Monday, February 22, 2016

SUSHI KING PENYEBAB I SAKIT KE??

3 comments :

Assalamualaikum.
Amboi, baru elok sakit, kemaheeenn supannn.
Make it short, today i baru start kerja after MC almost 10days.
And 6 days admitted @hospital. 
Not suprising at all lah kan? kalau i MC pjg2 pun.
Kat dahi mmg dah tulis siap kot... hmmm.
Syukur Alhamdulillah, Allah terus beri peluang dan kesempatan.
Nikmat kesihatan ni antara nikmat terbesar selain nikmat Iman dan Islam kan??
Tadek value lebih hebat.
Tak sihat, apa pun tak jadi!
Nanti i ok sikit, i cerita kronologi sakit.
Nak kata gelombang CA kedua pun, mcm tak kot.
Sbb kali ni i sakit sbb blood infection teruk.
More than 200 infection in my blood! high and scary ok!

Actually, I tak fully recovered pun.
Baru 75% ok. and the rest, i masih rasa mamai2.
Badan pun masih huyu hayang lagi.
Now almost 12pm, pagi2 i datang office, keje dah ada.
So i pulun buat keje, sambil tersengguk2 juga mata; letih.
Tapi ok la dari duduk terhongok kat umah.
Dok kira denting jam, bila lah nak petang.
Bila lah suami nk balik.
Then bila malam, meresah tak leh tidur.
Subhanallah.

I teringat, last i kerja was on friday ; 5th Feb.
Balik tu singgah Alamanda makan Sushi King.
Esok nya sabtu, pagi i masak bihun ( HELLO WORLD!! I MASAK OK!!).
Then petang tu i start demam................till drop.
So i terus syak i makan kat Sushi King tu buat i dpt infection.
Tapi i tadek pun sentuh raw2 meat mcm salmon ke tuna ke octopus ke hapa.
Meh tgk i makan apa on that day...

:: dah canggih order online. most of sushi restaurant, mmg suka guna sistem ni. ::

::Edamame. Kacang terbest and terfavorite laki bini :: 

:: Dragon ball. haha sokati kau je kan?? apa ball tah. Tapi telur rebust coated by breadcrumbs pastu perintikan dgn salad. sedap nak mamffffussss. ni kami settled 2 plate. ::

 :: Set rice and chicken tak igt nama. Come with Chawan Mushi. I loike!! Husband punya. sedap lulus. And fully cooked. bkn mentah2::

:: Kegemaran sepanjang zaman. Soba tak igt nama. Tiapkali makan sushi king, it is a must menu to be ordered!  Pun fully cooked. tadek mentah2::

:: Lemonade and orange yogurt. Mentah ke?? tak kot kan?? ::

:: Ha ni mentah. org mentah! HAHAHA. tak kelakar. :p ::

See? i tak sentuh plak sushi2 pelik2.
Allahua'lam....
Tapi tetaplah byk jangkitan dalam darah i.
Kena aware lah kan bab makan2.
Betul2 kena jaga.
Kebersihan dan kesucian.
Mohon kuat semangat esah! 

Oh my dearie prend, Ain J is on EL today.
Tak dapat lah i nak melepaskan rindu dendam pada beliau dan.....

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
TART GEMOK GAJAH HEBAT ittew.
Hahahahaha. 



3 comments :

nor ziana said...

Good...kamu dah masuk keje...bermakna dah sihat even tak fully sihat....chaiyok cah

Nur Aishah said...

Jee, alhamdulillah..syukur.
Ikutkan mcm kena sambung MC. Sbb badan kejap2 gigil.
Tapi duduk rumah pun, boring sangat2.
Kena buat mcm tadek apa2. Dan tawakkal a'lalllah je la.
TQ jee.. tqvm...rindu nak jadi jiran kamu.hahha.

No-In said...

alamak cah...sori sgt sbb xpesan soh amek balang tart tu. hari ni aku dtg keje, pas punch card aku, tgk plak card ko... xde...:-(
sok kalau aku xshat aku EL tau. so ko xyah dtg keje. kite jmpe friday je