Thursday, January 28, 2016

PERANTAU HILL, SG MERAB KAJANG

3 comments :

Nak share port makan sedap baru kami!
Nama dalam IC : Perantau Hill restaurant.
Location, dekat Sg Merab.
Dah 2 kali pegi, tetap tak mengecewakan!
So far kami order nasi + lauk2 masak panas2.

Selain dari food dia yg sedap,
Ada a few reason yg boleh dibawa berbincang laki bini tuk makan sini.
1. Tempat makan luas. kusi meja byk. bersih.
2. Cantik juga restoren ni
3. Surau bersih and agak luas
4. Tandas bersih
5. Price sgt reasonable.
6. Variety menu! dari yg berat, sederhana berat dan berat gajah pun ada.
ok lawak hambar. Urat lawak dah putus sejak balik HK. pfftt.

:: Teh ais laici and jus nenas. 2x dtg, 2-2x order air sama. ::

:: Ikan kembung gergasi masak 3 rasa ::

:: Signature dish dia.. ::

:: Tomyam kelapa. RM15.00. Sedap tomyam dia, makan sambil kunyah isi kelapa. mcm makan tomyam santan gittoo ::

:: Sotong telur masin. sedap! Seafood/ikan, price depends market price, as usual lah kan..  ::

:: menu 2nd time datang.Bawal steam limau, kailan ikan masin, telur dada & sotong celup tepung. Sotong tepung dia tak sehaibat Ana Petai or kat Uptown damansara sana. ::

:: tempat parking pun banyakk :: 

:: Rupa paras beliau ::

:: antara view restaurant. ada seat yg 'open air'::

Again, harap2 ada staff doang baca blog gempak gempita I ni.
tgk body la...mesti org caya kalau i kata sedap.
Plis2 plis2..i tak minta byk..
bagi i token makan free selama 40tahun pun cukup dah.. 


PERANTAU HILL RESTAURANTS & KATERING
Jalan Air Hitam, 
Kampung Sungai Merab,
43000 Sungai Merab Luar, Selangor,
 Malaysia
Phone:+60 19-355 9420


Landmark, dekat dgn restoren NZ Kg Abu Bakar Baginda,Bangi.
Kalau dari UNITEN tu, teruss je amek jalan nak pi Bangi.
Terus je sampai jmpe kg dato abu bakar baginda.
Lepastu perati belah kanan.
Ada beliau tercongok atas bukit sikit.
Tapi nampak jelas dari jalanraya.
Belah kanan , so kena uturn k.
Kalau tanak uturn pun xpe.
turun n lintas ramai2.
Lantak kau lah! hahaha
Ingat,pegi sana and jual nama I.
mcmbiasa, insyaallah tadek apa2 akan berlaku.
Hahhahaha.. hambar lagi... huaaaa



3 comments :

No-In said...

mood makan makanan mak2 ko ye si pegnen lady

Nur Aishah said...

hahhaa... i kan ala2 oriental types. mnghargai masakan melayu kita..
u lain lah..dlu lahir kat italy...i faham lah kenapa perangai u mcmtu!
pilih kasih... hahaha.
peknen lady mmg tak tayan! mengandungi alkohol ke hapa perot aku ni..
peknen lah sgt!!! :p

nor ziana said...

cah,sedapnya makanan2 tu..mcm memanggil2 diriku dtg dihujung minggu.saya mesti pilih