Saturday, October 24, 2015

MAKAN BESAR 2 KALI SEHARI???

3 comments :
Yes.. it's happend to me yesterday (Friday)!!!

1st..outing during lunch hour with colleagues, Ain J and Sulyana.
Asalnya memang mcm x berapa melarat.
Bukan apa, takut susahkan kawan2.
Since sakit ni, i berani keluar dgn husband je.
Sbb dia je yg memahami, hantar /jemput i depan entrance.
And kalau i letih dia akan stop and looking for seated.
Nanti kalau i bad mood dia je yg sudi layan.
Tapi bila fikir2, sampai bila ye dok?
tak terai tak tau.
So moh la kita outing di hari Jumaat.
Ke Quill City Mall je pun.
Sekangkang mawas je dari opis.
Tempat yang ketama-tama dituju is...MAKAN !!!!
Layan The FishManhattan tghari tu.
Konsep lunch aritu, cari set paling murah so that we can added another add on's things.
 

:: Ain J si gubesau. Tgk tgn.tgk tgn. Boss2 sgt kan?? Abis adik drebar teksi pun dia bgtau she's a boss.. sampai adik tu takut hantar dia btol2 depan pintu quill. Gila tak takott?? hahahhaa.. sewel taw pompss ni!!::

::Adoii pehal pic dia dua kali ni? i sekali je???? pfftt..demi Su,saya tahan sakit mata ni tgk pic dia 2x.. ggrrr ::

:: Menu gubesau. Mesti ada nasi. Dia kan Vill2(village). mana leh x makan nasi. hahahhaa... "hai Ain!! " 

:: Su belonging's... Ikan lecek2 ngn cheese. Malas nak pikir tajuk dia. Lupo!::

:: Mine!! Scallop spaghetti. Pada I sedapppp!!! kena je smua rasa dia Scallop dia pun byk and montel2..montok2::

:: Mash Potato pun sedap::

Ok now nk introduce menu of the year..hahahha...

:: Sizzling brownies with icecream and caramel. Giler hebat ak bagi nama! haahaha.. ala2 mcmtu la bunyiknya pun. Brownies dia buh dlm hot plate. Pastu depan2 muka ktwang baru dia tabur2 the nut and caramel sauce. pastu berdeser2 la bnyi dia..kna piyuk panas tu. Eh mmg tersangat sedap lah! dah la share..dgn Ain J? mana cukupppp!!!! huaaa wajipp repeat and pliss order soang satu. nyum2..::

Settled menyantak, pi Guardian's, cari toilettries etc.
Eh boleh x sebesau2 QuillMall tu xda ATM Machine jahhh??
i dah la ada 20 hengget je.. nak menikah apa 20inggit?? huhuhu
Terpaksa la menumpang kasih pursue Ain J.
Dia kan kaya-raya..eh kalau i tak bayar balik pun dia halalkan kot?
bahahahahah...
I pun bkn nak beli apa pun.. dapat deodarant spray and Lactacyd.
Both in twin pack. Penjimatan berganda.
Dia kan, kalau soping tanpa suami ni..
Kekdahnya sila beli apa yg btol2 perlu sahaja.
Hahhaha. yg lain2 bawa2 lah beli time dgn husbnd.
Eh nafkah kah kah kah tu.. :p

And... Auntie Anne's dilupa jangan.
Kali ni baruuu lah dpt merasa yg Jalapeno cheese.
Dah la dia baru masak.
Panas2. Makkkk oiii kemainn sedapp kauuu.
Ni tgh type ni pun tetelan2 ailio.
Sikit lagi nak menetes2... nyum nyum.

:: Dah dikitai2 separuh jalan, baru tingat nak snap. Dapp nya lahai. Masin2.pedas2. dip2 dlm cheese.. nak p auntie annes' pliss!!! Ain J..pliss dot com!!::

Alhamdulillah selamat balik office dengan kepenatan berganda!
tapi puas hati sbb dpt survive without husband.
Insyaallah semakin kuat. Kena bertabah2 lah kan.....

Petang, as usual balik keje fetch suami kat KL.
Ingat kan suami ajak pi umah cikbond.
Malam ni mebi sedara mara ramai2 merewang.
Tapi dia ajak p Sunway Pyramid.
Ai tu i ada sebut2 nak p makan kat Bubba Gump.
Ditunaikannya! suami sapa lahh niii!! huhu.

:: Sedompot2 jari kau kan!!! kemain hepi dpt makan Shrimp2..nyum::

:: To those yg tak penah mai sini, konsep dia, kalau nk panggil waiter/waitress just put it this sign to this word STOP FORREST STOP. Nanti diorang akan datang. Or sapa2 yg tgh lalu will attend u immediately. So jgn suka2 ati pusing this sign. :) ::

:: Ni mcm lampu hijau la..silalah kau jalan disana. Buat apa kau menangis disini..gituu.. huhuh:: 
 
:: Main kasar cara dia buh tissue. Beldi u! huhu. Dalam tu ada 2 botol sos ::

:: memang rare decoration sini Kumpul old thingy. Mcm makan kat umah nenek Nana. hahahhaa..:: 

:: Antara collection.::

:: Terhegeh2 kami selpi, mai sorang chef lalu dia offer to snap. Eh pucuk dicita ulam mendatang.. :: 

:: Left; Alabama apa tah. Tapi dia 1 kind of blended. Peanut blended + raspberry rasa dia. Masin2 sikit. Ok not bad. Tapi kna ada air bilas lah. kalau tak melekat rasa peanut butter dia. The right one Mango bla bla. Hahhaharam  nk igt nama. But it bottomless! kami pun tak tau dia freeflow. Tapi staff diorang yg offer to refill. Eh mmg i tggu2 je tu... i dan air, berpisah tiada.. Price.. Yg alabama tu RM14.90.. mango tu about RM12.90::

:: Mesti jadi rawk ke cemana ni?? pfftt ::

:: The menu. Ni menu wajib kalau mai sini. Ada 4 types of shrimp. Different cook. Ada yg celup tepung. Ada yg coated dgn coconut. Ada yg grill..satu lagi hapa mak incik tak hengat. Tapi yg terpaling win is yg di grill la.. masin2 masam2. adoii slurpp.. price RM49.90::

:: Yang belah kanan tu yg grill.. nyum2.. yg paling kanan tu, yg coconut coated tu. Sesuai tuk ongtue2 ye..apa baran shrimp makan dgn kelapa kan?? tapi boleyyy laaa.. ::

:: Ini mmg win ok! nampak mcm biasa2.tapi ayam dia besar, gravy dia sedap nak mampOSS!! ha kan dah terbesar huruf OSS tu ha..ahh biarkan. i tanak delete. bahahhaa. Ni makan 2 orang pun mongah ok! Tapi ampun mmg lupa tajuk menu dia. Kalau ampa nk order, dia kat menu chicken2, bawah/atas dari menu Carjun Chicken. Price RM26.90::

Sekian cerita hari Jumaat saya.
Cete bab makan..memanglah terpaling i suka.
Makaan mcm kan tadek hari esok.
So silalah kau membabat snsoang! huaaaa.

Wabillahitaufiq walhidayah.
Wassalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.

3 comments :

Zie Azi said...

makan kenyang sampai ke malam, kenyang mcm ulor sawa nmpk..
sumo sedap2 belaka..yummy

No-In said...

VA VA VA SYABBASH BETTY LE SOY LA FEA... kemain sronok ko ye ngutuk aku dlm blog... mujur aku xberjaya membuat blog sndiri...kalau x......mmg perang saraf akan dilancarkan. aku tgk jalapeno tu kecik besau kecik besau je wajah die. nak je aku terkam balik keje kang. skg aku iktiraf jalapeno tu tpt ke-2 sbb aku terpaling sayang dan cinta kt sour cream. len kali kalu nk mkn sizzling brownies, ko jgn kikis2 lg plate die smpai dgr 1 restoran. soo vill tau minah. bahahaha
taun depan kita jalankan projek mega kita bersama si kecik dan si nipis (jgn marah sue)

Nur Aishah said...

hahaha ooo skrang baru komplen keruk sampai 1 kedai dengar??
masa makan maghin, kemain lagi ko nak jilat hot plate tu apa citaaaa?
pakall je panas plate tu kan?? mau kelenset kulit lidah kamu kan??
hahhahah.
eh takde blog?? takde ke?? lalalalalala...
I vote jalapeno @ japaleno. :p