Friday, November 13, 2015

COOKER HOOD DI TANGGAL BAJU

2 comments :

Tajuk tah kehapa2. Hahaha.
I nak cete sikit je. Ni dah abis modal ke apa ni???
Masa cuti Deepavali aritu, i ada la kemas2 sikit dapur/rumah.
Saja kasi peluh sikit. Sebab esoknya nak keje.
So i taknak la terlentang je.
Masa lap2 dapur.. i CIF kan semua bagi kilat. kununn.
Pastu i terlap kat hood dapur ni.
Sekali hitam berminyak spongue.
Rupanya dah byk minyak hood ni.
Nampak je emsem dari luar, rupanya busuk hati! ek eh.
Sbb i takut nak panjat, minta tlg suami buka kan.
Sekalii dia kata, batang hood ni sbnrnya plastic cover dia leh buka.
Terus dia operasi cabut cover putih tu.
Rupa2nya batang dia kaler silver juga.
Wahhh jakun kejap.
Terus rasa bertambah emcem hood i.

:: Before : Batang hood bersalut plastik putih ::

:: After: En Hood dah bolleeen(bogel). Makin manthop!!::

I kan selalu berangan nak ada island kat dapur ni.
or bar for chill2.
Tapi tulah, suami i dah siap2 renovate rumah, baru kawen dgn i!
Kalau i yg masuk campur dulu, mau meletop pom pom dapur i kan?
pastu serentak dengan terbarai2 poket suami i! hahahha.
Cita2 mesti kena tinggi beb!
berangan pun haruss.dah la free plak tu. verangan je lahh kennn.

:: Dapat comel simple mcmni pun ok dah..::

Pastu..bila dapur dah lawo jelita, kita tapau je makanan.
Mana leh asap2, kotor2 ni semer.
Hahahahhhaa. Harusss laki i pecahkan balik dapur tu kann...

:p

2 comments :

Zie Azi said...

selalu berangan nak dapur tip top mcm ni, sbb selalu bersilat bagai smpi kluar kung fu panda lah..bila la dpt dapur mcm ni. boleh buat tido skali huuuuhu

Nur Aishah said...

jelita gila kan zie kannn??
akk mmg suka la kaler2 putih ni...
rasa cool sgtttt..
jom kita menabung! kasi piccaahh dapuq lama..huhu