ni, watcha ye Ain J and suzi nak cete2 pasal dia. Kah kah kah.. *kesah pulak I?*::

:: Ni kisah hari Sebtu. Sabturday kan my Dobi Day. Since weekdays basuh baju pun tak dapat lah nak jemur direct to the sun. kerja kan? So weeknd kita kasi pukul rata. Basuh semua baju, buh downy byk2.. tggu kol 2pm, baju dah mersik and garing...leh angkat. Cerr ciumm.. gilerrr syahdu wangi and puas hati sbb kering betul2.  Mmg pueh hati... Kebetulan suami baru basuh baju dia baru beli last week(menciwi ke apa ni??)...so nmpk la bykkk bajunya..berwarna-warni aidilfitri... :p::

Sabtu tu i langgan cete Dilwale kat Astro First.
tapi tak tgk abis sabtu. tgk separuh jalan.
Sbb dah lapauuu nak lunch.
Cunn btol kajol tu kan?
Kemain putih kulit nampak????
dia pakai QuPuteh paa??
So record siap2.. keluar lunch.

:: Sup meletup Tasik kat area Sg Besi sana. Mmg femes sup ni. Dulu2 dia niaga tepi2 jalan bawah2 pokok. Now dia dah pindah masuk kedai. Mine bihun sup ayam + perut. RM6. Rasa dia? Failed. Dah berubah perangai dia! dah tak mengancam mcm dlu2. Sup dia hambar. Isi dalam dia, dah kudukut. nyampahh!!  both us makan tak abis. kalau tak dlu?? berebut2!  ::

:: Dia femes menu sup2 ngan nasi ayam je. tak kesior nak try aihh!! ::

:: Dah bersih,kemas..elok dah perangai hygienic dia..tapi taste dah nak merudum sangat kenapa??? Asal nya nak tapau 3-4 bungkus nak bawa ke umah MIL, tapi bila rasa tak menepati syllabus...tak jadi tapau. sebaik!! ko jgn mcm2!!! nak bawa tapau tuk my MIL kot?? Jahanam lah reputasi I!!

Dah selesai makan... Shoot p Nirwana: MIL house.
Singgah beli karipap. Beli tuk umah mak juga.
Nyembang sket lebey kurang, balik umah mak I.
Yeayy!!  Selesai malam minggu rumah mak.

Ahad lepas bfast about 11am, balik Kajang.
Menggelupur nak sambung tgk Dilwale.
Boleh tak main sambung2?? hahaha. Ahhh gasakkan.
Mmg best lah kan cete dia.
Tadek la jiwang karat sangat pun...
I dok ulang2 la main lagu JAANAM2 tu haaa...
Bila dah letih ber-jaanam2, pandai plak rasa lapar.
Gerak pi Alamanda plak... layan Food Court...

:: Failed juga la menu kami tghari tu. Boleh dlm byk2 food, leh pulak i pi layan sizzling mee je? Yang suami i lagi kelakar...laksa @foodcourt??? leh budget kan cemana rasanya kan? so spt di duga..mmg kelaut dalam lah rasanya.. makan gitu2 je laaaa.. ::

:: Malam nya konon nak merawat  kekecewaan lunch yg makan tak sedap kat Alamanda tu.. So gi Laman Grill Chef Zubir tu... Order this....Husband's light coke. Mine, strawberry mojitos..sedap mojitas dia.. RM11.90 sahaja ::

:: Mushroom soup RM 15.90. Sedap lulus. ::

:: Wrapping ni sedap mmg sedap. Tapii kecik bona2.. i sekali sedut je, selamat mendarat dlm perut!! RM16.90:: 

:: Mula2 dapat appetizer agak mengembirakan...::

:: Lamb Rack... RM49.90. Ni i nak kabor. I dok byg la mcm Me'nate, steak or lamb dia portion about 200++gm . So agak besar and mengenyamkan lah..selalu makan tersengkang2 perut susah nak abis. So kali ni decided amek 1 appetizer, 1 main dish. sekali kat sini... SODEH!!! 3 jemput je daging dia. Sangat kecil ok portion dia!! Daging kamben tu leh jinjing cenggitu je gigit seketul2..gone!! jgn kata nak share berdua, makan sorang pun celahan2 gigi saja. Sentap btol rasa hati! Suami I suh tambah steak ke apa..eh tak kuasa I! Harga tak padan dgn food taw. Dah la nak kata sedap, tak de lah sedap mana. Marinate dia salty...  1 je lah diorang sentiasa win,the presentation!!! harap tu je lah kot. Rasanya i temporary boikot Laman Grill ni kot. ::


Last but not least,
forever yours...
N.O.R.A. D.A.N.I.S.H with ZAKK NEDIM.. kah kah kah
:P




DAAAAA.....




5 comments :

nor ziana said...

cah...hahaha...kurang percaya rasanya di situ...tapi itu lah faktanya ye...abis la ain J...

Nur Aishah said...

jee...takpe tak caya takpe..
sbb i sndiri tak percaya..berdua pupukan beliau itu! hahhahah.
abis di keji nya I oleh ain J and suzie...apa dosa I jee?? kah kah kah.
so i tak tau la lps ni ni friend2 dgn Ain J ke Ain N plak... celaru I..hahahha

*AinJTetapDiHati*

Zie Azi said...

alamak lps ni nak cerita sorok bawh bantal lah..
tiba2 mengaku sedara pulak,tp berbeza sgt A.N dgn A.I perangai sungguh la..
zassss

No-In said...

ooo mentang2la haku dh xsempat ngadap blog kemahen ko mem'bff'kan aku ek. aku harap akhlak 2 pupu ko di jln sirotulmustaqim..no komen.
-cah, baju aku yg same cam ko pakai time menggajah tu xpadan la...kemain godang. tlg carik anak gajah 1 utk aku hadiahkan!

Nur Aishah said...

ZIE : hahahaha. tanjat sangat gegurl neh berdua pupukan beliau itu. ko sorok bawah bantal...dgn akak2 skali masuk bawah bantal tumpang cerita..hahhaha.. apa adehal???

NO-IN... hahha yela.. saja je umpan suh kau baca balik blog haku...
baju tu mmg menggadang lah ain. I pakai pun gobos juga.. u lagi lahh!! kau nak hadiah kat aku je la..hahhaha..