Saturday, December 05, 2015

LADY BOSS FAREWELL PARTY & IKEA CHERAS

2 comments :

Semalam(friday), ada majlis persaraan our boss, Pn.HS with another 2 Pharmaciest staff.
Anjuran Kelab Farmasi, HKL itself.
Quit meriah. Quit 'good'.
'Good' disini sbnrnya lebih kepada sebab makan2 dia very yummeh.
hahhhaaha... kita update blog, kena IKHLOS. gitu konsep dia.
Tapi i tadek plak pic makanan dia.
I dah berubah ke cemana ni???
hahaha.. padahal i punya tawadduk makan, x menoleh2.huhu.
sampai i tak pedulik pun kalau muka i tak cun dlm pix.
or  i nmpk gemok dan serabai eh tak ada hall lahh.
Muka selebar besen??? im fine. im fine!!
Eh i tak kisah pun semua tu.
Dah mmg gumuk.
Gumuk lah jadinya. ye dok? (Ya allah merendah dirinya..bini sapa lahh ni.hahah)
tgk si Nanasss tu. Celah mana pun, eh elok je pic dia.
Apa petandanya tuu??
Bahekkk. I redho.. :p
Moh la kita tepek pic je.
(I demam lagi ni, while typing this 10/12/2015). sob2)


:: Usherer2. ::

:: Pop yeh2 performance by the staff ::

 :: Boss i yang no.4 dari kiri. Ada 3 orang yang dirai.. ::

:: Wakil2 stor. Tak sangka i keje kat stor. dengar mcm cokiya sgt kan? hahahah. tapi idok la stor ni rupa mcm stor mydin ke giant ke ye. Stor HKL ye anak2 ::

:: kat meja makan ni terpaling win!! teruja giler! Ain J kata, dia sama gojes dgn boss dia(yg pakai tudung pepel). Kau rasa??? hahaha. Ain j!! u lagi ohsem ok!! ailebiu lahhh ::


:: I tumpang je duk situ, takkan lah i yg makan semak2, sepah2, licin2 tu semua. Opkos bukan i! i makan buah temikai je. hahahahaha.puiii ::

Jumaat petang tu i off petang.
Sbb kena teman husband uruskan something.
Masa husbnd solat jumaat,  i pegi IKEA Cheras.
rehat pun time tu kan... Later baru husbnd i accompanied me.
I masuk sini sbb nak belikan set plastik pinggan,mangkuk sesemer tu for Nana and Suzi.
Lagipun saja nak jenguk2. Dah a few week open, tak singgah2 pun.
Dulu iye lah kat Damansara. Now dah kat Cheras kan.
And i kan, tak penah makan meatball dia??
Kesian gilerr kan! Jakunnnn weii... buuuuu kat dia..


:: Rare plak siap ada besikal kat tepi tu. mih mih mih :: 

:: Masuk2 tuju cafe dulu. Ni pemandangan biasa kat cafe Ikea. Maknosia mengemut2. Kalau koang nmpak org que begini pjg, sila bersabar sikit. Sebab service depa laju..sap2soi.. ::

:: Troli makanan. so tayah la koang bertatang2 air/makanan bagai.. ::

:: Bekas pramugara suami i ni dulu.kah kah kah. tak nampak kemain melentok tolak troli makanan?? I suka la konsep 'free n easy' mcmni. ko bayar, ko amek sendiri, Air pun free flow. eh senang. que pjg pun...sekejapp je settle! :: 

:: Asal nya nak makan meatball je. terjebak beli salmon. Eeeyeeww i kenot go la! laki i kasi perabih... i syak i ni dulu asal kampung ulu banat ulu tembeling, lepastu i terhantuk batu, i lupa ingatan,pastu mak ayah i bela i.. tu yg peghak semacam! hahaha. salmon je kot?? tapi yg raw i bley terima. Mcm sushi tu. Selamber je i telan berketul2. hmm :: 


:: My very2 1st time test this! huaa nanges sbb ketinggalan sgt neh! the taste?? im sooo sorry to tell u this, i dont like u .. biasa2 je kot? kenapa ada yg meroyan2 nk makan dia ni?? Sbb skrg kan byk dah org jual meat ball yg 100% meat kan? so rasa failed sikit lah. taste org lain2 ye dok?? i bagi u 2/5 bintang dah la! :: 


:: Tasteless chicken wings. balik umah, lumur kunyit garam goreng panas2 cekik, lagi UMMPHH i rasa! Adoii tak baik la kutuk makanan kan? tapi, i kena review honestly from my tekak ye dok?? :: 

:: This show u how LESS IS MORE. less design of the bottle, but bagi i sgt unique and air dia terus rasa sedapppp...hahaha ::


:: tak fikir pun nk beli ni, tapi terbeli jg sbb dia kaler putih. thats it. no other reason. huhuh :: 


:: Just want to share how my plate rack looks alike. A bit messy up juga kan? sbb i kan dh sebulan lebih break-off dgn aktiviti2 kedapuran ni semua. So i just use the plate very seldom. Mcm allergy plak nk masuk dapur. Lorat nyaaa engko!!  I tak boleh lagi nak put plates in the drawer since cik lipas kemahenn melambak. eh seteress lah mak! ::

 ::And i termengada beli tempat baju kotor ni haaaa. i kan falling in love dgn all the white thingssss... ::

I nak cete sikit.
I ni bukan lah IKEAn types.
I tak rasa teruja pun masuk ikea.
Or with all their products etc.
i rasa rimas sgt nak kena beli furniture, kena ukur2 kena amek sendiri.
Tolak kat kaunter. angkat berat2. eh mmg i bkn that types kot.
I nak..p kedai. tunjuk2. bayar. silakan hantar ke rumah saya.
and pliss letak ditempat yg i nak.
settled!
Lagipun for me,ikea ni kalau kita takde idea.
Nak hias rumah, or rumah baru yg masih kosong.
and lebih tepat lagi, rumah yg tak berapa nak besar, mcm apartmnt, kondo etc.
mmg suite sgt p ikea. cedok2 the idea.
And kalau rasa berkenan, ukur2 terus beli.
Sbb perabut2 dia kebanyakannya yg jenis jimat ruang.
Compartment2 dia, sangat tersusun dan tak makan byk ruang.
gituuuu...
it doesnt mean rumah i besar or bungalow types.
NO NO NO.
Cumanya rumah i tak sesuai lah nak hias ala2 ikea.
Kang dari ruang agak luas, jadi semak plak.
Tak pasal2 leh gaduh laki bini.

what say u??

2 comments :

No-In said...

cah, klaer meatball die hambar. sikit xteruja utk mendekati beliau. eh, mmg xingin la same ngn muke bos. citt apedaa

Zie Azi said...

tq mangkuk colour yang debom tu,glam sgt.haha