Thursday, June 15, 2017

SUDAH RAMADHAN-20, SEMALAM BERBUKA KAT ME'NATE STEAK HUB BANGI..

3 comments :

Assalamualaikum.

Alhamdulillah, memasuki Ramadhan ke 20.
Arini start puasa balik.. Kekemain becinta nak telan nasi masa sahur tadi.
Mcm kena telan batu kerikil pun ada. 
Berpasir2 tekak..! dasat sangat pangai kou!
Lelast i tolak pinggan, kenot go!.
I bancuh sarsi kordial, buh ice cube.
Suami i jeling je..dah langgar rules, before 9am mmg takleh minum ice,supposedly.
Tapi tekak i rasa mual cemana tah.. gggrrr.. macey2 mung ni esoh! 
dah la i ni sejenis tak suka makan apa yg i masak sendiri.
Ni kan lagi masa sahur.. kau ghase???
Nasi i yg tak abis, suami amek..suap masuk mulut.
Beselera je manja haku tu makan.

:: I masak ni je pon sahur tadi... ikan bawal goreng panas2 cicah dgn sambal kicap cili api bedesing & soohoon pecah telur..::

Cerita berbuka smlm...

:: apa2hal kita tepek pic selfie guna ipong baru. Perkhhh gambar kekemain jelas! takde filter.. setepek2 lekuk kawah gunung berapi kelihatan! hahahha. ni jenis tak edit2..flawless2 bagai ye.. real pnyaaaaa... hahhaha. tapi mcm best je..sbb rindu sangat nak amek pic yg real..ni tak..skrang semedang edit.. fake! :: 

 Ok sambung cete berbuka semalam.
Baru perasan puasa tahun ni, tadek la beriya2 sgt keluar berbuka kat luar ke apa.
Rasanya ada 2kali je aritu. Sekali dgn bedah..sekali lagi dgn anak2..
Pastu kat bangalore tu toksah kabor la..takkan nak masak dalam hotel piula kan??
So smlm suami suh book Me'nate.
Last year pun kami ada berbuka sana.
But make sure kena book dulu ye anak2.
tayah tawakkal sangat nak main redah je ye.. 
Jenuh nak astarafar tgk org sental steak, ko makan asap ... 
Sila call 019-3911047 for reservation.
Nnti diorang akan minta kau byr depo

:: Me'nate mcmbiasa, ada set berbuka. RM89.90 per-pax(adult). bkn buffet..tapi by set. ::

:: set ni ada half portion chicken grill, beef steak and lamb chop. mix grill lah kira.. mmg suite and tersangat lah cukup for 2 pax.. ::

:: pastu boleh pilih nak makan dgn pasta or biryani rice.. i amek 1 pasta..1 biryani.. biryani again? ayo yo karawalley... Ni plain aglio olio... leh makan dgn segala2 menatam2 grill tadi ::

:: Dia ada bg complimentary kuih 2 set..kurma.. fruit slices.. drink mcmbiasa..freeflow..::

::  Gravy pun dia bagi tiga2 flavour. Garlic, black pepper & mushroom brown sauce. Semua pun  sedapp ::

Kami minum air , makan buah sikit2.. pastu ratah ayam.
then terus naik surau solat.
Takut jap lagi ramai orang...
Lepas maghrib baru sambung nyekik. Baru selesa..
makan sambil sembang2.. 

Balik umah, buat aktiviti yg paling i sukeeee since kecik..

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

:: distribute duit raya yg orang tumpang tukar kat suami. best wooo tercium2 bau duit baru... syetimm je. huhu. Ni ada dalam RM16k... family I..family inlaw and kawan2 office. Btw tayah sibuk2 nak rompak I, k...sbb dah serah pun semua kat depa.. huhu ::


.: NO HATE JUST LOVE 💋 :.



3 comments :

Zie Azi said...

bawuuuu nak rompak, cehhh dah bahagikan la pulop..

Anis Azalea said...

Banyak tu portion dia..

Nur Aishah said...

zie : rompak la diri sndiri, kan dah ada rm300 duit baru tu.. :p
anis : bykkk.. nak2 ada ayam... ayam dah 1/2 ekor.. kita terjah steak je la..ayam main kuis2.. ayam tu wajipp plak tu..