Tuesday, November 17, 2015

ROTI KRIM DOLU-DOLU

No comments :

Masa i admitted aritu, i tak lalu lgsg makan apa.
Tapi takut malam lapar, i pesan roti kat suami.
Dia beli roti krim retro ni!
dia beli pandan & butter biasa.
Ya Allah i terpalingg suka roti krim ni!
Sbb rasa dia gilerrr nostalgia.
Krim dia krim bodo2 je. Tapi still lah i suka.
Dulu masa sekolah menengah, duduk asrama.
Kalau lapar2 pi kantin skola beli roti ni.
Pastu up letak sambal tumis kat tengah2. 
Kapit and ngup!
Faham tak rasa dia betapa haibatnya??
bila krim di ramas-mesra kan dgn sambal??
lemak2 manis pedas. perfecto!
Duluuu..roti sahaja RM0.20. Tambah sambal RM0.30.
Pastu roti dia gemuk sket, size L. Skrang size M dah nak jadi S pun ada, i tengok.
Makan ni petang2 ramai2 dgn kawan2, mmg nikmat donia!
Time tu duit bukan ada sangat.
Gigit roti ni dgn sambal tu pun sikit2.
Janji paling lambat abisss.. nom nom nom 

:: I terpaling fav perisa butter. Plastik dia kaler merah putih:: 

::Sekarang inti krim dia dah sendu2 je. hukhuk:: 

dan.....

:: seketol dah jadi RM1.00 kauu!! Tahun 1993 dlu boleh dapat 5 ketol gini. How's time flies..fasttt..::

Apapun harga dia, i tetap bff lagi dgn roti ni.
Belum lagi rasa nak unfriend or remove friend.
selagi i boleh bersabar dgn perangai harga dia tu, i sabar.
Sbb i tak kenan sgt la roti2 baru yg krim dia canggih2.
Blueberry la butterscotch la.
Biar la i terus meng-VILLE KAN diri. 
Janji sillaturrahim i dgn roti ni berpanjangan.
InsyaAllah. :p


No comments :