Friday, June 02, 2017

THE DAY HAS COME.. INNALILLAH..

3 comments :

Assalamualaikum.
Pukul 11pm(Indian time)..Zhafri had call my husband(his dad).
Mention that, his mom "dah takde harapan"..
And menjelang subuh kelak, doctor will stop all medication supply & support machine.
Stop ubat then wait for the miracle.
This situastion reminiscing me to arwah mak suzi . (Alfatihah to ur mom, zie).
But tak sampai sejam, Zhafri had whatsapp my phone and tell that..
MAK DAH PERGI...
Both of us... terus melompat bangun dari katil.
Whatsapp budak2 tu..give them a words..
Give support and pray for the smoothness...
And his dad, guided them a few things such as to get a death cert for burial purpose etc.
ALFATIHAH for arwah mak pada anak2 tiri I..
Meninggalkan dunia yg fana' pada hari Jumaat dalam bulan penuh barokah Ramadhan kareem.
I tanya husband, abg ada doa ke tuk dapat situasai mcmni?
mean, mak diorang pergi time abg abroad jauh?supaya abg x perlu face bla bla..
dia senyap je...
I  strongly believe..
ALLAH IS THE BEST PLANNER.
Allah surely knew what my husband feel inside...
Suami jenuh tepis pnya tepis dari pegi India.
And byk conflict  happend, masa dia nak bawa I datang skali.
I pun nak tanak je ikut..
Finally.....rupanya ini sebabnya....

Esok about 7am, kami akan sampai Malaysia.
Insyaallah will  straight away to meet our son & dotter.
Byk benda nak kena bincang..review...
And maybe after this, my life will turning to 360..
or maybe not..
Mohon Allah guide us dengan sebaik2 perkara.
Ameen.

ALFATIHAH buat almarhumah bonda pada anak2 tiri I..
Dear anak2...
My heart goes to u all,
May allah ease your pain and grants you patience
in this difficult time.
takziah..

SALAM RAMADHAN KE-7...


.: NO HATE JUST LOVE 💋 :.



3 comments :

Zie Azi said...

innalillahiwainnailaihirojiun..
terkejut sy dgn entry ini, mengingatkan kembali ketika arwah mak tengah nazak, rindu sgt2 arwah mak di bulan ramadhan ni (mata berkaca2)..alfatihah untuk arwah, doakan semoga arwah di tempatkan diklangan org beriman & rohnya dicucuri rahmat..amin, amin

Anis Azalea said...

Oh really dunno you have stepson or stepdaughter. Nanti you kena jaga diorang ke? Sorry dunno how to ask more politely. Allah sebaik2 perancang.

Nur Aishah said...

zie : akk smpai skrang pun terngiang2 keadaan arwah mak kamu.. masa kami mengaji kat tepi ... then doc panggil u all masuk bilik. then kamu dtg nangis peluk kami.. semua segar dalam ingatan... menjadi iktibar dan pedoman buat kami. Alfatihah..

Anis : YES I AM :). No big deal pun jadi mak diorang, sbb diorang dah besar2. Boleh la buat tumpang2 kasih. :)