Thursday, April 21, 2016

FOOD AT EVERYWHERE

2 comments :

Clean up folder gambar handphone.
Kasi up semua gambar makan yg ada.
Tak byk mana, tapi rugi kalau tak share..
Sedap ke tak sedap, kita kasi review.
Kak jah tlg payung...dunwori k! huhu. 
bab2 makan ni gigil2 tetep nak up entry. :p
Lagipun dah susah2 payah tertonggeng2,terhencut2 mngambil gambau.
Eh nak didelete begitu saja???

1) UMAI CAFE PUTRAJAYA
 Jalan P8e2/10, Presint 2, 
62100 Putrajaya, 
Wilayah Persekutuan Putrajaya, Malaysia
::I makan kat sini last friday. Balik keje, kami cam biasa memerah otak nak fikir makan mana. Ujung2 tingat Bedah kata dia rajin makan sini. Waze2 and sampai. I makan nasi lemak ayam berempah. I mmg jarang sgt makan nasi lemak kalau tak kena tempatnya, tapi ptg tu tekak kemain merenyam2 nak makan nasi lemak. Nasi lemak dia biasa2 je. Nothing special pun. Laksa pun biasa2 je.  So igt k..kalau datang sini, dont expect too much laa.. taste tak jahanam sangat, tak la meletop sgt. biasa2 je. ::

:: kami UP cucur udang. minum2 ptg kan? haaa yg ni WIN!!! ada 2 kuah..kuah kacang dgn kuah sambal biasa... Cicah kuah kacang mmg torbahek!!! ::

Kat sini rata2 i tgk atas meja orang,mesti ada order cekodok pisang and lempeng.
I datang time petang kot..so sempoi santai makan cenggitu agaknya. 
Menu dia sgt byk k! Masakan panas mcmbiasa pun ada.
I dpt try 3 jenis je lah pun. Nak judge yg lain2 pun kenot lah.
Boleh dtg lagi ni, kita try other menu.
Lagi satu,price dia sgt reasonable @murah2 lah juga! 
Yg terpaling2 WIN disini adalah, view dia lah!!
Memang cantikkk gilerrrr. Kat Monumen alaf baru, putrajaya kot?
Dgn tasik, landscap yg bersih kemain and ptg boleh tgk direct sunset.
Budak2 main basikal tepi tasik. Harmoni giler rasa!

:: Time ni panas berdenting.. background pun jadi kelabu asap ::

:: Tantek kan view nyaaa??? Building belakang2 tu pun food court tu . ada mcm2. Marrybrown pun ada! Zawara coffe, nasi arab, thailand restaurant,teh tarik palace bla bla. Belah2 situ org panggil Ayer8. Org2 putrajaya/bangi biasa dah tpt2 ni. I pun a part of them taw. Putrajaya ni dari dia baru nak naik tiang, i dah melepak kat site construction ber-deting. haaa jgn tak tau!!  :: 

2 )DURIAN @LEISURE MALL

:: Ini gambar sebenar ye. Bkn google etc :). Ahad lepas, after going back from rumah mak(singgah from Lumut), laki bini ni gigil2 teringin nak pekena durian. Now bukan musim..mmg susah jg la nak cari port durian kan.. Kebetulan masa tu lalu kat area leisure mall,cheras tu nampak ada stall durian..meriah dgn kerusi meja bagai. Apaaji??? dia bagi RM20 sekilo, Try sebijk dlu, eh,melawann cantik isi dia!lembut..lemak and pahit2 sikit. Adoiiii wajaq sgguh laa..tgh type ni menceces2 ailio kat kibod.. nasib lah sapa pnjam pc i..koang pakai la kibod bekas ailio I ni ha. hahahah. Sedappnyaaa... up lagi sebiji. Mcmtu lahh geng. Sama2 suka durian! Rugi btoi rasa nya idup tak suka durian kan sarina kan kan kan? hahaha. Total makan RM54.00 je. Pueh hatii! Dgn nawaitu, mggu ni nak repeat lagi. Yiba yiba angrey2 ::

3) MOHD CHAN ABDULLAH 

:: Dah biasa sangat i datang sini kan??? Sbnrnya malam sblm tu i ada sebut dgn suami nk makan sini.nak makan butter prawn.tup2 suami keep tanya..makan mana?makan mana? i ni cepat tacing sket kalau bnda i dah cakap, ditanya2 lagi mcm kan setuju..tapi tak berapa setuju. So bila dah tanya2 centu, i pun kata lah MANA2 je la.ujung2 dia bawa i pegi medan selera kat seksyen 1 bangi nunn..makan2 tak sedap. bertambah la tacing I!  Pjgg giler la moncong I. Tu yg dia bawa i p Mohd Chan malam esoknya. terus order nasi goreng seafood and butter prawn. Tadek plak pic butter prawn. sbb dah half way makan, baru sampai. So tak igt dh nak snap... Nasi goreng kat sini mmg tak penah failed. Order lah apa2 jenis nasi goreng pun..mmg sedapp semedang. Nasi goreng seafood tu patutnya ada udang juga. tp i request suh ganti dgn sotong je semua..sbb dah order butter prawn kan?? . Nasi goreng seafood RM10.90, nasi daging blackpepper RM8.90 and butter prawn RM32.50 ::

4) PIZZA HUT

:: It's just happend last nite.. Awal2 dah plan nak makan pizza. So I terus fetch suami kat Stesen Komuter Kajang, instead of Stesen UKM as usual. Sbb Pizza Hut ada dekat2 area stesen kajang. ::

:: Sangat jarang kami order pizza at Pizza's Hut restaurant itself. Pizza i preferred Domino's. Or kalau nak pe-piling2 italianese sebenar, pi lah Alexis ke, Soul'ed Out ke ken... Kat sini selalunya kami suka order side dish mcm lasagna, drummet, pasta etc. Tapi mlm tadi waiter tu kemain suh kami try new pizza ni haa.. so let's lah try. Cheese dia mmg melimpah ruah laa..tgk pix tu haaa..kemain gummy dia i tarik sampai ke atas pun still tak putus. Alaahai bkn pizza baru ke hapa..dia cuma gabungkan 4 flavours pizza yg mmg dah existing. Ada pepperoni, hawaiian, seafood and BBQ.And the border between each flavour tu dia put extra cheese. Tu je. :: 

OK SETTLED I HUMBAN KAN SEMUA PIC KAT SINI DAH.
NAK PUASA DAH NI. 
KITA TRY KURANG2KAN PIC MAKANAN EH.
KE LAGI RANCAK SOK2 LETAK PIX BERBUKA.
KE CEMANA NI??

gagagaggaga...


2 comments :

nor ziana said...

Cah....nak duriannnnnn..sedapnya...cah,kita perangai sama...dah ckp dah nak mkn kat mana tapi keep tanya....yelah yelah mana2 je la...pastu muncung..hihihi

Nur Aishah said...

kannnnnnnn.... awal2 kita dh hint2 ni. bila nak p makan di tanya2 lagi.
Sbnrnya dia x setuju sgt tpt yg kita cadangkan, tu yg dia keep tanya.
kita ni bukan nya nak sebut jelas2..kena jg berkias2..berlapik2 ye dok??
faham2 je la bila kita dh sebut2....
pstu bila dah cakap MANA2 je...eh laju plak dia bawa tuju kedai lain..tu makna nya apa??? haha. pastu mmg food tak kena dgn tekak..mendapatlah moncong!!! tu kata, bab makan mmg leh bawa gaduh, kah kah kah.