Tuesday, February 02, 2016

LAUNDRY MATTER

2 comments :

I kan mmg tggal berdua dgn suami(kesah pulak org? hahah)
Washing machine i tak besar mana.
Tapi still besar for both of us. 9kg.
So i buat jadual laundry.
2 times per-week.
1st round, I akan basuh on tuesday nite.
2nd round on Friday nite.
Konsep dia, jgn sampai sepender nak pakai pun takde, kira OK dah tu.
Hahhaa. That's it.

I mmg selalu berangan nk ada laundry corner yg comel2 je.
Dapur i ada satu sudut sblh bathroom.
Boleh la kalau takat nak deco2 sikit for it.
I dah beratib2 kat tinger suami i..
Tapi dia kata tggu nak panggil skali betulkan plaster ceiling yg dah terjatuh sikit kat bilik.
Tu dari tahun lepas ok.
Tangguh pnya tangguh pnya tangguh.
Sampai haku pun dah naik lempuh!!
So buat sementara, i letak barang2 laundry dlm bakul mcmni je :


:: I beli kat Home Pro. Murah je. About RM110 kot. Sebenarnya bakul bawah tu tuk letak baju kotor. Tapi kesah pulak i nak letak hapa kan??? hahaha. ::

:: Laundry equipment. Sy mmg dynamo fan. Mmg tak reti sgt guna powder detergent lah. Selalu scary terbayang kalau dia bertompok2 kat baju. Softner i bertukar. sat pakai downy, sat comfort, sat softlan. Tu botol je Downy, i beli refill Comfort Ultra put inside. Mr.Muscle tu baru nk try2. Ain J rekomen. Before ni i pakai CIF je tuk acara sental2.Habis hancur lebur jari jemari mulus I. Kasaq gilaa jadinya. Wajaq sgguh penangan CIF. Tu try Mr.Muscle plak. tgk cemana tabiat beliau. huhu ::

:: Alang2 nak cete Serai wangi ni. I lap dapur ke meja ke,waima mop pun i akan bancuh Serai wangi ni. Sbb umah kami byk lipas. Kadang anak2 lipan pun muncul menjelma. Cicak pun ada ko!!! Sbb sblh umah kami, tadek org duduk. So menatang2 ni semer suka masuk umah i cari makanan! Lipas lah terpaling bykkk!! mcm2 i dah buat, beliau dtg juga! taik dia tiap2 mggu kena sapu(dalam kabinet). so kalau pakai serai wangi ni, takde lah kata, lipas tadek lgsg. tapi boleh la.. dah la bau dia mangiii ::

:: Koang guna mop cenggini tak?? betapalah mudah nyaaaaa.. higherly recommended sgt!! tu bekas mcm botol air tu , bancuhkan serai wangi + air. Pastu pret2 spray(tarik kat atas tangkai), terus mop. Memang memudahkan sangat. Lepastu sponge/kain bawah dia boleh buka and basuh. Tayah la nak celop2 baldi2 pastu bilas pula. tayah2 k! Campak,hentak dan lupakan mop jenis lama tu. hewhew.I beli dlm RM120.00. Aritu masa Lazada buat sale, RM60.00 cenggitu je. *nangesss*. Manakah keadilan?? :: 

Jom cuci2 mata, cemana laundry corner idaman koang??
I tak letak caption gambar tau.
Byk nau. Pic ni cilok from mr.google.
Tapi i realize most of it, in white colour.
Mmg cun giler lah kan?







 




Comel2 kan???? i rasa suami i akan layan proposal i yg cenggini je..
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

:: hahaha. Simple and i yakin tak mahal. tu yg terpaling penting! Mughoh! hahahha. nak berangan lebih2, kau main lah kutu 4 tahun baru dpt,esah oi!! ::




2 comments :

Miss Eyma said...

Hai sis.. berkenan sangat ngn bakul tuu.. comel je.. home pro kat mana ye sis?

Nur Aishah said...

hai eyma... ooo pasal bakul baju tu ye??
tu saya beli kat home pro IOI city mall branch..
rasanya kat mana2 home pro pun ada.. :)