Tuesday, July 11, 2017

SANNAH HELWAH 07.07.17 BUAT BONDA TERCINTA...

3 comments :

Assalamualaikum..

07.07 baru ni bonda saya genap 60years.
Alhamdulillah masih sihat walafiat.
Kaki je ada sikit assemmm. huhu.
Syukur Allah bagi pinjam kami seorang wanita terhebat.
tanpa MAK sapa lah kita.
Even dah kawen2 ni, mak juga yg i cari kalau ada apa2 masalah.
Kalau rasa stress ke apa, pejam mata igt wajah mak ayah...rasa coooll balik.
Masa i sakit teruk dulu, susah payah dia jaga I...
Mmg superb lah mak!
Bukan takat jaga saya sorang, siap dgn makan pakai suami saya pun dia tlg jaga.
Saya terlantar...dapat bgn mandi urus diri sndiri pun dah cukup baik dah time tu.
Kang sat2 mak masuk bilik..jengah saya.
Kejap2 tanya saya nak apa2 tak.. nak makan apa2 tak?
ada lenguh2 kaki tangan ke? kalau ada, dia mai duduk ujung kaki tlg picit2.
mula lah konghaja aimata ni nak meleleh je... 😭
Setiap kita..mesti ada pengalaman manis dgn ibu masing2 kan?
benar..mmg takkan boleh terungkap dgn kata2...betapa mereka sangat berjasa pada kita.
Memang takkan mampu balas jasa mereka.
Sbb tu i pesan pada diri i dgn adik badik lain....
bukan lama mana dah masa yg kita ada dgn mereka...
sedaya mampu lah kita cuba bantu mereka. tunaikan apa yg mereka hajati.
Luang masa... bagi kasih sayang...
Subhanallah sedihnyaaa la pulakkk!
OMAKK!! huaaa...
 
So petang Jumaat tu, i urus kan kek and beli satay.
Sbb i kan dpt MC (checkup).
Suami i pun MC..chckup abis tghari.
Sbb kalut raya, tak terfikir nak tempah kek ke apa.
Nak beli kek baskin robbins, baru sangat makan masa bufday I..
Secret R mcm dah jemu.
So i pun WA SURAYA CHOYAYA SECRET GARDEN...
dia kan penguasa makanan Ampang Territory..hahahha.
Dia suggest i p BAKE O' CAKE.
Kedai ni unit bawah kondo baru sebelah RISDA Jalan Ampang nuuu.
So jom la kita try.. 

:: x byk whole cake yg ada..kebetulan sue suggest amek nutella cheese ni.. so let's order... ni dalam 1 1/2kg or 1kg i pun tak sure. not too big. cake ni syarat je pun. bkn penah abis pun makan! nak melayan budak2 kat rumah tu je..  besar mcm ni RM130 je.. :: 

:: Ni rupa telah dihias..kemain berflora2.. huhuhu. kek dia S E D A P!!!  ::

:: sambil tggu kek siap, lepak pekena Hot Choc.Ya Allah, ya rabbi ya sallammm. apa ke sedapp nau hot choc dia weyyyyy???? bapak la lazat.. not too thick..not too thin ..sangat sederhana tapi sedappp... Tggu baik, i datang repeat nooo! RM13. ::

:: suami makan pastri.. pineapple puff.. pomm sedapppppp ::

:: Sue suruh mention her name.. and i got 15% less!! yeayyy!! tq su choyaya.. ::

To those nak try boleh ke :
 BAKE O' CAKE
R11-G, M City Ampang, No. 326,
 Jalan Ampang, Kuala Lumpur City Centre, 55450 Kuala Lumpur

food dia pun Sue review mcm best2..tapi aritu i tak try la.
sbb malam ada makan2 dah kan??
dia kata beef stroganoff dia sedap nak mammm...
so dlm list nak p try la nnti. huhu

:: P ampang jaya, order Zaini Satay 150cucuk.Satay dia gemok2 olsss.. patut 100 cucuk cukup! mohongappp nak merabihh kan ehhh.. esknya(sabtu) re-heat and dapat jamu kat tetamu lagi! pnyaaa byk lebih!:: 

:: memang tu je menu nya..sbb mak dah buat rendang daging dgn pulut.memasing dah kekenyangan! ni syarat je..baca doa potong2 kek. ::

:: Siang nya i ada delivery bunga tuk mak.. :: 

:: dann bagi bunga dulu..sbb masa raya dah selesai bagi hbag raya lah..baju raya lah...kasut raya kan? nnt fikir lain apa nak bagi..hehhe. Amacam muka i kopipes muka mak dakk????  ::

:: Yom ::

:: the cucusss... auni panggil mak as nenek. abam panggil mak as MAK mcm kami! tapi auni panggil atuk as AYAH. Macey2 ! :: 

:: Mak i tu redho je tadah pala anak2 bujang dia sarung kan topi. kang kejap2 diorang suruh pakai topeng badut la apa la.. mana nak cari lah mak sporting mcmni! takde dahh!! sob2.. ::
:: adik2 bujang I.. termasuk anak menakan tersayang..abam..::

:: purple flowers for mom... ::

:: card ::

:: model bunga..shooting dgn bunga malam2 pakai baju tidur.. hehehe. seboleh2 suh snap pix dia.. rindunya si masam ciknyah ni! ::

:: auni in acting.. ::

SANNAH HELWAH BUAT BONDA TERCINTA TERPALING LOVE!
HAJJAH RAMLAH BT OTHMAN..
MOGA SNTIASA DIBERI KESIHATAN YANG BAIK..
DIPANJANGKAN USIA DALAM IBADAH...
DIKURNIAKAN KEBAHGIAAN DIDUNIA DAN AKHIRAT..
MAK SNTIASA ADA DALAM HATI DAN DOA.
TAKDE SAPA2 DAPAT GANTI TEMPAT MAK.

LOVE MANY2 MORE!!!  
Dah 60 dah mak kita.. sayang mak ketat2, dalam2..

.: NO HATE JUST LOVE 💋 :.




3 comments :

Zie Azi said...

sannah helwah untuk bonda kak sha, semoga sentiasa berada di bawah lindunNya & diberi kesihatan yg baik....nak cikit kekkkkkkkkkk...nti jamuan raya i wish this kek (eksen bezday saperrrr)

Anis Azalea said...

Muda la mak awak ni 60 baru..kita punya abang ipar pun dah lebih umur dari tu hehe. Oh ada kedai best ye. Aku percaya cakap hang nak p try.

Nur Aishah said...

zie : suh boss kau lanje... kalau DAPEK laa!! hahaha ke inn your dream je??? haha tq neway for ur pray on my mom..
anis : iyo.. kakak sulung kita sebaya awak..(40yo). hehehe. Ak try hot choc dia ja baru.. mmg sedapp baqhang.. hang p try beef stroganoff tu..pstu habaq rasa dia camna nooo..bab makan haruss kna caya kat aku.tgk body laa.. hahahha