Tuesday, August 08, 2017

KITA SEMBANG-SEMBANG KOSONG JE LA ARINI..

2 comments :


Assalamualaikum.

Kita sembang2 kosong je arini yuk??

:: ni cendol durian. Mana2 pun org dok hingaq pasai menatam ni. I ni bkn lah pandai sangat makan cendol. Tgk la my bowl.. ada cendoi, doyan and ais semata.. kidney bean tu pun i kata taknak, tapi dia tertaruk jg. yg lain2 i mmg tak gemar. rasa semak aih nak makan susah. terkuis2..nnt hilang feel i nak menyendol!. Durian dia mmg heaven la! dia taruk 2 ulas.. durian sedap, lemak manis, pahit2 sket.. purffuct! tapi tu lah 2 ulas ja. smangkuk mcmni RM10. i rasa mostly cendol doyan pun rege mcm tu kot range dia. ::

Jadilah layan cendui doyan.
Sbb nak makan doyan bapak lah mahaii!
harga tak baloi!
2-3x i dgn suami pi terjah kedai.
rata2 harga paling murah pun RM38 per-kg.
durian kemain gabak. kurang2 2kilo stgh...
dah sebiji jatuh RM90++! 
Ada sekali tu suami dah nak minta dah..
dia kata tak pelah, nak makan kan?
oh i yg mmg tak lalu nak telan mahal cenggitu.
quality bkn baik sgt. tak musim kot kan??
i tarik tangan suami, kata tayah2.
Ahad petang aritu, sampai ke Lenggeng N9 sana, dia cari doyan.
Sian dia kat i agaknya. i kata I OK je.. tggu lg 2 mggu.
i dgr lagi 2 mggu harga doyan cure balik. 
takde la nak mengKONGHAJA sangat mcm skarang!

:: mee mamak! ni tgh IN dgn tekak i skrang. p mapler, i layan mee mamak je.. dah 2-3 kali i order at different kedai pun, sama SEDAP. So menten kapel dgn mee mamak nampaknya buat masa ni. Ada kisah hangin jg time makan mee mamak kat restoren RES1 kajang perdana ni. masa tu suami place order.. dia sebut ROTI NAAN 1.. mamak tu siap tanya.. cheese? plain? bawang? suami jawab BIASA.. then mee i sampai dulu. i tanya dia.. "roti naan lagi? smlm dah roti naan? tgh becinta ke dgn roti naan?" Sekali dia jawab.. "abg order roti canai kosong lah!". hoiiii tak menyirap kau dgr?? jelas ok  I dgr mamak tu tanya dia.. and masih segar dlm ingatan i..dia jawab ROTI NAAN. terus i astarafar.. "bang u order roti naan tadi!". dia pun mati2 kata TAK TAKK TAKK!!.. dia ter-argue2 dgn I. I mmg urut dada time tu, sambil sambung makan. Malas nak layan dia. takut abis meja tu i telungkupkan! Sekali mamak tu sampai bawa roti naan! Dang!!! i dah kata!!! takkan 2 orang pnya telinga yg salah...pastu dia kata kat mamak tu dia order roti canai. dgn konfidennya!! I marah ok! i tak suka, dia buat mcmtu kat orang! sbb sah2 dia yg salah. Yes, mungkin dalam fikiran dia bayang roti canai ..set nak makan roti canai! tapi yg keluar dari mulut dia is ROTI NAAN. I dengar ok! Mamak tu terpinga2..pastu i yg say SORRY and bila mamak tu anta roti canai, i yg beriya2 say THANKS. Why u abang??? pakal kat situ bising org tgk bola..s'gor vs JDT.. haaa sbb mata dia kat tv laa yg mulut dia kata lain! dia tak fokus! dalam kete mendapatlah sebesen leteren I.... ::

Kita pun pernah jadi mcmtu kan? 
dalam pala terbayang telur dadar,tiba2 mulut kata telur mata. bila sampai telur mata..
 i telan je la..sbb ada pula si penyokong(suami I ) kata i sebut telur mata... 
but im fine with it. kena tang dia ..ek eh kemainnn! 
Bagi i senang je..buat salah just admit! then say sorry. 
Susah eh??
selalu dia OK je.. malam tu kemain kekwat dia! 
takut kita taww.dia buang tebiat ke apa ni?? nauzubillah! 
Lama2 bila i perli2 dia..dia gelak2..dia kata, dia saja je belakon garang.
tak kelakar OK! 😡

:: Sabtu before attend kenduri kawen Judin, abis kami berdua kemas rumah. No more raya2 things dah... buang basuh bekas2 kuih raya. Suami i p vacuum, mop bahagian atas. Siap pasang tv 42" dalam bilik. Kejadah apa tah nak tv gabak2 dalam bilik. dah la dua2 pesen, cukup time je GONE.. ZZZZZZZZZzzzz.. time bila dia nak tgk tv tah... hahahha. Lapang dada tgk bekas2 ni semua dah masuk kotak. dah wrap elok2. Insyaallah setahun lagi kita jmpe...kalau ada umur.ameen ::

:: alang2 cete peel suami... last week, jadi dahhh kunci tertinggal dalam kocek suar dia. I nak lock kunci pakai apa? then balik nnti i nak balik camne?? time tu dah la lambat nak punch card. i tekad je la tak lock kete..tapi lampu kete ON plak selagi tak lock kereta, Ahhh sudahhh!  mau kong bttery ni kang. selang 30saat, lampu padam. Alhamdulillah. Cepat2 i p punch card and tggu suami patah balik anta kunci..payah jg kalau knci jenis sensor mcmni. So nak tanak kena lah dia naik cab antar kunci ni kat I... elok lagi kunci jenis melekat kat lubang kunci tu kan?.... biasa lah ada  baik buruk sesebuah innovasi. ::

Well takde benda pun dalam dunia ni yg sempurna!!
begitulah kehidupan...

.: NO HATE JUST LOVE 💋:.


2 comments :

Zie Azi said...

doyan ada bijik la best... ni yg sy makn ari tu doyan yg scop je kot..tp bukan apa pun.. bukan boleh mkn biji doyan tu.. sajer nak feeling2 hahaha boleh

Nur Aishah said...

zie : zie kalu doyan yg xda bijik dia dah gaul2 campur2..takut campur dgn yg tak berapa elok or lama gittoo. tu yg kita kena choose yg sebutir2 dgn biji ...